Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Liikunta Eskarit uimassa

Eskarit uimassa

Sähköposti Tulosta

Renkaaseen - Kirkkonummi - verkkonummi.fi

Tässä jutussa on paljon kuvia. Se on tärkeää, sillä jokaisen uimarin on mahduttava kuviin. Ei nimittäin koskaan tiedä, jos vaikka Justin Bieber sattuisi näkemään lehden kuvat. Ja ainakin Robin näkee varmasti, miten mielettömän reippaasti Nissnikun päiväkodin eskarit osaavat uida. Robin voitti levyraadin, mutta uimista ei voita edes musiikki. Se on niin kivaa!

Uimaseura Gladius on järjestänyt eskareille uimakouluja. Nyt altaassa nauraa ja mekastaa puolet Nissnikun esikouluryhmästä. Toinen puoli kävi kuuden kerran uimakoulun jo aiemmin syksyllä. Rahat uimakouluun saatiin päiväkodin tarvikerahoista: liikuntapainotteinen päiväkoti päätti mieluummin ostaa lapsille uimataidon kuin lisää leluja.

Uimakoulu on pedagogiikan mestariteos. Lapset saadaan huijattua voittamaan pelkonsa ja oppimaan hurjia juttuja ilman, että he renkaanmetsästys - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

edes tajuavat oppivansa mitään. Kaikki on pelkkää riemua ja leikkiä ja naurua ja roisketta. Tuloksena kuitenkin vettä pelkäävistä pienistä palelijoista tulee nauravia vesipetoja, jotka eivät malta millään odottaa seuraavaa uintikertaa. Eikä yksikään heistä ole enää vaarassa hukkua ensi kesänä.

Miten Gladiuksen vesivelhot sen oikein tekevät? Vesi kannattaa kaikkia. Uimataidossa on kyse luottamuksesta ja uskalluksesta. Lapset on saatava tottumaan veteen ja uskomaan itseensä.

Monelle lapselle suuri kynnys on se, että veden roiskuminen kasvoille pelottaa. Niinpä Mervi ottaa altaaseen vanteen ja kysyy lapsilta, kuinka moni lapsi mahtuu vanteen sisään. Vanne kelluu vedessä ja yksi kerallaan lapset kyykistyvät päästäkseen vanteen sisään. He keskittyvät seisomaan paikallaan mahdollisimman lähellä toisiaan. Kaikkia jännittää, mahtuuko koko ryhmä Kuperkeikka - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

yhden pienen vanteen sisälle, eikä kukaan huomaa ajatella, että vanteen sisään päästäkseen jokaisen on pantava pää veden alle. Kuin ihmeen kaupalla kaikki mahtuvat. Seuraavaksi on vielä sukellettava pois yksi kerrallaan.

Nissnikun ryhmässä kaikki osaavat jo neljännellä käyntikerralla uida ainakin vähän. Ketään ei pelota ja kaikilla on hauskaa. Seuraavaksi opetellaan veteen putoamista ja pinnalle pääsemistä. Tosin lapset eivät tiedä, mitä opettelevat, yrittäessään juosta veden päällä kelluvaa jumppamattoa pitkin tai näyttäessään, miten hienosti tekevät kuperkeikan altaan reunalta alas. Veteen molskahtaminen on niin mukavaa, että vain seuraava leikki saa heidät luopumaan hauskuudesta.

Sukeltelua opetellaan hurjassa kisassa, jossa joukkueet hakevat kilpaa altaan pohjalle heitettyjä renkaita. Uiden ja sukeltaen pääsee nopeammin eteenpäin kuin vedessä kävellen: uimataito kehittyy ihan vahingossa. Samoin käy hippaleikissä, jossa pakoon pääsee vain sukeltamalla.

Koska kaikki osaavat jo vähän uida, siirrytään isoon altaaseen hyppimään. Yksi kerrallaan lapset hyppäävät altaaseen yrittäen Hyppy - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

noudattaa ohjeita: ensin hypätään ihan suorana niin, ettei pisaraakaan roisku. Sitten hypätään miten vain. Kolmannella kerralla roiskitaan niin paljon kuin pystytään. Hyppääminen on niin hauskaa, ettei kukaan huomaa, että isossa altaassa uivat ilman apua nekin, jotka lasten altaassa mieluiten painavat jalat turvallisesti pohjaan.

Ei niin, että apua ei olisi saatavilla. Paikalla on kaksi Gladiuksen ohjaajaa ja kaksi ryhmän omaa aikuista. Ja eskarit ovat vielä niin pieniä, että he tekevät kuuliaisesti juuri niin kuin sanotaan. Kukaan ei etuile, ryntäile eikä karkaa omille teilleen.

Aika altaassa kuluu kovin nopeasti. 45 minuutin uimakoulun jälkeen mennään saunaan juttelemaan ja laulamaan saunalauluja. Kun vaatteet on saatu puettua, pukuhuoneessa syödään vielä välipala ennen kotimatkaa. Kun pienet uimarit lopulta ehtivät bussilla Masalaan saakka, päiväkodissa odottaa lounas raukeita matkalaisia.

En yhtään ihmettele, jos loppupäivä on melko rauhallinen. Väsyin altaan reunalla jo pelkästä katsomisesta. Mutta altaassa oli niin hauskaa, että teki mieli mennä mukaan. Ei millään uskoisi, että kyse on tärkeästä asiasta. Tärkeät asiat kun yleensä ovat tylsiä.

Onnellisilla lapsilla on epäilemättä myös joukko onnellisia vanhempia: uimakouluihin ei ole helppoa päästä, joten on hienoa, jos Ope ja lapset - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

lapset saavat uimataidon osana päiväkodin toimintaa. Nissnikussa uimakoulu on rahoitettu toimintaan ja leikkivälineisiin tarkoitetuilla rahoilla. Joissakin yksityisissä päiväkodeissa vanhemmat ovat maksaneet uimakoulun itse.

Kunnallisissa päiväkodeissa erillisen retkirahan kerääminen vanhemmilta lienee kiellettyä, mutta jos uimakoulu kiinnostaa vanhempia, mahdollisuuksia sen järjestämiseen voi tiedustella päiväkodin henkilökunnalta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että uimakouluretki on melkoinen ponnistus myös päiväkodin työntekijöiltä. Nissnikun opettajat tosin tuntuivat myös nauttivan retkestä. Se tosin saattoi johtua siitä, että Nissnikun lapset olivat niin iloisia ja reippaita.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.11.2012 15:31 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0636 sekunnissa.