Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Kurssit Sokuto on Kirkkonummen vanhin budo-seura

Sokuto on Kirkkonummen vanhin budo-seura

Sähköposti Tulosta

Sokuto - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummi. Sokuto merkitsee jalan syrjällä tehtyä potkua. Kirkkonummen karateseura Sokuto taas on Kirkkonummen vanhin itämaisia kamppailulajeja tarjoava urheiluseura. Käyttämällä budo-maailman vahvimpiin kuuluvan potkun nimeä seuran perustajat halusivat kertoa Sokuton olevan vahva ja toiminnallinen seura. Sokuto perustettiin jo liki 30 vuotta sitten, vuonna 1981. Vuosi 2011 onkin seuran juhlavuosi. Seuran jäseninä on edelleen henkilöitä, jotka osallistuivat ensimmäiselle peruskurssille: lajin täytyy siis olla melko turvallinen, vaikka kamppailulaji onkin.

Sokuto noudattama karaten tyylisuunta Wado-ryu on yksi neljästä suuresta karatekoulukunnasta maailmalla. Hironori Ohtsuka loi wado-ryu karaten vuonna 1930. Hän oli mestari myös shindō yoshin-ryū- jujutsussa. Ohtsuka sekoitti jujutsun ideologiaa sekä tekniikoita shotokan –karaten ominaisuuksiin, tämän lopputuloksena syntyi Wado-ryu karate. Kovan sekä pehmeän tekniikan kombinaatio jonka tekniikka ideologiassa vältetään suoria kontakteja hyökkäyksiin.

Wa tarkoittaa pehmeää, rauhoittumista ja harmoniaa ja do tietä. Nimensä mukaisesti Wado-ryu onkin kehoa säästävä karatemuoto, joka välttää kovia kontakteja ja säästää niveliä. Koska turhilta loukkaantumisilta vältytään, lajia voi harrastaa pitkäänkin. Karaten aloittajia onkin 7–vuotiaista reilusti yli viisikymppisiin. Wado-ryu karatessa ei ole yläikärajaa koska pehmeän tyylin lisäksi harjoituksissa huomioidaan harjoittelijoiden henkilökohtaiset ominaisuudet.

Budo-lajien viehätys piilee myös niiden arvomaailmassa, joka on aivan muuta kuin elokuvien ja tietokonepelien tarjoama väkivaltaseikkailu. Wado-ryu Karaten perustaja Hironori Ohtsuka 10.dan kirjoittaa:

"Harjoitellessasi Wado-ryu Karatea taistelutaitona, se ei ole vain tyylisuunnan seuraamista vaan asetat itsellesi tavan elää, joka sisältää kovaa harjoittelua, kunnioitusta toisia kohtaan, sekä vaatimattoman ja rehellisen luonteen kehittämistä. Tämän avulla voit löytää terveen ja tarpeellisen olemassaolon sille ajalle, jonka vietämme maan päällä"

Toisen kunnioittaminen ei kuitenkaan tarkoita alistumista. Siksi lajiin liittyy läheisesti myös itsepuolustus. Ehkä juuri sen vuoksi myös naiset ja nuoret tytöt ovat kiinnostuneet lajista. Wado-ryu mahdollistaa myös naisten harjoittelun yhdessä miesten kanssa, jolloin itsepuolustuksellinen osa harrastusta on entistä tehokkaampi ja konkreettisempi.

Sokuton kurssit alkavat syyskuun alussa ja niille voi ilmoittautua netin kautta tai tulemalla kurssille.

 

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 01.11.2012 18:44 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0626 sekunnissa.