Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Lajiuutisia Kirkkonummen kunta jakoi urheilustipendejä ansioituneille

Kirkkonummen kunta jakoi urheilustipendejä ansioituneille

Sähköposti Tulosta

Urheilupalkitut - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella on sangen aktiivista ja monipuolista urheilutoimintaa ja maailmalla mainetta niittäviä urheilijoita. Liikuntalautakunta jakaa vuosittain stipendejä ja huomionosoituksia ansioituneille urheilijoille. Tänä vuonna tehtävän sai liikuntalautakunnan uusi puheenjohtaja Antti Lavanti, joka samalla kiitti lämpimästi edeltäjäänsä, 16 vuotta lautakunnassa vastuuta kantanutta Ari Tiaista.

Lavanti kiitti myös urheilijoita ja toivoi, että heidän esimerkkinsä ja menestyksensä innostaisi yhä useampaa kirkkonummelaista liikkumaan.

Tanssi, suunnistus ja judo ovat kirkkonummelaisten menestyslajeja: lajeissa useat kirkkonummelaiset ovat saavuttaneet niin Suomen mestaruuksia kuin Pohjoismaiden mestaruuksiakin. Moukarinheittäjät, kiekonheittäjät, kuulantyöntäjät ja keihäänheittäjät ovat myös yltäneet hämmästyttäviin suorituksiin.

Pentti Tiira voitti viime vuonna 70-vuotiaiden sarjassa suunnistuksen keskimatkan Suomen mestaruuden. Tiira on harrastanut suunnistusta 16-vuotiaasta lähtien, mutta urheilu-uraan on kuulunut myös mm. ampumahiihtoa. Tiira on aikanaan opettanut myös lapsensa suunnistamaan sen verran hyvin, että he ovat isänsä tapaan keränneet lajissa melkoisen määrän mitaleita.

Tiiraa viehättää suunnistuksessa se, että se tarjoaa sekä fyysisiä että psyykkisiä haasteita. Lajissa on osattava tasapainottaa sekä Pentti Tiira - Kikkonummi - Verkkonummi.fi

henkinen että fyysinen kunto, jos haluaa pärjätä. Tiira pitää suunnistuksessa myös siitä, ettei yksikään kilpailu eikä yksikään suoritus ole samanlainen – ellei oteta lukuun sitä, että eksyminen tuntuu aina samalta.

Pentti Tiira suosittelee suunnistusta lämpimästi. Hän on Antti Lavantin tapaan huolissaan suomalaisten aina vain vähenevästä liikkumisesta. Kirkkonummella on paljon metsiä, joita voi kierrellä ja samalla kohottaa kuntoa. Täällä ei kovin usein tule edes karhuja vastaan, vaikka sekin oli Pentti Tiiran mielestä mielenkiintoinen ja hieno kokemus.

Kirkkonummen kunnan urheilustipendit ja huomionosoitukset 2012

Tytöt
Sara Karvonen (300 €)
Suunnistus, Lynx ry
SM sprint hopea D18, Tampere games (nuorten MM katsastus ja 18v. EM katsastus) D18 1. sija. SM pitkä D18 5. sija, SM keskimatka D18 5. sija

Lotta Vesiluoma (150 €)
Koripallo, B-tytöt, A-tytöt, naisten 1 div., maajoukkue, Espoo Basket Team ry
16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue-edustus. B-tyttöjen SM sarja 5 sija. Tomas Sola Trophy-turnaus Barcelonassa, hopeaa. Seuran (EBT) myöntämä palkinto kauden parhaalle / B-tytöt.

Emma-Jemina Liljestrand (150 €)
Kilpatanssi / tanssiurheilu (juniori 2/alle 16v.), Have Step ry
Vakiotanssin Suomen mestaruus. 10-tanssin Suomen mestaruus. Latinalaistanssin SM hopeamitali. Useita GP-kisavoittoja vakio- ja latinalaistansseissa. Vakio ja 10 tanssin rangking 1. Edustanut Suomea vakio- ja latinalaistanssien MM kisoissa 2012.

Emilia Kanerva (150 €)
Judo B-, ja C-tytöt, Kirkkonummen Judoseura ry
Nuorten SM 1. (B44kg), Junior Finnish Judo Open 1. (B52kg), Flanders Cup (Belgia) 1. (C48) ja 3. (B48), Tarto Open 1. (C48), Budo Nord Cup Ruotsi 1. (C48), Voru Cup 2. Venray Judo Tournament (Hollanti) 3. Nousu vuodeksi 2013 B-nuorten maajoukkueeseen.

Pojat:
Matti Juopperi (300 €)
Judo, B-nuoret, Kirkkonummen Judoseura ry
Pohjoismaiden mestaruuskisat 1. (B81kg), Suomen mestaruuskisat 3. (B81kg), kuulunut nuorten maajoukkueeseen 2012 ja edelleen 2013.

Eetu Laaksonen (300 €)
Judo, A-nuoret, Kirkkonummen Judoseura ry
Pohjoismaiden mestaruuskisat 2. (A60 kg), Swedish Judo Open 3. (A60kg). Finnish Judo Open 3. (A60), Flanders Cup ( Hollanti) 3. (A60), Etelä-Suomen aluemestaruuskisat 1. (M66), Kuulunut A-nuorten maajoukkueeseen 2012 ja edelleen 2013.

Oskari Perälampi (150 €)
YU, kiekonheitto, M16, Espoon Tapiot, Länsi-Uudenmaan urheilijat
Kiekonheiton halli SM-hopeaa, sarja M17. Kiekonheiton ulkoratojen SM-kultaa sarjassa M16, YU.n 16-17 v. SM-kilpailujen ylivoimaisin voitto. Kuulantyönnön ulkoratojen SM-pronssi sarjassa M16. Nuorten Ruotsi-Suomi maaotteluedustus kiekonheitossa, missä toinen sija. Maailmantilaston 6. sija kiekonheitossa 57,72 M16.

KÄÄNNÄ
Roope Antila (150 €)
Tanssiurheilu, Tanssidans ry
Vakio SM 3. nuorisoluokka. Urheilulukion lajikapteeni. Maajoukkueurheilija. Valittiin top10 urheilijoiden joukkoon Mäkelänrinteen urheilulukiossa.

Aleksanteri Sonninen (150 €)
YU / moukarinheitto, P14, Veikkolan Veikot ry
Moukarinheiton SM kultaa 52,49. SM joukkuekultaa 72,15. Kiekonheiton SM 4. sija. Suomen tilastoykkönen moukarinheitossa yhdeksän vuotiaasta alkaen joka vuosi.

Jaakko Jumisko (150 €)
Koripallo, Espoo Basket Team ry
15 vuotiaiden poikien maajoukkue-edustus.

Miehet:
Mårten Boström (150 €)
Suunnistus, Lynx ry
Suomen mestari sprinttisuunnistus. Maajoukkue-edustus Maailman Cup osakilpailuissa Nordic Orienteering Tour

Joukkue:
Lynx naiset: Taru Ikäheimonen, Anne-Mari Leskinen, Karoliina Sundberg (300 €)
Suunnistus, Lynx ry
SM viesti 5. sija

Valmentaja:
Niina Antikainen (150 €)
Tanssiurheilu/ valmentaja, Tanssidans ry
Valmentanut menestyksekkäästi pareja vuonna 2012 seuraavin tuloksin: Seniori III MM kultaa, amatööri EM pronssia, kaikissa ikäluokissa SM mitalisteja.

Kuntoilija:
Jussi Pirhonen (150 € lahjakortti)
Vammautunut v. 2000. Selkäydinvamma, osittainen neliraajahalvaus. Käsipolkupyörällä ajoa ulkona 2916 km/v. sisällä Trainer harjoittelulaitteen avulla 958 km / v. Erityisliikuntaryhmässä: Kuntosali 19x1,5 h/v, tuolijumppa 22x1h/v., fysioterapiaharjoittelu 60 x 1h/v.

Veteraniurheilija:
Heli Herlevi-Malila (150 € lahjakortti)
Keihäänheitto, Kirkkonummen veteraaniurheilijat ry
Naisten veteraanien keihäänheiton maailmanmestari, sisähalli, Jyväskylä. EM hopeaa Zittau. Pienemmät menestykset SM tasolla.

Pentti Tiira (150 € lahjakortti)
Suunnistus, Lynx ry
SM keskimatka H70 kulta

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 07.03.2013 19:31 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0644 sekunnissa.