Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Lajiuutisia Woitokas Winellska ja tulevia turnauksia

Woitokas Winellska ja tulevia turnauksia

Sähköposti Tulosta

Lina ja Christopher - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kevät ja kesä tuovat Kirkkonummelle hauskoja ja mielenkiintoisia käsipallo-otteluita. Koulujen turnausta käytiin syksystä asti ja lopulta tultiin siihen tulokseen, että kirkkonummelaiset käsipalloilijat ovat sangen ylivoimiaisia. Winellska skolanin käsipalloilijat voittivat yläkoulujen SM-kultaa sekä tyttöjen että poikien sarjassa.

Tyttöjen joukkueen kaikki pelaajat pelaavat KYIFissä, mutta harjoittelevat sen lisäksi myös yhdessä koulun jälkeen. Poikien joukkueesta noin puolet harrastaa käsipalloa Siuntiossa, eivätkä pojat ehdi koulun jälkeen harjoitella yhdessä, mutta siitä huolimatta Winellskan poikien joukkue voitti turnauksen jo toistamiseen.

Lina Lundqvist kertoo, että koulun joukkueessa kilpaileminen oli erilaista kuin KYIFin riveissä: otteluita ei otettu aivan niin vakavasti kuin seuran pelejä. Karsintaturnauksessa oli paljon pelaajia, jotka eivät koulun ulkopuolella harrasta lajeja. Kun vastassa oli kokematon joukkue, Winellskan pelaajista kokeneimmat jäivät katsomoon, jotta kaikilla olisi kentällä mukavaa ja peli säilyisi mielenkiintoisena. Täysillä pelattiin vasta viimeiset ottelut.

Mestaruuttaan puolustaneet pojat pelasivat Christopher Zittingin mukaan kunnianhimoisemmin: he hävisivät koko syksyllä alkaneessa turnauksessa vain yhden ottelun. Turnaus sujui siis hiukan heikommin kuin viime vuonna, jolloin Winellskan pojat eivät hävinneet ainoatakaan ottelua.

Lina Lundqvist on pelannut käsipalloa kolmevuotiaasta lähtien ja harjoittelee joka päivä. Lisäksi hän valmentaa nykyisin pikkuisia pelaajia. Käsipallo on täyttänyt myös Christopher Zittingin vapaa-ajan pian jo yhdeksän vuotta. Kummallekaan ei jää aikaa muuhun, mutta sillä ei ole väliä, sillä käsipallon pelaaminen on sen verran mukavaa, ettei muuta tarvita.

KYIFissä on hyvä henki: siellä pelaaminen ja valmentaminen tuntuu aiheuttavan lähes riippuvuutta. Loistavan yhteisön lisäksi nuoria Voittajat - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

vetää harjoituksiin itse laji. Sekä Lina että Christopher ovat harrastaneet muitakin lajeja, mutta käsipallo viehättää eniten. Sen vauhdikkuus ja fyysisyys yhdistyvät sopivasti henkisiin haasteisiin: ilman pelisilmää, kykyä ennakoida, luoda strategioita ja tehdä yhteistyötä paraskaan pallottelija ei pärjää.

Lina Lundqvist ja Christopher Zitting pitävät myös siitä, että käsipalossa tiimi on se, joka voittaa tai häviää. Palloa ei voi omia itselleen eikä kukaan pärjää yksin. Käsipallossa urheiluhenki ja yhdessä tekeminen tärkeintä.

Tosin on käsipallossa huonojakin puolia: nuoret aikovat harrastaa lajia "niin kauan kuin kroppa kestää". Mustelmat, kulumat, revähdykset, nyrjähdykset ja muut vammat kuuluvat vauhdikkaaseen lajiin.

Viikonloppuna pieniä ja kesäkuussa oikein suuria pelaajia

27. - 28.4. pelataan Kirkkonummen väestönsuojassa Kempa Mini Cup 2013, jossa vuosina 2004 ja 2005 syntyneet ja sitäkin nuoremmat tulevat käsipallotähdet ottavat mittaa toisistaan. Ottelut kestävät vain 15 minuuttia, joten luvassa on vauhdikas kaksipäiväinen turnaus, jota kannattaa tulla seuramaan.

Lauantaina pelaavat pojat ja sunnuntaina tytöt. Maaleja ei lasketa ja kaikki pelaajat palkitaan, joten kaikilla on mukavaa – luultavasti myös yleisöllä.

Sen sijaan kesäkuussa pisteitä lasketaan hyvinkin tarkasti. 15.6. pelataan nimittäin Varuboden Areenalla miesten maajoukkueen EM-karsintaottelu Suomi-Kypros.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0645 sekunnissa.