Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Urheilutapahtumat Nuorten purjehtijoiden armada saapuu Kantvikiin

Nuorten purjehtijoiden armada saapuu Kantvikiin

Sähköposti Tulosta

Purjehtijoita Kantvikissa - Verkkonummi.fi

Vuoden päästä heinäkuussa Kantvik täyttyy purjehtivista pohjoismaisista nuorista, kun nuorten PM-kisat järjestetään Kantvikinlahdella. Mutta sitä ennen on paljon tehtävää, jotta Kantvikin venesatama saadaan kisakuntoon. Kilpailuihin odotetaan jopa 750 osallistujaa. He ovat iältään 10-18 -vuotiaita ja purjehtivat mahdollisesti jopa 8 eri veneluokassa. Nuorimmat kilpailevat optimistijollilla, kokeneimmat 29:llä.

Lahdelle rakennetaan neljä eri rataa. Myös rantaa on kunnostettava, sillä maissa säilytettäviä jollia kuljetetaan kärryillä, joille on raivattava ja tasoitettava väyliä. Kantvikin Purjehtijat onkin lähestynyt kuntaa ja pyytänyt sitä osallistumaan pienvenesataman kunnostamiseen.

Kunta on alustavasti suhtautunut hankkeeseen myönteisesti, sillä kisojen jälkeen kunnostettu pienvenesatama jää osaksi tulevaa "merellistä Kirkkonummea" ja Kantvikin uutta asuinaluetta. Kunnanhallitus odottaa saavansa arvion tapahtuman kustannuksista ja kunnan osuudesta niihin. Kunnan osallistumisesta tapahtuman järjestämiseen on tarkoitus päättää 23.6. pidettävässä kunnanhallituksen kokouksessa.

Joku ehkä pohtii, kuuluuko kunnan satsata vähiä rahojaan yhden lajin kisoihin? Jos pohditaan sataman kunnostamista, se on ollut suunnitelmissa ilman kilpailujakin, sillä Kantvikista on tarkoitus tehdä se merellinen helmi, josta Kirkkonummi on haaveilut pitkään. Rahat eivät siis mene hukkaan. Sen lisäksi kunta hyötyy kilpailuista niiden luoman positiivisen kuntakuvan ja ilmaisen näkyvyyden muodossa.

Radat - Kantvik - Verkkonummi.fi

Lisäksi tapahtuma tuo kirkkonummelle 750 lasta ja nuorta, jotka eivät suinkaan matkusta yksin. Kun perheet lasketaan mukaan, Kirkkonummelle saapuu noin 2000 ihmistä, jotka syövät ja nukkuvat ja kuluttavat aikaansa muuallakin kuin Kantvikissa. Viikon mittaiset kilpailut piristävät varmasti heinäkuun helteissä nuokkuvan kuntakeskuksemme liike-elämää. Lisäsi kilpailut tuovat myös kirkkonummelaisille mukavaa ohjelmaa sekä Kantvikin kisarannalla että myös keskustassa, jossa suunnitellaan vietettävän avajaisia ja niihin liittyvää kansanjuhlaa.

Kunnan kannattaa siis osallistua sataman kunnostamiseen ja paikallisten yrittäjien kannattaa ajoissa ryhtyä pohtimaan, miten heinäkuinen kilpailu parhaiten hyödynnetään. Erityisesti kaikkien paikallisten majoitusyritysten kannattaa olla yhteydessä Kantvikin Purjehtijoihin. Osa kilpailijoista yöpynee sokeritehtaan entisellä jalkapallokentällä ja tehtaan parkkipaikoilla teltoissa ja asuntovaunuissa, mutta osa haluaa majoittua ylellisemmin.

Kantvikin Purjehtijat kaipaavat myös vapaaehtoisia huolehtimaan kisajärjestelyistä ja vieraista. Jos haluat osallistua tapahtuman järjestämiseen ja olla mukana kisatoiminnassa, voit ottaa yhteyttä järjestäjiin osoitteessa  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Ja ne, jotka eivät ehdi tai halua osallistua kisajärjestelyihin, voivat ainakin uhrata muutaman kiitollisen ajatuksen Kantvikin Purjehtijoille, jotka tekevät upeaa pr-työtä kaikkien kirkkonummelaisten puolesta.

Kuvat: Kantvikin Purjehtijat

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 04.06.2014 15:46 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0639 sekunnissa.