Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Yritykset Yrityksiä lähellä Mitin pitopalvelu on ihan toista maata

Mitin pitopalvelu on ihan toista maata

Sähköposti Tulosta

Vdelmaleivoksia - Kirkkonummi - verkkonummi.fi

Ihan tavallista pastasalaattia ja piirakoita.Kelvollista kyllä, mutta enkö juuri viime viikolla syönyt samaa ruokaa toisessa tiedotustilaisuudessa ja toissa viikolla siellä seminaarissa? Miksi ihmeessä kaikkialla tarjoataan aina samanlaista muotiruokaa? Ja sitten laitan haarukallisen suuhuni ja hämmästyn: mitäs tämä tällainen on? Näyttää tutulta, mutta maku on aivan uusi ja yllättävä. Yhdistelmä mausteita ja siemeniä, joita minun ei tulisi mieleenikään laittaa samalle lautaselle. Kerrassaan ihastuttavaa!

Kahvipöydässä toistuu sama kuvio: kiltin ja turvallisen näköinen suklaakakku maistuukin mintulta ja kirsikoilta ja tuulihatun näköinen on täynnä jotain, jonka tarkempaa koostumasta en osaa edes kuvailla. Pizzapalatkin ovat hyvin naamioituneita muukalaisia, jotka valepuvussa ovat soluttautuneet perisuomalaiselle lautaselleni. Mitä ihmettä meille tarjotaan?

En ole ainoa kirkkonummelainen, jonka silmät viime aikoina ovat levinneet perusruoilta näyttäviä yllätysherkkuja maistellessa. Mitin pitopalvelu on tehnyt ruokaa Luckanin, yrittäjäyhdistyksen, kunnan ja Kirkkonummen Kipinän tilaisuuksiin ja syöjien kommentit ovat aina olleet yhtä ilahtuneen yllättyneitä.

Herkkuja kolmesta kulttuurista

Miti eli Shlomit Pierrot muistuttaa ruokiaan: päälle päin hän näyttää ihan tavalliselta, kiireiseltä pitopalveluyrittäjältä, mutta kun tutustuu lähemmin, saa kuulla, että hän on Saksaan opiskelemaan eksynyt israelilaistyttö, joka opiskeli politiikkaa ja maantiedettä, tutustui mukavaan saksalais-ranskalaiseen opiskelijapoikaan, kävi opiskelijavaihdossa Rovaniemellä, muutti yhdessä aviomieheksi muuttuneen Olivierin kanssa Suomeen, opiskeli tutkinnon myös teollisesta muotoilusta, perusti perheen ja rakensi talon Kirkkonummelle.

Pitopalveluyrittäjä tästä politiikan, maantieteen ja muotoilun tutkijasta tuli sattumalta. Hän kävi maahanmuuttajille tarkoitetulla suomenkielen kurssilla, johon kuului pakollinen työharjoittelu. Shlomit Pierrot oli aina harrastanut leipomista ja ruoan laittoa, ja etsi työharjoittelupaikan rakkaan harrastuksensa parista. Eri ravintoloissa työskennellessään hän totesi, ettei ruoan laittaminen ammatikseen ollut lainkaan hullumpi idea.

Aluksi Pierrot'n vuonna 2010 perustama yritys vuokrasi ekstratyövoimaa ravintoloille. Yrittäjä pystyi näin turvaamaan toimeentulonsa varsinaisen pitopalvelutoiminnan käynnistyessä pikkuhiljaa. Myös perheen kasvaminen hidasti kunnianhimoista pitopalveluyrittäjää, mutta nyt nuorimmainenkin kolmesta lapsesta on jo niin iso, että viihtyy mainiosti päiväkodissa äidin loihtiessa ihmeruokiaan omakotitalon alakertaan rakennetussa pitokeittiössä.

Shlomit Pierrot - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Miti Oy:n erikoisuus on kolmen kulinaarisen maailman tuntemus ja niiden luova yhdistäminen. Välimeren ja Lähi-idän ruokakulttuuri asuu Mitin keittiössä sulassa sovussa saksalaisen ja pohjoismaisen kulinarismin kanssa. Asiakas voi valita, haluaako pitoihinsa jonkin tiettyn makumaailman vai kaikkea yhtä aikaa. Jos Shlomit Pierrot saa itse valita, hän tekee runsaan buffet-pöydän, jossa on jokaiselle jotakin ja kaikille tarpeeksi.

Shlomit Pierrot vakuuttaa, että ihan perisuomalainenkin pitopöytä onnistuu Miti Oy:ltä. Onhan hän sentään asunut Suomessa jo kymmenen vuotta ja työskennellyt suomalaisissa ravintoloissa. Jos jokin resepti on vieras, hänen ystäväpiiriinsä kuuluu onneksi suomalaisia kokkeja, jotka ovat valmiitta neuvomaan tarpeen vaatiessa.

Mutta harva haluaa tilata Mitiltä suomalaista perusruokaa. En ole ainoa, joka on ihastunut uudenlaisiin makuihin: Pierrot kertoo, että palaute ja myös hieman erilaisen pitopalvelun kysyntä on yllättänyt hänet iloisesti. Toisaalta hän ei tarkemmin ajatellen ihmettele asiaa, sillä hän on pannut merkille suomalaisen ravintolatarjonnan ja kauppojen ruokahyllyjen yksipuolisuuden verrattuna Keski-Euroopan tarjontaan.

Suomeen ihan vapaaehtoisesti

Mikä saa kaksi akateemisesti koulutettua nuorta ihmistä muuttamaan Keski-Euroopasta Suomeen, perustamaan tänne perheen ja rakentamaan talon?

Shlomit Pierrot tiesi, ettei Suomi ole kaikkein helpoin maa. Saksaan sopeutuminen oli ollut yksinkertaista. Saksalaiset ovat kuulemma mukavia – itse asiassa melkein liiankin mukavia. Shlomit Pierrot ei kuitenkaan Saksassa asussaan koskaan tuntenut tulleensa perille. Suomessa hän oli siitä varma.

Maatieteen opintojen myötä pohjoisesta kiinnostunut Shlomit ei ollut kuitenkaan se, joka ehdotti tänne muuttamista. Hän oli kahdesti täällä opiskelemassa ja vietti opiskelujaksojen välillä täällä miehensä kanssa lomia. Aviomies ehdotti Suomeen jäämistä ja Shlomit suostui heti.

Kieli ja byrokratia tuottivat hankaluuksia, mutta suomalainen mentaliteetti, luonto, puhtaus, hiljaisuus ja aitous viehättivät pariskuntaa. Eikä suomalainen päivähoito- ja koulujärjestelmäkään ollut hullumpi.

Maahanmuuttajan sopeutumista auttaa avoin ja utelias asenne ja sopeutumiskyky. Elämässä voi tehdä suunnitelmia, mutta on hyvä, jos on varasuunnitelma ja varavarasuunnitelmia, sillä harvoin ensimmäiset toteutuvat. Kun tieteellinen työ ei Suomessa onnistunut, Shlomit Pierrot päätti ryhtyä tekemän "oikeaa työtä" käsillään, ja sekin oli hauskaa.

Mukautuvaisuus helpottaa elämää. Jos hankkii lapsia, on hyvä, jos on lisäksi kärsivällinen, sillä pienten lasten vanhemmat harvoin voivat tehdä juuri sitä, mitä haluavat. Mutta kaikella on aikansa, jos jaksaa odottaa.

Shlomit Pierrot oli suunnitellut pitopalveluaan pitkään ja edennyt hitaasti. Eivätkä suunnitelmat vielä ole lopussa: hän haaveilee omasta myymälästä ja juhlatilasta, jossa voisi tarjota suomalaisille sellaista vieraanvaraista runsautta ja lämmintä juhlatunnelmaa, johon Israelissa ja Saksassa ollaan totuttu. Pierrot'lla on pitkä lista ideoita erilaisten tapahtumien, kurssien ja kohtaamisten järjestämiseksi. Mutta ensin lasten täytyy kasvaa vähän lisää.

Falafelia - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Jos haluaa tutustua lähemmin Miti oy:n palveluihin, kannattaa käydä yrityksen kotisivuilla tai sen Facebook-sivuilla.  Sivut ovat englanninkielisiä, mutta Shlomit Pierrot on suorittanut kansalaisuuteen vaadittavan kielikokeen ja pystyy asioimaan asiakkaittensa kanssa hyvin myös suomeksi, joten pitojen suunnittelu onnistuu, vaikkei englantia osaisikaan.

Netin ruokakuvien katselu on kyllä mukavaa, mutta seuraavan kerran Miti Oy:n herkkuja voi käydä maistelemassa ravintolapäivänä 15.11.2014 Neidonkallion huipulla osoitteessa Neidonkalliontie 17, jolloin Shlomit Pierrot valmistaa facebookin mukaan ainakin falafelia ja eteläsaksalaisia pasteijoita. Herkkuja maistellessa voi samalla pohtia, kuinka paljon maahanmuuttajat rikastuttavatkaan elämäämme täällä kylmässä pohjolassa!

Kuvat: MIti Oy

Kommentit (2)Add Comment
...
Kirjoittanut Dikki, 12.11.2014
Hienoa yrittäjähenkeä ja mitä tärkeintä ruoka on HYVÄÄ!
...
Kirjoittanut Falafel ja kakkuja, 15.11.2014
Kiitos Mitille ravintolapäivästä. Maistui!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 12.11.2014 14:34 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0638 sekunnissa.