Kunnon sali ilman lisämausteita

23.05.2014 14:43  Kirkkonummi
Tulosta

EVO - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella on oivallisia kuntokeskuskeitaita, ylellisine tiloineen ja innostavine liikuntatunteineen. Ne tarjoavat kävijöille liikunnan riemun lisäksi kynttilänvaloa, infrapunalämpöä, musiikkia, saunomista ja sosiaalisuutta. Kuntoklubien jäsenyys koukuttaa muutenkin kuin pitkien sopimusten muodossa.

Jokainen yrittäjä kuitenkin tietää, että pienimmälläkin yksityiskohdalla on hintalappu, joka on tavalla tai toisella siirrettävä asiakkaan maksettavaksi, jotta yritys kannattaisi: lisäpalvelut eivät ole ilmaisia. Ylellisesti varusteltujen liikuntakeskusten väliin jääkin aukko yritykselle, joka palvelee sekä niitä, joilla ei ole varaa kalliimpien kuntosalien maksuihin, että niitä, jotka haluavat käyttää vain kuntosalia ja maksaa vain siitä, mitä käyttävät. Muutkin toki voivat nauttia kuntosalin palveluista.

Tämän markkinaraon aikoo täyttää Aseman Ostarille elokuussa avattava norjalaisen EVO Fitness -ketjun kuntosali. EVO:n liikuntatiloista on karsittu kaikki ylimääräinen pois: sieltä löytyvät hyvin varustellun kuntosalin lisäksi vain laadukkaat pukuhuonetilat. Näin kuntosalikortin hintaa ollaan saatu pudotettua jopa puoleen muiden kuntosaliketjujen hinnoista, eikä niiden, jotka eivät muita palveluita kaipaa, tarvitse maksaa ylimääräistä.

Kirkkonummella on herättänyt hiukan hämmennystä se, että riisutusta konseptista on riisuttu pois myös puhelinnumerot: EVO Fitnessillä ei ole ketään, joka vastaisi puhelimiin, vaan kaikki yhteydet hoidetaan tietoverkon välityksellä. Niinpä kiinnostuneet ihmiset, jotka ovat nähneet kuntosalin mainoksen eri puolille pysäköidyissä mainosautoissa, eivät ole voineet soittaa ja kysyä, voiko kuntosalijäsenyyden todella katkaista milloin vain.

Verkkonummen toimitus tavoitti EVO Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Bymanin, joka kertoo, että jäsenyyden voi todella katkaista milloin vain, jolloin jäsenyys päättyy kuluvan kuukauden lopussa. Vain niitä asiakkaita veloitetaan, jotka ovat jäseniä kuukauden ensimmäisenä päivänä.

EVO Fitnessin nettisivuilta selviää, että jäsenyyden voi myös jäädyttää maksamalla 5 euron jäädytysmaksu joka kuukaudelta. Peter Byman kertoo, että Norjassa, jossa EVO on toiminut jo neljä vuotta, suosituimmat kuntosalit ovat täynnä ja niihin on jono. Jos jäsenyys jäädytetään, jäsenyyttä ei menetä. Suomessa tätä ongelmaa ei vielä ole, koska toiminta on niin uutta.

Vaikka yhtiön nettisivuilla kerrotaan yhtiön toiminnasta tarkasti, suomalaiset ovat hieman epäluuloisia ja haluavat mielellään kysyä asiaa ihan oikealta ihmiseltä. Tähän pulmaan tulee apua onneksi elokuussa, jolloin kuntosali avataan: EVO: tekee yhteistyötä liikuntakeskus Fressin kanssa: yhteiseen konseptiin kuuluvat personal trainerit, joilta voi kysellä myös kuntosalien toiminnasta. PT:t neuvovat uusia asiakkaita laitteiden käytössä. Jos asiakas haluaa henkilökohtaista valmennusta tai vaikkapa henkilökohtaisen harjoitusohjelma, hän tekee trainerin kanssa sopimuksen.

Liittymällä jäseneksi pääsee käyttämään muitakin ketjun kuntosaleja, joita Suomessa on tällä hetkellä viisi: Leppävaarassa, Helsingin Esplanadilla, Vantaan Tammistossa sekä Joensuussa ja Kuopiossa. Syksyllä avataan kuntosali myös Herttoniemeen ja ensi vuonna Suomenojalle. EVOn ja Fressin tavoittena on kasvattaa Suomen kuntosalien määrä yli kahdenkymmenen seuraavan viiden vuoden aikana.