Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Tulokset Teemu Aho tuo Gladius Kirkkonummelle kultaa ja kunniaa

Teemu Aho tuo Gladius Kirkkonummelle kultaa ja kunniaa

Sähköposti Tulosta
Vapaauinnin startti - Verkkonummi.fi
Kirkkonummi.
Kirkkonummen Gladiuksen 16- vuotias Teemu Aho on yksi suomalaisen uinnin tulevaisuuden suurista lupauksista. Teemu voitti SM-uinteja vastaavissa ikäkausimestaruuskisoissa (IKM) 10.-.12.12. Hämeenlinnassa 100 metrin selkäuinnissa kultaa (ajalla 58.70 s.). Ero toiseksi tulleeseen Tampereen uimaseuran Jani Mäkiseen oli 84 sadasosaa. Mäkinen ja seuratoverinsa Roope Kastarinen tulivat maaliin käytännössä yhtä aikaa, heidät erotti vain kolme sadasosaa.

Teemun menestys ei jäänyt tähän. 800 metrin vapaauinnissa hän sai hopeaa, kuten myös 200 metrin selkäuinnissa. 100 metrin vapaauinnissa hän oli neljäs.

800 metrin vaparissa voittaja ,Raision Urheilijoiden Eetu Päivärinta (8:28.11 ), oli ylivoimainen johtaen alusta loppuun ja saaden lopussa lähes 21 sekunnin eron Teemuun (8:49.75 ). Kolmas, Raision Ollimatti Salovaara (8:50.35 ), mahtui alle sekunnin päähän Teemusta.

200 metrin selkäuinnissa voitosta kamppailivat taas Eetu Päivärinta (2:09.07 ) ja Teemu (2:09.50 ), joista Eetu oli lopun hidastumisestaan huolimatta juuri ja juuri nopeampi, vaikka Teemu sai hänet melkein kiinni tasaisen tappavalla vauhdillaan. Kolmas, Nurmijärven Kuntoa edustava Miro Juvonen (2:14.43 ) jäi kaksikosta jo hieman. 100 metrin vaparin voitti Vantaan Vesikkojen Teemu Ahtiainen (53.94 ), ja neljänneksi tullut Teemu (54.08 ) hävisi tälle vain 14 sadasosaa.

Teemu menestyi hyvin myös kesällä 2.4.7 Kotkan kesän ikäkausimestaruuskisoissa. Silloin Teemu voitti 200 metrin selkäuinnin ja tuli toiseksi 100 metrin selkäuinnissa sekä 800 metrin vapaauinnissa.

Teemu Ahon lempilaji on selkäuinti, kuten tuloksista voi päätellä, mutta hyvin sujuu myös vapaauinti. Verkkonummen kysyessä Teemulta hänen teknisiä vahvuuksiaan, siis sitä millä hän saa erot aikaiseksi muihin, Teemu oli kovin vaatimaton omasta osaamisestaan. Pienen pumppaamisen jälkeen hän myönsi, että lähtöjen ja sitä seuraavien delfiinipotkujen jälkeen hän on usein edellä muita, joten sieltä ne taitavat löytyä. Erityisesti kisojen väliaikoja katsellessa voi päätellä, että muuten tasainen, tekninen uinti on ehkä toinen hänen vahvuuksistaan. Tämä lupaa hyvää myös tulevaisuudessa.

Teemu on tällä hetkellä Mäkelänrinteen lukiossa, jonka viereisessä uimahallissa on Teemu Aho - Gladius Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

erinomaiset harjoitusolosuhteet. Hän harjoittelee viikossa noin 10 kertaa, osan Mäkelänrinteessä ja osan Kirkkonummen uimahallissa. Mäkelänrinteessä Teemu Aho on yksi runsaan kymmenen hengen treeniryhmästä, jota vetää valmentajana Olli Kantola, Kirkkonummella valmentajana toimii oma äiti. Kirkkonummella hän harjoittelee nyt etupäässä lähtöjä ja delfiinipotkuja.

Kun seuraavan kerran uimahallissa käydessä ihmettelee kilpauimareille merkittyä rataa, voi siis hyvinkin nähdä nuoren mestarin harjoittelemassa. Tuleekohan Teemusta vielä Jani Sievisen mittainen kestomestari? Tai tekeekö hän 70-luvun mestarin Timo Huttusen tavoin ennätyksen, jonka rikkomiseen menee 11 vuotta? Aika näyttää.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 14.12.2010 13:07 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0636 sekunnissa.