Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Lajiuutisia KyIF:n pojat voittivat Ruotsissa tärkeän turnauksen

KyIF:n pojat voittivat Ruotsissa tärkeän turnauksen

Sähköposti Tulosta

F-pojat - Verkkonummi.fi

KyIFillä on paljon hyviä joukkueita, mutta kevään suurimpia tähtiä ovat 10-vuotaat F-pojat. Joukkue on tähän asti voittanut kaikki pelaamansa pelit Suomessa. Nyt pojat voittivat Irsta Blixten 4.-6.4. pelatun turnauksen Ruotsin Västeråsissa häviämättä sielläkään yhtään ottelua. Irsta Blixten on iso ja suosittu käsipallo turnaus Västeråsissa 150 km Tukholmasta länteen. Käsipallo on Ruotsissa huomattavasti suositumpi laji kuin Suomessa ja taso on sen myötä kova. Siksi poikien voitto tuntui tavallistakin paremmalta.

Miten joukkueesta tulee niin hyvä? Ennakkoluuloinen toimittaja kuvittelee ensimmäiseksi, että poikaparoilta on riistetty lapsuus ja ilkeät valmentajat ja kunnianhimoiset vanhemmat vaativat heitä treenaamaan illan toisensa jälkeen. Tällä kertaa toimittaja on kuitenkin väärässä: F-pojat ovat treenanneet vain kerran viikossa.

Joukkuetta valmentava Patrik Roos uskoo, että joukkueen menestys johtuu siitä, että yli puolella pojista on vanhempia sisaruksia jotka pelaavat seuran vanhemmissa junioreissa. Pojat ovat tätä kautta olleet pienestä asti käsipallon kanssa tekemisissä. Vaikka virallisia treenejä on vain kerran viikossa, pojat pallottelevat paljon myös omalla vapaa-ajallaan. Harjoitusten vähyys on johtunut siitä, että hallivuoroja ei saa enempää. Ensi syksynä on kuitenkin löydyttävä jostakin tilat toiselle treenikerralle.

Käsipallon lisäksi pojat harrastavat monia muita lajeja kuten laskettelua, voimistelua, jalkapalloa, sählyä jne. "Olemme katsoneet että monipuolisuus on kaikkein tärkein asia tässä iässä eikä pelkkä lajiharjoittelu tuo henkilökohtaista kehitystä pelinlukutaidossa, motoriikassa ja koordinaatiossa", Roos kertoo.

Patrik Roosin lisäksi joukkuetta valmentavat Patrik Lundell ja Matias Forsström. Tällä hetkellä 04-syntyneiden poikien joukkueessa on 11 pelaajaa, mutta joukkue ottaa mielellään lisää pelaajia. Mikäli joukkueeseen liittyminen kiinnostaa, kannatta ottaa yhteyttä joukkueenjohtajaan osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Loppuottelu: KyIF-IFK Nyköping 1, 15-8, löytyy livestreamattuna seuran ja poikien sivulta.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 13.04.2014 10:46 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.