Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Yritykset Yrityksiä lähellä Vuokraa pakettiauto Kirkkonummella

Vuokraa pakettiauto Kirkkonummella

Sähköposti Tulosta

Kirkkonummen suurin vuokrattava pakettiauto - Autopalvelu Höglundin Citroen Jumper

"Tuletko auttamaan muutossa parin viikon kuluttua viikonloppuna", kysyi kaveri puhelimessa. "Olen muuttamassa sinne teille päin, Kantvikiin." Teille päin tarkoittaa tässä koko Kirkkonummea, sillä kaveri on tyypillinen Espoosta muuttaja, jolle Kirkkonummi on yhtä isoa möhkälettä, vielä jäsentymätön.

"OK, vastasin. "Minkälainen muuttoauto sulla on varattuna?" "Meidän työpaikalla on diili Hertzin kanssa. Eiköhän sieltä löydy."

Kohta puhelin soi uudestaan. "Yli 270 euroa Transitista kahdeksi päiväksi. Järjetöntä. Löytyykö teiltäpäin mitään halvempaa." Hyvä kysymys. Onko pakettiauton vuokraaminen Kirkkonummella halvempaa kuin Espoossa? Mistä niitä oikein löytyykään? Kirkkonummella ei yksikään pakettiautoa vuokraava yritys ole kovin näkyvästi esillä. Ei kun selvittelemään.

Pienellä googlaamisella jäi kaksi pakettiautoa haaviin, kolmas on mainostanut Verkkonummessa. Nämä pakettiauton vuokraamista harjoittavat yritykset ovat Autopalvelu Höglund ja Kulta-Kamari Kirkkonummen keskustan tienolla sekä K-Jontten Rent-Point Lapinkylässä keskellä Kirkkonummea. Aiemmin oli vielä neljäskin, Nummenpakut, mutta tämä on lopettanut toimintansa.

Mutta mitä pakettiauton vuokraaminen maksaa? Vertailu ei ole ihan helppoa, siksi taulukko:

Yritys sijainti auto

tila-

vuus

m3

Viikon- loppu (pe17- ma08)

Km

-rajoi-

tus

€ / lisä-

km

€/

Vrk

Km

-rajoi-

tus

€ / lisä-

km

€ / lisä-

tunti

muuta
Kirkkonummi                    
Autopalvelu Höglund Överbyntie 260, Kirkkonummi Citroen Jumper 17 119 120 0,49 79 80 0,49  

peruutus-kamera, webasto, ilmastointi

Autopalvelu Höglund Överbyntie 260, Kirkkonummi VW Transport 5 99 120 0,39 59 80 0,39   ilmastointi
K-Jontte
Evitskogintie 101, Lapinkylä Citroen Jumper 9       110 300 0,7 20

peräkoukku, vuokraa myös peräkärryjä, myy hihnoja

K-Jontte Evitskogintie 101, Lapinkylä Citroen Jumper 9       180 1000 0,7 20 peräkoukku, vuokraa myös peräkärryjä, myy hihnoja
Kultakamari Prisma, Kirkkonummi VW Transport 5

190/

2vrk

 400   89 200    

webasto, vain luottokortilla

Kultakamari Prisma, Kirkkonummi VW Transport 5

 255/

2vrk

 ei raj   150 ei raj    

webasto, vain luottokortilla

                   
Espoo                    
Vuokra- paku.com Neste, Suomenoja Toyota Hiace ?       100 ei raj.   30  
24rent.fi Matinkylä, Espoo Fiat Ducato 13 197 100           hinnat vaihtelevat varaustilanteen mukaan

Pakettiauto- vuokraus.fi

Leppävaara, Espoo
Fiat Ducato 9

120/

2vrk

100   80 100      
Hertz

Olarinluoma, Espoo

Ford Transit 9 277,7             tarjoushinta viikonlopuksi
 JK-Rent Juvanmalmi, Espoo
 Fiat Ducato 13  150  200            

Nämä olivat hinnat tarkasteluhetkellä maanantaina 5.11.2012. Hinnat elävät. Kannattaa tarkistaa itse ennen vuokrausta.

Kaikissa vuokrattavissa autoissa on iso vakuutuksen omavastuuosuus, 1200 € - 1500€. Jos yhtään epäilee itseään, outoa autoa, keliä tai ahtaita paikkoja, omavastuun pienentäminen on järkevää. Pienenkin naarmun maalauttaminen maksaa helposti omavastuun verran, pellin oikomisesta puhumattakaan. Autot lähtevät matkaa tankki täynnä, ja ne kaikki edellytetään palautettavan tankki täynnä.

Kultakamarilla on VW Transporter, ihan tavallinen pakettiauto, tilaa 5m3. Jonttella autona on 9m3 Citroen Jumper. Siihen mahtuu jo enemmän tavaraa kerralla. Kaikkein suurin vielä tavallisella B- ajokortilla ajettava pakettiauto löytyy Autopalvelu Höglundilta, Citroen Jumper 17m3 isolla tavaratilalla. Auton sisätila on yli kolme kertaa niin suuri kuin Kultakamarin VW Transporter. Höglundin Citroen Jumperissa on myös peruutuskamera, joka on näin isossa autossa erinomainen apuväline. Höglundilta löytyy myös VW Transporter, jos kuljetustarve ei edellytä ison Jumperin vuokraamista.

Erikoisuuksista kannattaa mainita Höglundin edullinen viikonloppuvuokra perjaintai klo 17 - maanantai klo 08, jos matka ei ole kovin pitkä.

Jonttella ei varsinaista viikonloppuvuokrataksaa ole, mutta Jontte sanoo, että jos autolla ei ole käyttöä edellisenä päivänä, sen saa noudettua jo edellisenä iltana - Jonttelle on samantekevää seisooko auto yön hänen vai vuokraajan pihassa. Jontte on muutenkin joustava, ja sanoo tekevänsä asiakkaan tarvitseman tarjouksen, kunhan tietää mitä tämä tarvitsee. Jontten autossa on myös peräkoukku, ja Jontte vuokraakin kahta erikokoista peräkärryä auton lisäksi - mainio tapa lisätä kuljetuskapasiteettia, jos vain keli ei ole vastaan. Jontella on myös ainoana vuokrattavana venetraileri.

Kultakamarin ehdotus viikonloppuvuokraksi oli noutaa auto lauantai-aamuna ja palauttaa samaan aikaan maanantaina. Kultakamarin autonvuokrauksen etuna on helposti löydettävä sijainti Prismassa, mutta etu tietysti riippuu siitä missä oma määränpää on.

Espoosta löytyy lukuisia pakettiautoja vuokraavia paikkoja, liian monta tässä lueteltavaksi. Hinnat ovat säännönmukaisesti hieman korkeammat tai kunnolla korkeammat kuin Kirkkonummella. Isot kansainväliset vuokraamot ovat kalleimpia. Hyvällä tuurilla voi silti löytää edullisen vaihtoehdon. Me emme löytäneet sellaista, joka olisi pudottanut kirkkonummelaiset vertailusta. Taulukkoon otimme isompia autoja, koska tarve liittyi muuttoon. Tilanne on kuitenkin sama pienempien autojen kohdalla: Jos Kirkkonummelta saa kertaluokkaa suuremman muuttoauton kuin samalla rahalla Espoosta, ei tarvitse kahta kertaa miettiä. Meidän tarpeemme ratkaisi iso auto paremmin kuin pieni; mutta myönnetään, iso ei ihan joka paikkaan mahdu.

Pelkkiin tavaratilan mittakuutioihin ei kannata tuijottaa, sillä tavaratilan pohjan muoto ja koko on käytännössä tärkeä. Kahdesta muutoin samankokoisesta valitsisin sen, jossa on suurempi pohjalevy. Korkean auton kuutiomäärä on helposti suuri, mutta käytännössä tulee vaikeuksia nostaa jo kuudetta muuttolaatikkoa pinon päällimmäiseksi. Isojen huonekalujen, kuten parisängyn kohdalla on tietysti ihanteellista, jos ne voi nostaa suoraan autoon purkamatta vaivalla rakennettua huonekalua.

Jos vuokratarve ei ole muutto vaan esim. huonekalun tai taulutelevision nouto kaupasta, kannattaa ilman muuta vuokrata menopeli Kirkkonummelta, muuten tulee ylimääräisiä ajelemisia, joka sekin maksaa.

Oman kokemuksen mukaan muuttohommissa aika on se ensimmäinen ehtyvä luonnonvara. Kun ruljanssi on ohi, ja voimat ovat lopussa tai yö meni melkein kokonaan valvoessa, ei ole ihan sama ajaako autoa maanantaina aamuruuhkassa palauttamaan Espooseen kelloa vastaan taistellen vaiko vain parin kilometrin päähän Kirkkonummella. Silloin kiittää itseään, jos on järjestänyt loppuun lyhyen ajomatkan. Toisin päin ajomatka ei ole niin mahdoton, sillä Espoosta Kirkkonummelle päin ei aamuruuhkaa juuri ole.

Summa summarum: Pakettiauto kannattaa vuokrata Kirkkonummelta.

Jos joku tietää Kirkkonummella pakettiautoja vuokraavan paikan, jota ei tässä mainita, ottakoon ihmeessä yhteyttä toimitukseen.

Lisätietoja Kirkkonummelaisista pakettiauton vuokralleantajista:

Autopalvelu Höglund, puhelin 010 2810 810

K-Jontte, puhelin 09 819 06 40

Kultakamari, puhelin 09 250 1520

 

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 06.11.2012
Me etsimme ja tilasimme muuttopalvelun muuttomiehillä noin vuosi sitten kun saimme nykyisen asuntomme.
Tilannetta hankaloitti muuttotyömme haasteellisuus (ei ollut pelkästään A:sta B:hen) .

Vertailimme useampaa palveluntarjoajaa pk-seudulla (Kaikille tarpeemme ei ihan heidän vakiomalliin istunut hankaloittaen työtä) saaden lopulta paikalliselta toimijalta tarjouksen joka oli halvimmasta päästä ja ehdoiltaan meille sopiva.

Kaverit tulivat sovitusti paikalle, tehden ripeästi ja ammattitaitoisesti hommia (suojaten tarvittaessa) - me olimme tyytyväisä lopputulokseen.


PS. Olemme myös pari kertaa vuokranneet isonkin (11m^3) peräkärryn keskustan teboililta ja olleet varsin tyytyväisiä siihenkin - halvempaa kuin paku ja lähes samankokoinen kuljetustila ku pakussa.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.11.2012 16:11 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0637 sekunnissa.