Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Liikunta Kirkkonummen ladut ja luistinradat

Kirkkonummen ladut ja luistinradat

Sähköposti Tulosta

hiihtämään - verkkonummi.fi

Nyt, kun lopultakin tuli talvi, tekee mieli ulos. Hiihtäminen ja luistelu houkuttelevat. Lumisade ja satunnaiset suojakelit sotkevat kuitenkin ladut ja luistinradat melko tehokkaasti. Latujen kunnon voi kuitenkin tarkistaa jo ennen kuin vetää monot jalkoihinsa: kunnan sivuilla on linkki, josta näkee, onko ladut taas avattu lumisateen jälkeen.

Liikuntatoimesta kerrotaan, että linkistä löytyvät tiedot ovat hyvinkin ajantasaisia: kun latukone on kiertänyt ladun, huoltohenkilöstö tekee välittömästi merkinnän latukarttaan. Sivuilta löytyy kellonaika,jolloin latu on kunnostettu, joten hiljattain sataneen lumen määrästä voi päätellä, missä kunnossa latu on.

 

Luistinratojen suhteen ei olla vielä päästy samaan tiedonvälityksen tasoon. Kirkkonummella on kolme ns. ykkösluokan kenttää: Gesterbyn koulun kenttä, Masalan kenttä ja Veikkolan luistinkenttä. Ne pyritään pitämään aurattuina ja hyväkuntoisina jatkuvasti. Seuraavaan luokkaan kuuluvat koulujen pienemmät kentät, joita on tusinan verran ympäri kuntaa.

Kenttämestari Marko Roiha kertoo, että nämä kentät ovat luistelukunnossa, mutta jään laatu ei ole niin hyvä kuin suurten kenttien: pakkasjakso ennen lumen tuloa oli niin lyhyt, ettei kenttiä ehditty jäädyttää useaan kertaan. Koska satanut lumi pitää aina ensin aurata pois ennen lisäjäädyttämistä, kenttien jäätä ei ole vielä päästy vahvistamaan. Lunta näet on viime päivinä tullut sen verran tiuhaan. Jos pakkaset jatkuvat, koulujenkin kenttien jäätä pyritään vahvistamaan. luistelemaan - Verkkonummi.fi

Kunnan jäädyttämien kenttien lisäksi Kirkkonummella on joitakin talkoovoimilla ylläpidettyjä luistinratoja, mutta niiden tämänhetkisestä kunnosta Roihalla ei ollut tarkempaa tietoa.

Talviuintipaikkoja kunnassa on kaksi: Syväjärvellä ja Veikkolassa. Pukeutumistilojen avaimet voi lunastaa kunnan palvelupisteestä osoitteesta Ervastintie 2. Niiden hinta on 25€, josta palautetaan tilille 15€, kun avain tuodaan takaisin.

Verkkonummen toimituksella on viesti kaikille kunnan poliitikoille ja erityisesti liikuntalautakunnan jäsenille: Kaikkein hauskin talviliikunta on mahdotonta ainakin Kirkkonummen keskustassa: lukuisista mäistämme huolimatta meiltä puuttuu kunnollinen pulkkamäki. Peuramaa on liian kaukana: lapset eivät jaksa kävellä sinne saakka. Tehkää jotain! Kun Vesitorninmäkeä kaavoitetaan, olkaa kilttejä ja pitäkää huolta siitä, että sinne jätetään puistokaistale, jossa kylän lapset ja Verkkonummen toimitus voivat laskea talvella. Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (4)Add Comment
...
Kirjoittanut J-PH, 11.01.2013
Mahtaakohan olla ihan noin kun kirjoittajalle on kerrottu. Tänään (11.1.2013) katsoin, että viimeisin huoltotieto Jerikonmäestä oli 16.12.2012
...
Kirjoittanut tarkka lukija, 12.01.2013
Ilmeisesti juttu on löytynyt googlaamalla, sillä tarkka lukija huomaa, että se on päivätty vuosi sitten. Ehkä Verkkonummi tekee tänäkin talvena jutun laduista ja ehkä ne sitten tulevat kuntoon.
...
Kirjoittanut Hiihtoniilo, 05.03.2013
Kyllä Kirkkonummen latutilanne on ala-arvoinen, todella surkea. Aika vähän asiaa esiintuodaan täällä tai Kirkkonummen Sanomissa. Hiihtäjät sättivät onnettomia latuja ja ymmärtämättömiä päättäjiä hiljaa itsekseen.

Espoo huolehtii noin 200 km latuverkosta ja se on kohtuullisessa kunnossa. En usko, että Kirkkonummella on yhtäkään nykyajan vaatimukset täyttävää latukilometriä, ehkä luokkaa 10 km vanhanaikaista perinteiseen hiihtoon kelpaavaa latukilometriä. Peuramaan reitille joku kunnan valopää rakennutti sillan, jonka yli ei latukissalla voi ajaa (tuskin kunnalla kissaa onkaan) ja reitin pohja on siinä kunnossa, että sen päälle ei kunnollista luistelulatua saa.

Ainakin hiihtäjän näkökulmasta Kirkkonummen liittäminen Espooseen on hyvä idea. Voisivat ehkä tehdä tällekin nurkkakunnalle yhden kelvollisen hiihtoreitin ja pitää sen kunnossa.
...
Kirjoittanut MYK, 06.03.2013
Oikeassa olet. Itse olen myös harmitellut Jerikonmäen huonokuntoista latua, jonka pitäisi sentään olla hoitoluokassa 1. Olen testaillut nyt talven aikana Oittaan ja Espoon keskuspuiston latuja ja ne ovat olleet aina hienossa kunnossa luisteluhiihtoon. Myös peuramaan kentän latu oli loistava viikko sitten. Huomenna nähdään onko KYIF hoitanut peuramaan ladun lainakissalla luistelukuntoon vlopun sateiden jälkeen. Kunnan liikuntatoimelta odotan Jerikonmäen osalta todellista ryhtiliikettä. Mäkiset osuudet ovat huonokuntoisena hengenvaarallisia!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 30.01.2012 20:14 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0647 sekunnissa.