Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Yritykset Yrityksiä lähellä Kuumia ja kylmiä kiviä

Kuumia ja kylmiä kiviä

Sähköposti Tulosta

Alfsin lankoja - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Superfoodia, luomutuotteita, villalankaa, lampaantaljoja, maatiaiskanan munia... Nina Ekströmin omistama Alfs Livity tarjoaa melkein kaikkea, minkä voi mieltää terveelliseksi ja luonnonläheiseksi. Entinen Lumenen kehitysassistentti on luontaistuotekauppias, lammastilallinen, hevoshieroja ja eläinhomeopaatti, mutta ennen kaikkea hän on hieroja ja urheiluhieroja.

Hieronnan tiedän ja senkin, että urheiluhieronta on erilaista kuin tavallinen, mutta Alfs Livity tarjoaa myös intialaista päähierontaa ja kuumakiviterapiaa. Kylpylämainoksissa on nykyisin kuvia kukkien keskellä makoilevista naisista, joiden selän päälle on asetettu mustia litteitä kiviä. Päätin ottaa selvää, onko kuvien naisilla ja kuumakiviterapialla jotain tekemistä toistensa kanssa. Nina Ekström lupasi kertoa ja näyttää, mistä oikein on kysymys.

Ekokauppa ja eläintila

Ekströmin liike löytyy Gesterbystä Siwaa vastapäätä, mutta hieman harhaanjohtavasti ikkunassa lukee "Trapezius-hieronta ". Uudet nimitarrat ovat vielä tilauksessa. Alfs Livityn hierontahuone on pienen ekopuodin takana, enkä malta olla pysähtymättä puhumaan ensin puodista. Kiinnostavien luontais- ja terveystuotteiden lisäksi kaupassa myydään lampaantaljoja ja Ekströmin omien lampaiden villasta kehrättyjä lankoja. Puodista voi tilata myös Alfsin tilan kananmunia ja lampaanlihaa.

Ekokaupan ja lampaantaljojen taustalla on Nina Ekströmin ankea lapsuus: hänellä oli allerginen veli ja koiran sijaan kotieläimiä rakastava tyttö joutui tyytymään koppakuoriaisiin. (Vanhemmat eivät jostain syystä pitäneet niistäkään.) Lapsuuden täytti ajatus siitä, että "kun pääsen omaan kotiin, niin sitten..."

Kun Nina Ekström muutti omaan kotiin Kirkkonummelle, hän pääsi toteuttamaan haavettaan. Toden teolla niiden määrä lisääntyi neljä vuotta sitten, kun Ekström hankki Inkoosta Alfsin tilan. Nyt hänellä on hoidettavanaan koiria, kissoja, kaksi hevosta, poni, lampaita, kilejä, maatiaiskanoja ja kaksi kiukkuista alpakkaa, jotka kyllä muuttuivat tarkemmin katsottuina laamoiksi. Karitsa - Verkkonummi.fi

Hevosia Ekströmillä on ollut jo kauan, hevostyttö kun oli. Lampaat astuivat kuvioihin vasta Inkooseen muuton jälkeen. Ne ovat hyötyeläimiä: liha menee myyntiin, samoin villatuotteet – joskin villasta saa juuri ja juuri omat kulut katetuiksi. Lisäksi lampaita vuokrataan kesälampaiksi maisemanhoitotöihin – mutta vain hyviin koteihin.

Toimistotyöstä hierojaksi

Eläimet eivät kuitenkaan elätä: sitä varten ekopuodin takahuoneessa on hierontapöytä. Toimistotyötä tehnyt Ekström opiskeli työn ohessa hierojaksi ja suoritti ammattitutkinnon vuonna 2010. Viime keväänä hän viimein kyllästyi jatkuviin yt-neuvotteluihin, sanoi itsensä irti Lumenelta ja ryhtyi päätoimiseksi yrittäjäksi. Eikä ole katunut, sillä hieronta on huomattavasti mukavampaa kuin paperien kanssa työskenteleminen. Ekström pitää myös siitä, että voi koko ajan laajentaa osaamistaan käymällä erikoiskursseilla opettelemassa uusia taitoja – niin kuin kuumakiviterapiaa tai intialaista päähierontaa.

Ekström tekee myös kotikäyntejä ja yrityskäyntejä. Hän pakkaa mukaansa matkahierontapöydän ja muut tarvikkeet ja hieroo vaikka koko yrityksen henkilökunnan kerralla. Sekä firmat että yksityishenkilöt voivat ostaa myös Alfs Livityn lahjakortteja työntekijöiden tai lähimmäisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Erityisesti intialainen päähieronta, joka tehdään ilman öljyjä, vaatteet päällä ja istuma-asennossa on suosittu hoito, kun Nina Ekström tekee yrityskäyntejä. Sitä on helppo tehdä myös messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Intialaisessa päähieronnassa käsitellään pään lisäksi niskan, hartioiden ja käsivarsien lihaksia ja se auttaa mm. päänsärkyyn ja migreeniin, lihasjännityksiin, väsyneisiin ja rasittuneisiin silmiin, tinnitukseen ja unihäiriöihin.

Intialainen päähieronta lisää aivojen verenkiertoa ja on sen verran virkistävää, että sitä ei kannata tehdä illalla. Päähieronnalla on toinenkin sivuvaikutus: jos sitä tehdään riittävän usein, se lisää hiusten kasvua. Jos siis kärsit liian tuuheista ja kiiltävistä hiuksista, kannattaa tyytyä ihan tavalliseen hierontaan.

Hyväilevää lämpöä ja virkistävää viileyttä

Erittäin terveellisen, mutta hyvin ekologisenmakuisen pakurinkääpäteekupillisen jälkeen saan viimein tietää, miten kivillä hierotaan. Tämän artikkelin teko sattui hyvään saumaan, sillä olin sattumalta juuri tehnyt sangen epäonnistuneen tyynyhankinnan ja olin sen vuoksi kireä kuin jousipyssy. Hierontapöydälle asettuminen tosin huolestutti hiukan, sillä selkää särki ja nuoruudestani muistin yhden talonkokoisen urheiluhierojan, jonka jäljiltä olin kipeä kolme kuukautta. Ajatus kivillä hieromisesta ei tuntunut mukavalta, vaikka utelias olinkin.

Kuumakivihierontaa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Onneksi uteliaisuus voitti epäluulon: se oli jos mahdollista vielä mukavampaa kuin tavallinen hieronta. Ja kyllä, kivet todella olivat kylpylämainosten mustia, litteitä basalttikiviä, jotka lämmitettiin termostaatilla varustetussa suuressa vesikattilassa. Mutta niitä ei pelkästään jätetty paikalleen niin kuin kuvissa, vaan niillä hierottiin.

Vaikka termostaattilämmitin on moderni, kuumien kivien käyttö on ikivanhaa ja laajalle levinnyttä. Lämpimien kivien käyttö kipujen lievittämiseen ja muihin hoitotarkoituksiin oli yleistä sekä mayakansan että kaukoidän kansojen lääketieteessä. Myös Havaijilla ja Pohjois-Amerikan intiaaniheimojen keskuudessa on käytetty kiviterapiaa.

Sileät, litteät kivet sopivat hierojan kämmeneen ja liukuvat hierontaöljyn ansiosta pehmeästi ihoa pitkin. Ne ovat melkein liian kuumia, mutta eivät kumminkaan. Kivien lämpö levittyy syvälle lihaksiin samalla, kun hierojan sormet löytävät kovettumia ja pehmittävät ne. Kun kivi jäähtyy, otetaan uusi. Koko selkään leviää miellyttävä lämpö, joka ei kumma kyllä kuitenkaan tee oloa liian kuumaksi. Hieronta tuntuu ihanalta ja pohdin, että vain harvoin toimittajan työ on ollut yhtä antoisaa.

Käännyn ympäri ja asetun makaamaan litteiden kivien päälle siksi aikaa, kun Nina Ekström hieroo niskaani. Lämpö rentouttaa lihakseni lopullisesti. Jään miettimään, löytyisikö rannalta ensi kesänä yhtä sileitä ja litteitä kiviä, jotka voisin lämmittää vesihauteessa sopiviksi ja joiden päällä voisi kölliä koko seuraavan talven. Nina Ekström kertoo, että kuumakiviterapiaa voi antaa joko hieronnan kanssa tai ilman hierontaa, joten olisi teoriassa mahdollista hoitaa myös itseään, etenkin jos saa jonkun laittamaan kiviä pitkin selkää sopiviin paikkoihin.

Sitten Ekström poistuu hetkeksi ja palaa takaisin pienen pienten marmorinpalasten kanssa. Hän on hakenut ne jääkaapista. Toiset hän asettaa silmieni päälle ja toisilla hän sivelee otsaani ja ohimoitani. Tunne on taivaallinen! Kun lumi sulaa, aion ehdottomasti hankkia jääkaapin täyteen pieniä kiviä, jotka kaivan esiin aina, kun kaipaan virkistystä tai apua kivistävään päänsärkyyn. Suorastaan hämmästyn sitä energiaa, jonka selkäni alla oleva lämpö ja kasvoillani liikkuva viileys synnyttävät.

Alfs Livityn jälkimmäinen sana on jamaikalainen slangisana, joka kuvaa kokonaisvaltaista hyvää elämäntapaa - oikeudenmukaisuutta, terveellisyyttä, yhtenäisyyttä (unity), kunnioitusta ja rakkautta kaikkea elollista kohtaan. Juuri siltä minusta tuntuu.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 06.03.2013 10:04 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0646 sekunnissa.