Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Kurssit Sinilevät haittaavat uimakouluja

Sinilevät haittaavat uimakouluja

Sähköposti Tulosta
Lammaskallio - Veikkola - Verkkonummi
Kirkkonummi.
Sinilevistä on yllättävää haittaa silloinkin, kun niitä ei näy. Kun rannalla on havaittu sinilevää, terveysviranomaiset eivät voi suositella rannalla uimista, vaikka tuuli olisikin puhaltanut sinilevän pois. Tuuli näet saattaa kääntyä, jolloin rannalle voi ilmestyä levää nopeastikin.

Tavallisille uimareille sinilevähavainnoista ei ole haittaa, elleivät ne ole omia: jos vedessä ei näy levää, sinä voi uida. Uimakoulut ovat kuitenkin kokonaan toinen asia, sillä niiden on noudatettava virallisia kehotuksia. Koska uimakoulut ovat pääasiassa pieniä, uimataidottomia olentoja varten, on enemmän kuin mahdollista, että osa opettelevista uimareista tulee hörppineeksi vettä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että vesi on mahdollisimman puhdasta.

Vaikka uimakoulujen opettajilla on silmät niin kuin muillakin ja tervettä järkeäkin tarpeeksi, jotta he voisivat arvioida veden leväpitoisuutta vähintään yhtä hyvin kuin virallinen terveystarkastaja, heidän havaintonsa eivät ole riittäviä. Vakuutuslaitokset nimittäin kuuntelevat viranomaisia eivätkä uimaopettajia. Jos joku lapsista saa uidessa ihottumaa tai muita sinilevistä johtuvia oireita, uimaseurojen vakuutus ei korvaa mahdollisesti tarvittavaa hoitoa, mikäli viranomaiset eivät suosittele uimista uimarannalla.

Niinpä Evitskogissa ja Lammaskalliolla, joilla piti alkaa uimakoulu elokuun alussa, ei nyt voida järjestää uimakoulua ainakaan ennen seuraavaa terveystarkastajan virallista vierailupäivää. Edes vanhempien ja uimaopettajan suullinen sopimus siitä, ettei uimaseura ole vastuussa mahdollisista sinilevän aiheuttamista oireista ei riitä.

Tämä on valitettavaa, sillä nyt uimakouluun on lähdettävä autolla sen sijaan, että sinne voitaisiin kävellä. Ainoat tällä hetkellä virallisesti sallitut uimapaikat ovat näet Syväjärvellä ja uimahallissa sekä hieman yllättäen Tampajan Haapajärven rannalla. Jostain syystä terveystarkastajat eivät koskaan ole havainneet sinilevää Haapajärven uimarannalla, vaikka saman järven toisella uimarannalla Kylmälässä levää onkin. Ilmeisesti tuulen suunnan kääntyminen ei Tampajalla aiheuta samanlaisia ongelmia kuin pienemmillä järvillä.

Evitskogin uimakoulu on siirretty joka tapauksessa uimahalliin. Veikkolan uimakoulu pidetään Tampajalla, jonne onneksi voi vaikka pyöräillä, jos auto sattuu olemaan muilla mailla.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Hans Leidenius, 03.08.2011
Kiitos asiallisesta ja informatiivisestä artikkelistä

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 02.08.2011 13:27 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0641 sekunnissa.