Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Yritykset Yrityksiä lähellä Erikkila täyttää sata vuotta, mutta mitä se tekee?

Erikkila täyttää sata vuotta, mutta mitä se tekee?

Sähköposti Tulosta

Erikkila - Masala - Verkkonummi.fi

Kun ajetaan Jorvaksesta Masalaan, ennen terveyskeskuksen risteystä tien oikealle puolelle jää Erikkila Oy:n suurehko tuotantohalli. Vaikka halli on ollut paikallaan pian kaksikymmentä vuotta, monikaan ei tiedä, mitä siellä valmistetaan. Itse firman perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, joten juhlan kunniaksi toimitus päätti ottaa selvää siitä, mitä Masalan keskustassa oleva rakennus kätkee sisäänsä.

Viipurista Masalaan, nahkatuotteista nostolaitteisiin

Vuonna 1912 Suomen suuriruhtinaskunnassa Viipurin kaupungissa Toivo Erikkilä päätti perustaa vienti- ja tuontiagentuurin. Hän edusti juusto- ja metallituotevalmistajia, terva-, turkis- ja nahkatuottajia sekä sahoja. Viipurin lisäksi hänen yrityksensä toimi Raahesta ja Hampurista käsin.

Tänään Toivo Erikkilän pojanpojan poika Mikko Erikkilä johtaa nostolaitteita valmistavaa yritystä Kirkkonummen Masalassa ja suunnittelee yhdessä isänsä, veljensä ja kahden muun osakkaan kanssa yhtiön satavuotisjuhlia – ja ennen kaikkea seuraavan sadan vuoden toimintaa. Ja kuten isoisoisänkin firma, myös nykyinen Erikkila Oy toimii useassa maassa: sillä on haaraliikkeitä ja tuotantolaitoksia Suomen lisäksi Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Ruotsissa sekä jälleenmyyjiä ympäri Eurooppaa.

Toivo Erikkilä siirsi yrityksensä toiminnan Helsinkiin jo 1930-luvun alkupuolella. Yritys ei siis jäänyt sodan jalkoihin, vaan laajensi tuotevalikoimaansa raaka-aineilla, polkupyörillä, rannekelloilla, metsästysaseilla sekä nostolaitteilla. Vasta kun firma siirtyi Toivon pojanpojalle Juha Erikkilälle 1970-luvulla, Erikkila Oy keskitti toiminnan nostolaitteiden ympärille.

Juha Erikkilä alkoi pian myös suunnitella nostolaitteita itse. Pian yhtiö huolehti nosturijärjestelmien suunnittelusta, myynnistä, asennuksesta ja huollosta. Tuotteiden valmistuksesta huolehtivat alihankkijat, kunnes vuonna 1988 yritys aloitti oman tuotannon Kauklahdessa, Espoossa. Yrityksen kasvaessa tarvittiin suurempia tiloja, ja tehdas sekä toimisto muuttivat Kauklahdesta uusiin tiloihin Masalaan vuonna 1994.

Vuonna 2008, kun maailmantalous kääntyi voimakkaaseen laskuun, Erikkila Oy päätti investoida: vanhaa tuotantohallia laajennettiin ja ryhdyttiin valmistamaan uudenlaisia suurempia nostureista. Työntekijöitä palkattiin lisää sen sijaan, että niitä olisi vähennetty. Tämä oli viisas valinta: nyt, kun muualla Euroopassa investoinnit ovat taas käynnistyneet, Erikkila pystyy toimittamaan varastoihin ja tuotantolaitoksiin nopeasti juuri sellaisia nostolaitteita kuin niissä tarvitaan.

Maailmanmarkkinoilla toimivien pienten yritysten on erikoistuttava. Erikkilan myyntivaltti on se, että he pystyvät toimittamaan asiakkailleen nostolaite - Masala - Verkkonummi.fi

mittatilaustuotteita samassa ajassa kuin kilpailijat toimittavat varastotavaraa. Hyvä nostolaite on rakenteeltaan kestävä ja helppo asentaa. Mikko Erikkilä on ylpeä firman nostolaitetekniikasta: asiakkaan ei tarvitse rakentaa tilojaan sellaisiksi, että nosturi voidaan sinne sijoittaa, koska Erikkilan tekniikalla nostureista voidaan tehdä sellaisia, jotka sopivat tilaan ja nostotarpeisiin.

Mihin Erikkilan nostureita sitten käytetään? Mikko Erikkilä toteaa, että jokainen tuote, jonka me kaupasta ostamme, on matkallaan raaka-aineesta tuotantolaitoksen ja varastojen kautta kauppoihin liikkunut todennäköisesti usean nostolaitteen avulla. Nousukaudella sekä tuotantoon että varastoihin investoidaan ja nostolaitteilla on kysyntää.

Sukupolvenvaihdos on haasteellinen toimenpide

Tänään Erikkila Oy työllistää noin 60 henkilöä, joista 34 työskentelee Kirkkonummella. Tuotteista yli 70% menee vientiin. Konsernin liikevaihto on hieman alle 10 miljoonaa. Nosturitoiminnan kehittänyt Juha Erikkilä siirsi osakkeitaan kahdelle pojalleen pari vuotta sitten. Mikko Erikkilästä tuli yrityksen toimitusjohtaja ja Matti Erikkilästä markkinointipäällikkö. 40% omistuksesta on perheen ulkopuolella: Petteri Lempiäinen ja Juhani Koski ovat yhtiön varatoimitusjohtajia. Juha Erikkilä on edelleen yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja toimii tehtaan johtajana.

Sukupolvenvaihdos on aina monimutkainen juttu. Se vaatii diplomatiaa ja tasapainottelua kaikilta osapuolilta: vanhemman sukupolven on osattava siirtää kaikki tarpeellinen osaaminen seuraajille ja annettava kuitenkin samaan aikaan uuden sukupolven tehdä omat, erilaiset ratkaisunsa ja omat virheensä. Nuorempien taas on tiedettävä, milloin kuunnella ja milloin kantaa rohkeasti vastuu ja pysyä omissa päätöksissä. Ja kaikkien muiden on tiedettävä, kenen puoleen pitää kääntyä ja kuka sanoo viimeisen sanan.

Mikko Erikkilä hymyilee, kun kysyn häneltä, miten vaihdos oikein onnistui. Hän kertoo, että Juha Erikkilä on vahva ja määrätietoinen mies ja että hänen tyylinsä johtaa ja tehdä päätöksiä oli hyvin erilainen kuin hänen omansa. Isän ajatuksia ei tarvitse arvailla: asioista puhutaan välillä hyvinkin suoraan ja kiivaasti. Isä kuitenkin luottaa poikiinsa: päätöksenteko tehdään faktojen perusteella ja toimintatapa valitaan sen mukaan, mikä on parhaiten perusteltu – ei sen mukaan, kuka on perustellut. Kun päätökset on tehty, niitä noudatetaan, eikä puida jälkeenpäin silloinkaan, kun päätökset osoittautuvat huonoiksi. "Puoli vuotta siinä meni, ennen kuin roolit selkiytyivät", Mikko Erikkilä toteaa.

Yhteiskunnalla olisi paljon tehtävää

Mikko Erikkilä asuu vielä toistaiseksi Kivenlahdessa vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa. Hän on kuitenkin juuri ostanut tontin Veikkolasta ja etsii Kirkkonummelta vuokra-asuntoa perheelleen. Vuokra-asuntojen puute on yksi niistä epäkohdista, jotka Kirkkonummella yrittäjän mielestä pitäisi hoitaa kuntoon. Kunnan pitäisi Erikkilän mukaan tehdä myös aktiivisemmin työtä sen eteen, että kuntaan saataisiin lisää yrityksiä: kaikenlaiset yritykset tukevat toisiaan. Yritystonttien ja edullisten asuntojen lisäksi liikenneyhteyksistä pitää huolehtia hyvin, sillä loistavakaan yritys ei menesty, jos työntekijät tai asiakkaat eivät pääse sen luokse.

Päättämättömyys on Erikkilän mukaan iso ongelma kunnallisessa, valtiollisessa ja eurooppalaisessa päätöksenteossa. Jos päätöksentekoa lykätään, sekä yrittäjiltä että asiakkailta menee luottamus. Yleensä "ei"on parempi vaihtoehto kuin "ehkä", sillä silloin toimijat voivat lähteä etsimään uusia vaihtoehtoja. Odottaminen sen sijaan lamauttaa koko yhteiskunnan.

Mikko Erikkilä - Verkkonummi.fi

Toinen asia, joka Mikko Erikkilää yhteiskunnassa huolestuttaa, on lasten ja nuorten tilanne. Erikkilä näkee työssään piittaamattomuuden seuraukset: nuoret, jotka ovat jääneet vaille riittävää huolenpitoa ja opastusta, eivät osaa kantaa vastuutaan myöskään työelämässä. He ovat vaarassa syrjäytyä, sillä on selvää, ettei kukaan halua palkata töihin ihmistä, joka ei piittaa siitä, miten hän tehtävänsä suorittaa tai milloin hän tulee töihin. Huolestuttavampaa on kuitenkin se, että muutkin ihmiset ovat menettäneet ylpeyden tekemästään työstä: he tekevät työtä pakon edessä ja ovat kiinnostuneita vain palkasta ja heille kuuluvista eduista.

Tämä ei koske vain nuoria: Erikkilän mukaan kyse on työelämän murroksesta, joka koskee koko yhteiskuntaa ja koko Eurooppaa. Jos yritykset eivät ole lojaaleja työntekijöilleen, ne tuskin voivat odottaa lojaaliutta myöskään työntekijöiltään. Jos yritykset eivät ole ylpeitä tuotteittensa laadusta vaan kiinnittävät enemmän huomiota tehokkuuteen ja tuottavuuteen, miksi työntekijätkään olisivat ylpeitä omasta työstään?

Yrittäminen on rankkaa. Yrittäjä on vastuussa taloudesta, tuotteista ja tuotannosta sekä työntekijöistään, yrityskuvasta ja yrityksensä ilmapiiristä. Palkkatyöstä pääsee joskus vapaalle, mutta yrittäjä on töissä kellon ympäri. Silti Mikko Erikkilä on tyytyväinen. Hän koki turhauttavaksi sen, ettei voinut toteuttaa näkemyksiään eikä vaikuttaa työhönsä ollessaan toisten palveluksessa. Yrittäjänä hän voi myös määritellä ne arvot, joiden mukaan hän haluaa tehdä työtä. Mikko Erikkilälle on tärkeää, että hän saa tehdä työtään intohimoisesti: tehdä asiakkailleen niin hyviä tuotteita kuin mahdollista ja rakentaa itselleen, lapsilleen ja työntekijöilleen yritystä, joka toimii vielä seuraavatkin sata vuotta.

Mikko Erikkilän puhetta kuunnellessa tuntee siirtyneensä ajassa 60 vuotta taaksepäin: vanhoissa suomifilmeissä yritysjohtajat puhuivat samaan tapaan. Nykyisin kunnia, vastuu ja luotettavuus ovat kadonneet yrityskielestä kokonaan. Omistajuuden siirryttyä persoonattomille rahoituskoneistoille tilalle ovat tulleet kustannustehokkuus, tuotto ja tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Kuvat: Erikkila Oy

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Lotta , 14.03.2012
Kiitos tästä, monet kerrat olen asiaa pohtinut ohi ajellessa :)

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 14.03.2012 13:53 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0639 sekunnissa.