Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Jääkiekko Reilua peliä

Reilua peliä

Sähköposti Tulosta

Reilut - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Jääkiekkoliiton Uudenmaan alueen Fair Play palkinnot jaettiin 25.4. Helsingin jäähallilla. Liitto palkitsee pelaajat seurojen ehdotusten perusteella ja myös HCK Salamoiden reilut pelaajat saivat ansaitsemansa palkinnon. Kuvasta päätellen tyttöjen Erica Grönlund (oik.) ja Erica Korhonen olivat iloisia saamastaan tunnustuksesta, eikä Salamoiden vuoden valmentajaksi valittu Pasi Pajunenkaan tyytymättömältä näyttänyt.

Salamoiden puheenjohtaja Jussi Särkkä kertoi, että palkintoja jaettaessa ei pohdita pelisilmää eikä tehtyjä maaleja vaan sitä, kuka käyttäytyy reilusti, on tunnollisesti mukana harjoituksissa ja on kiva joukkuetoveri.

Tämän kauden ikävien taklausuutisten jälkeen on tullut sellainen olo, että jääkiekko on hukannut reilun pelin kokonaan. Onneksi muutamat liigan ylilyönnit eivät kuitenkaan kerro koko lajista. Suomen Jääkiekkoliiton eteläisen alueen kurinpitäjä Janne Kosonen kertoo, että valtaosa peleistä on hyvää ja reilua urheilua, jossa tosin kovassa vauhdissa sattuu vahinkojakin.

Kun erotuomari antaa pelaajalle ison rangaistuksen, eli poistaa hänet pelistä kokonaan, erotuomari joutuu tekemään tapahtumista kirjallisen raportin kurinpitäjälle. Janne Kosonen kertoo, että tällä kaudella raportteja tuli tavallista enemmän, mutta osasyynä oli liiton halu kiristää rangaistuslinjaa. Siitä huolimatta Kosonen itse joutui kirjoittamaan tuomaroimistaan 63 ottelusta vain yhden raportin.

Valtaosa tapahtumista oli vahinkoja, joissa vauhti vain oli liian kova. Eteläisellä alueella tilanteita, joissa vastustajaa oli todella haluttu vahingoittaa, oli Kososen mukaan van kaksi, vaikka otteluita pelattiin satoja. Laji on siis huomattavasti kunniallisempi kuin mitä tämän talven julkinen keskustelu antaa ymmärtää.

Siitä huolimatta on hyvä, että reilusta pelistä puhutaan ja reiluja pelaajia palkitaan. Tänä vuonna reilun pelaajan palkinnon Kirkkonummella saivat Leo-Pauli Moisio, Eero Lehtonen, Elias Soranta, Samuli Laine, Joonatan Huusko, Robert Kause, Max Berggren, Richard Ramstedt, Juho Pakkanen, Petteri Rimpinen, Ville Virkkala, Erica Grönlund, Erica Korhonen.

Kuva: Taru Grönlund

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 26.04.2013 10:53 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0642 sekunnissa.