Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Yritykset Yrityksiä lähellä Mamman Tuvassa voi oppia uutta tai vaikka vain olla yhdessä

Mamman Tuvassa voi oppia uutta tai vaikka vain olla yhdessä

Sähköposti Tulosta

Mamman Tupa

Toritien varrella on jo kolme vuotta ollut lanka- ja kangaskauppa Mamman Tupa. Pari vuotta sitten se valtasi itselleen nurkan Terveystalon alakerrasta ja nyt myös viereisen liikehuoneiston ikkunaa koristavat Mamman Käsityötuvan ilmoitukset. Ikkunoiden takaa näkyy lankahyllyjen ja kangaspakkojen sijaan kirjaimellisesti tupa: olohuone, jossa on sohvan ja mukavien tuolien lisäsi kangaspuita ja ompelupöytä.

 

Mamman Tuvan  uusi valtaus on kaikille käsitöistä ja hyvästä seurasta innostuneille tarkoitettu olohuone, jonka ikkunoita koristavat ilmoitukset käsityökursseista: virkkaamista, neulomista, helppoja kesähameita, kaikenlaista ohjelmaa lapsille sekä yhteisiä käsityöiltoja aikuisille.

4.6.2012 alkaen Mamman Käsityötupa on avoinna lapsille arkisin koko kesän kello 10 – 14. Kesäkerhossa tehdään yhdessä käsitöitä ja opetellaan uusia työskentelytapoja. Suunnitelmat laaditaan yhdessä lasten toiveiden kanssa ja tekeminen vaativuutta säädellään päivittäin osallistujien taitojen mukaan. Luvassa on esimerkiksi keppihevoskurssit 4.- 6.6. ja 11.-13.6 sekä lasihelmieläinten tekoa 14., 15. ja 18.6.

Rakkaasta harrastuksesta ammatiksi

Mamma Tuvan omistaja Mervi Hitonen oppi itsekin tekemään käsitöitä jo pienenä. Kannustava äiti antoi tytön ryhtyä ompelemaan heti, kun jalat Mervi Hitonen - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

ylettyivät ompelukoneen polkimelle ja jo kahdeksanvuotiaan tyttö ompeli pikkuveljelleen kaikki vaatteet.

Myöhemmin Hitonen suoritti leikin-, askartelun ja luovan toiminnan ohjaajan kurssin ja kävi iltaisin ja viikonloppuisin lukemattoman määrän erilaisia kädentaidon kursseja, kunnes ryhtyi 1990-luvun lopussa pitämän niitä itse.

Hitonen toimi pitkään Kirkkonummen työkeskuksessa ohjaajana. Sattumalta Hitosen vuorotteluvapaan aikana Kirkkonummella aiemmin toiminut Justiina-lankakauppa päätti lopettaa ja tarjosi lankojaan käsitöitä rakastavalle Hitoselle. Samaan aikaan vapautuivat Toritieltä sopiva liiketila. Ja niin kävi, että lokakuussa 2008 Mamman Tupa aloitti toimintansa.

Mervi Hitosella oli jo reilut kymmenen vuotta sitten ikioma Mamman tupa. Hänestä tuli Mamma, kun hän sai kuudennen oman lapsensa ja ensimmäisen lapsenlapsensa yhtä aikaa. Hän hoiti molempia poikia – ja myöhemmin uusi katras kasvoi vielä kahdella pienellä pojalla. Hitosen oli keksittävä nimi, jota sekä omat että tyttären pojat voisivat käyttää. Mamman ensimmäinen tupa oli autotallissa, jossa Hitonen säilytti askartelutarvikkeitansa. Kun yritykselle piti keksiä nimi, asiaa ei tarvinnut miettiä kahta kertaa.

Mamman Tuvan valikoimissa on käsityötarvikkeita, lankoja ja erilaisia kankaita. Kun liike vuonna 2010 siirtyi Instrumentariumin vanhoihin tiloihin, valikoima kasvoi entisestään.

Lanka- ja kangasmyynnin lisäksi Mervi Hitonen on koko ajan tehnyt myös erilaisia tilaustöitä korjausompelusta ja tuunaamisesta verhoiluun ja pukuompeluun. Hän nauttii kaikesta käsillä tekemisestä: pukuompelu on yhtä kiehtovaa kuin sementtisten puutarhatonttujen tekeminen. Eniten Hitonen kuitenkin pitää haasteista: on esimerkiksi kiinnostavaa suunnitella, miten mekko suurennetaan, ellei kangasta ole jäljellä.

Kaupasta käsityökeskukseksi

napit - Verkkonummi.fi

Tänä keväänä Mervi Hitosen piti päättää, haluaako hän laajentaa liikettään vierestä vapautuneeseen tilaan. Houkutus oli ylivoimainen: Käsityökauppias oli jäänyt kaipaamaan vanhasta elämästään käsityötaitojen opettamista ja ihmisten kanssa olemista. Hän halusi itselleen ihan oikea tuvan, jossa opettaa ja olla yhdessä ihmisten kanssa.

Mamman Tuvan tilan laajeneminen päästää nyt kaikki halukkaat nauttimaan käsillä tekemisestä, oppimisesta ja uusista ideoista. Kurssien ja käsityöiltojen lisäksi tarjolla on työtila, ompelukoneita, saumureita ja kangaspuita, joita voi vuokrata joko opettajan kanssa tai ilman. Tuvan voi varata vaikkapa hääaskarteluun tai siellä voi vaikka pitää lasten syntymäpäiväjuhlat: ohjattua askarteluakin on tarjolla, jos niin toivotaan.

Mamman Tupa on todellakin täyden palvelun käsityöyritys: Jos haluat tehdä itsellesi uuden kesämekon, mutta et voi levittää kangasta keittiön pöydälle etkä päästää saksia ja nuppineuloja silmistäsi liian pienten apukäsien vuoksi, voit varata Mamman tuvasta itsellesi ompelukoneen ja työpöydän. Tupaan kuljetaan kangaskaupan kautta: voit ostaa itsellesi paikan päältä kankaan, kuminauhat, ompelulangan ja valita sen kokoiset napit, että ne sopivat napinläpiin. Tai sitten voit ostaa napit etukäteen ja pyytää Mervi Hitosta näyttämään, miten Tuvan hienolla ompelukoneella tehdään juuri oikean kokoiset napinlävet. Viisainta on kuitenkin vuokrata tilan lisäksi myös jo Mamma etukäteen, niin voit olla varma siitä, että auttaja on tarvittaessa paikalla.

Toiveet, ideat ja kurssinpitäjät tervetulleita

Mervi Hitonen ei suinkaan aio pitää kaikkia Mamman Käsityötuvan tulevia kursseja yksin. Jos sinulla on jokin taito tai harrastus, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa, voit ottaa Mervi Hitoseen yhteyttä ja sopia kurssin järjestämisestä. Tuvassa on mahdollista pitää oma kurssi tai luento esimerkiksi jalkahoidosta, luontaistuotteista tai ruisleivän leipomisesta, sukan kantapään teosta puhumattakaan.

Mamman käsityötupa hakee vielä muotoaan. Jos Sinulla on ideoita tai tarpeita, Mervi Hitonen pohtii niitä kanssasi mielellään: eläkeläisten laulava ompeluseura tai lasten lasihelmieläinlauantai, stressaantuneiden kotiäitien pitsialusvaatekurssi tai lampunvarjostimien modernisointi- langat - Verkkonummi.fi

illat... hevosen loimetkin syntyvät Mervi Hitosen ohjauksessa helposti. Myös erityisryhmille voidaan pitää kursseja.

Yhtenä iltana viikossa Mamman Käsityötuvassa joka tapauksessa pidetään kerhoilta käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Kirkkonummelaisten käsitöistä pitävien lasten kannalta tämä on iloinen uutinen, sillä kansalaisopiston käsityökursseille ei liian nuoria huolita. Koulussa taas tehdään sitä, mitä isossa luokkaryhmässä ja koulun materiaaleilla pystytään tekemään. Jos pitää ommella sininen penaali, kun haluaisi tehdä vihreän topin, voi lupaava innostus sammua kokonaan.

Mamman Tupa toivottaa kaikki ihmiset ja ideat tervetulleiksi ja yrittää järjestää toimintaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Kaupan päälle on tarjolla yhteisöllisyyttä ja yhdessäoloa. Ja tietysti hienoja käsitöitä kotiin vietäväksi.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0695 sekunnissa.