Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Lajiuutisia Liikkuva Kirkkonummi Masalassa ja käsipalloturnaus keskustassa

Liikkuva Kirkkonummi Masalassa ja käsipalloturnaus keskustassa

Sähköposti Tulosta

Paino - Masala - Verkkonummi.fi

Liikkuva Kirkkonummi -tapahtuma Masalan Lähitapiola Sport Centerissä oli ensimmäistä kertaa Kirkkonummi-päivien ohjelmistossa, mutta tuskin viimeistä. Tapahtumaa järjestämässä ollut Martin Valtonen kertoo, että tapahtuma herätti sen verran kiinnostusta ja oli sen verran mukava, että se on päätetty järjestää uudelleen ensi vuonna.

Pommisuojassa taas pelattiin kovatasoinen naisten käsipalloturnaus. Toimitus ei koskaan ehtinyt Kirkkonummi-päiväkiireiltään urheilun pariin, mutta ystävälliset urheiluihmiset lähettivät onneksi toimitukselle valokuvia ja lajiesittelyitä.

Veitsenheittoa

- Ari Karppanen

Tapahtumasssa veitsenheittopistettä hoitanut Ari Karppanen kertoo harrastaneensa itse veitsenheittoa muutamia vuosia ja toimineensa vajaan parin vuoden ajan veitsenheiton ohjaajana. "Veitsenheitto on mielenkiintoinen ja haastava laji, se vaatii niin keskittymistä kuin kehonhallintaakin." Veitsenheittoa - Masala - Verkkonummi.fi

No mitä se veitsenheitto sitten on? Useimmat ensikertalaiset ajattelevat, että "sehän on lähinnä joku sirkus juttu" ja sepä se varmasti klassisin muoto veitsenheitosta onkin. Harjoittelemamme veitsenheitto kohdistuu ensisijaisesti siihen että pyrimme opettelemaan/opettamaan perustekniikkaa veitsenheitolle. Harjoiteltavaa riittää jo pelkässä perustekniikassakin ja kun se sujuu, niin tyylejä, tekniikoita ja erikokoisia veitsiä löytyy lukuisia erilaisia, puhumattakaan sitten siitä tarkkuudesta jota esimerkiksi sirkustaiteilijalta tai kilpaheittäjältä vaaditaan.

Veitsenheittoa voivat harrastaa niin naiset kuin miehetkin, ja vaikka laji tarjoaakin hyviä haasteita niin noin 1.5-2h mittaisella peruskurssilla jo pääsee raapaisemaan pintaa ja pääsemään jyvälle veitsenheiton perusteista. Kursseilla vallitsee yleensä rento ja huumoririkas ilmapiiri, joten lajia on turha jännittää. Aika monen suusta sai kirkkonummipäivän aikana kuullakkin että "tämähän on hauskaa", ja sitä se onkin.

Ajattelimme laajentaa myös tarjontaa tänne LähiTapiola Sport Centeriin, Kirkkonummipäivillä tapahtunut lyhyt tutustuminen veitsenheittoon oli tarkoitettu lisäämään mielenkiintoa lajia kohtaan ja syksyn mittaan saamme varmasti harjoittelupaikan pystytettyä Masalaan.

Lisätietoa löytyy varmasti jatkossa sekä Sport Centerinkin kotisivuilta (http://www.aktiasportcenter.fi/) että meidän omilta sivuiltamme(www.veitsenheitto.fi), josta löytyy lyhyt kuvaus siitä, ketiä olemme ja mitä meidän harrastamamme veitsenheitto on.

Kamppailulajeja

- Markku Räsänen

Dojo Masalan osalta Liikkuva Kirkkonummi -tapahtuma onnistui ihan hyvin huomioiden tapahtuman lyhyeksi jääneen valmisteluajan. Luovia sovelluksia tehden selvittiin isommitta ongelmitta.

Ote - Masala - Verkkonummi.fi

Dojo Masalassa harjoittelevat seurat, Aikidoseura Kinoumi, Kirkkonummen Hoj Jeon Moo Sool sekä Espoon Krav Maga antoivat omien budo- ja kamppailulajiensa näytöksiä tauotta kolmen tunnin ajan.

Liikkuva Kirkkonummi oli hyvä tilaisuus hankkia uusia jäseniä juuri alkaville peruskursseille. Samalla eri seurojen jäsenillä oli tilaisuus tutustua toisiinsa ja toisiin lajeihin. Tilaisuudessa olisi voinut olla enemmänkin osallistujia ja yleisöä mutta otamme tämän "kenraaliharjoituksena" ensi syksyä ajatellen. Kaikki olivat samaa mieltä, että tähän panostetaan ensi vuonna voimakkaasti. Tapahtumasta jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli.

Salibandyä

- Leena Tasala

Salibandyseura Kirkkonummi Rangers osallistui Liikkuva Kirkkonummi -tapahtumaan tähtiajatuksena tyttösalibandyn esilletuominen.

Tapahtumaviikonloppuna C-tytöt karsivat SM-sarjaan pääsystä Kontiolahdella päästen suoraan jatkoon samoin kuin B1 ja C2-pojat omissa karsinnoissaan.

LähiTapiola Sport Centerissä oli mahdollista kokeilla tehtäväradalla koko perheen voimin, kuinka maila pysyy kädessä ja kulkeeko pallo mukana sekä kuinka nopeita laukauksia saatiin aikaiseksi. Maalitutka kiinnosti erityisesti perheenisiä. Paikalla oli myös tyttöjä näyttämässä vähän mallia.

Tapahtumassa nostimme toiminnastamme erityisesti esille 5-12v kerhotoiminnan, uusien nuorten joukkueiden alkamisen syyskuussa sekä tyttösalibandyn ihan yleisestikin. Lisätietoja seurasta löytyy www.kirkkonummirangers.fi

Kempa cup oli iloisen käsipallon juhlaa Käsipalloa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

- Tomi Salminen, KyIF

Kirkkonummella 24. - 25.8. pelattu naisten käsipallon kansainvälinen Kempa cup oli iloisen ja tasokkaan käsipallon juhlaa. Turnauksen voittajaksi pelasi viikonloppuna kovasti tasoaan nostanut BK-46 joka löi loppuottelussa ruotsalaisjoukkue Nackan 20-18.

Turnaksen ruotsalaisjoukkueet Nacka ja Huddinge toivat mukanansa toivottua tasoa ja kovuutta SM-sarjakauteen valmistautuville KyIFin ja ja BK-46 joukkueille.

Alkusarjassa KyIF otti vielä hienon taistelun jälkeen yllättäen voiton Huddingesta niukalla 25-24 voitolla, mutta pronssiottelussa Huddinge oli selvästi energisempi raskaan viikonlopun jäljiltä ja otti 3.sijan numeroin 27-15.

KyIF jätti itsestään kuitenkin hyvän ja lupaavan kuvan nuorella joukkueellaan. Peli oli ymmärrettävästi vielä hieman aaltoilevaa uusien pelaajien ja kuvioiden sisäänajovaiheessa, mutta vahvimmillaan joukkue pystyi pelaamaan tasaväkiset puoliajat myös BK-46 ja Nackaa vastaan. Voitto Huddingesta oli huikean hyvä saavutus huippupelillä.

Joukkueessa debytoivat virallisissa otteluissa viikonlopun aikana siuntiossa viimeksi pelanneet Maria Jukola ja Susanne Lindblom, sekä omasta vahvasta juniorituotannosta Mi Weurlander, Sofia Andersson, Sara Wilhelmsson, Lina Lundqvist, Elin Männikkö ja Isabella Paganus. Erityisesti vielä B -juniori-ikäiset Mi Weurlander ja Elin Männikkö esittivät erittäin lupaavia otteita myös naisten tasolla.

Viime SM-sarjakauden sarjan toiseksi paras maalintekijä, KyIFin Susanna Kaivola, valittiin turnauksen Allstars kokoonpanoon.

Kempa cup -tulokset

KyIF - BK-46 19-29 (11-18)
Huddinge - Nacka 15-28 (9-14)
BK-46 - Nacka 26-29 (14-13)
KyIF - Huddinge 25-24 (15-13)
KyIF - Nacka 15-24 (7-13)
Huddinge - BK-46 19-26 (10-16)
Pronssiottelu KyIF - Huddinge 15-27 (7-17)
Loppuottelu Nacka - BK-46 17-20 (10-9)

Allstars -joukkue:
MV Sara Pollesello, BK-46
V6 Josefin Lans, Nacka
K6 Yvonne Westerholm, BK-46
O6 Hanna Hellström, Nacka
V9 Sara Odden, Nacka
K9 Susanna Kaivola, KyIF
O9 Pamela Degerman, BK-46
14.9 alkaavaan SM-sarjakauteen valmistautuva KyIF pelaa vielä 5.9 harjoitusottelun Vantaan Atlasta vastaan.

Sarja-avauksessa vastaan asettuu vierasottelussa BK-46. Kotipelien avaus on 22.9 jolloin vastassa on hallitseva Suomen mestari HIFK.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 30.08.2013 07:25 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0636 sekunnissa.