Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Urheilu Jalkapallo Poikien jalkapallounelmille lisää toteutumismahdollisuuksia

Poikien jalkapallounelmille lisää toteutumismahdollisuuksia

Sähköposti Tulosta

KyIF - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

KyIF on solminut HJK:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka antaa helsinkiläisille mahdollisuuden kuoria kerman kirkkonummelaisten jalkapalloharrastajien joukosta. Samalla sopimus avaa ovia monille kirkkonummelaisille jalkapallon harrastajille, jotka eivät ehkä muuten pääsisi kehittymään lajissa omien kykyjensä mukaan.

Sopimuksen myötä KyIF:stä tulee HJK:n satelliittiseura ainakin vuoden 2015 loppuun saakka. Tämä tarkoittaa, että lahjakkaimmat KyIF:n pelaajat pääsevät harjoittelemaan HJK-akatemian kanssa ja osallistumaan kansainvälisiin turnauksiin HJK:n mukana. Sopimukseen kuuluu myös valmennusyhteistyötä

Useat kirkkonummelaiset seurat ovat olleet ns. kasvattajaseuroja, joiden lahjakkaimmat urheilijat ovat siirtyneet pääkaupunkiseudun huippujoukkueisiin. HJK:n ja KyIF:n sopimus tarkoittaa, että siirtyminen tapahtuu seurojen avustuksella ja mahdollisesti vaiheittain niin, ettei lapsen eteneminen urheilu-uralla ole kiinni esimerkiksi vanhempien aktiivisuudesta. Valmentajayhteistyön avulla pyritään myös ajoittamaan asteittainen siirtyminen tehokkaampaan valmennukseen lapsen tai nuoren kannalta oikeaan aikaan.

Poikien kannalta tämä tarkoittaa, että lahjakkaimmille ovet aukenevat helpommin ilman, että heidän on pakko liian nuorena lähteä Kivenlahden siltaa edemmäs treenaamaan. He voivat pelata sekä tuttujen kavereiden kanssa että välillä HJK:n valmennusryhmän kanssa. KyIF puolestaan saa luultavasti joukkueisiinsa entistä enemmän jalkapalloon kunnianhimoisesti suhtautuvia pelaajia, koska KyIF tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet. HJK puolestaan saa valita joukkueihinsa parhaat pelaajat valmennettavakseen jo nuorena: yhteistyön ansiosta lahjakkuudet eivät eksy vääriin seuroihin.

Toivottavasti uusi yhteistyö tarkoittaa myös sitä, että KyIF pystyy lisäämään entisestään iloa ja terveyttä tuottavaa harrastetoimintaa, kun se nyt saa lisäresursseja huippujen valmentamiseen. Tähän asti seuran on pitänyt tasapainoilla tyydyttääkseen sekä niitä, jotka haluavat pelata yhdessä mukavaa pallopeliä että niitä, jotka oikeutetusti vaativat seuralta kykyjensä mukaista korkeatasoista valmennusta ja tiukkaa, kurinalaista työskentelyä voittojen ja menestyksen turvaamiseksi.

Jalkapalloseurojen yhteistyö vaikuttaa niin hyödylliseltä kaikkien osapuolten kannalta, että mielenkiintoisin uutinen on lähinnä se, että kyse on uutisesta: miksi ihmeessä Suomessa ei ole jo vuosia ollut satelliittiseurajärjestelmiä kaikilla suurilla joukkueilla? Muualla Euroopassa järjestelmä on HJK:n urheilutoimen johtaja Jari Hyttisen mukaan ollut yleinen jo pitkään.

HJK:n ryhtyminen satelliittiseuratoimintaan pakottaa luultavasti muutkin suuret seurat vastaavanlaisiin järjestelyihin, mikäli ne haluavat saada riveihinsä uusia lahjakkuuksia. Myös paikallisten seurojen on luultavasti jossain vaiheessa pyrittävä löytämään yhteistyökumppaneita pystyäkseen kilpailemaan uusista harrastajista.

Kommentit (13)Add Comment
...
Kirjoittanut Kaunista korukieltä, 21.03.2014
KyIFin valmennuspäällikkö ei ole halunnut seuraan A nuoria ja nyt kun aikuiset katosivat niin nuorten lahjakkuuksien kannattaa edelleen ja täytyykin siirtyä muualle. Ikävä totuus, jota sopimus ei muuta mihinkään.
...
Kirjoittanut noh, 21.03.2014
Urheilupäällikkö ei halunnut seuraan 4 divarin pelajia joka ei edes maksnanut jäsennkasuja, ihan oikein!
...
Kirjoittanut noh, 21.03.2014
loistava sopimus!
...
Kirjoittanut Sivusta seurannut, 21.03.2014
Kukakohan oli joukkuejohtaja eikä hoitanut tehtäväänsä kun jäsenmaksuja ei maksettu....olisikohan ollut itse valmennus päällikkö?
Monta nuorta pelaajaa hän on saanut vaihtamaan seuraa tai että on lopettanut kokonaan pelaamisen.
Valitettavasti kukaan ei taida ymmärtää miten paljon hallaa hän on tehnyt Kirkkonummelaisille nuorille.
Kaikki vanhemat pelaajat kun -99 syntyneet ovat oman onnensa nojallla kun 17v on täyttänyt, sen hän on sanonut suoraann vanhemmille.
Myöskään ei saisi valmennuspäälikön mukaan harrastaa monta eri lajia jos haluaa peliaikaa.
Mutta onhan se kivaa että ihan junnut saa olla HJK opissa,sitten ne voikin jäädä kotiin pelaamaan pleikkaa kun tulee tarpeeki vanhaksi eikä kelpaa enään oman kunnan seuralle!!!
...
Kirjoittanut Hmmm, 21.03.2014
Jo on mennyt monta vuotta ennenkun tästä asiasta kukaan "uskaltaa" ääneen sanoa miten on kotikunnassa vanhemmille pojille hoidettu seuran asiat,tai siis niitähän ei ole laisinkaan hoidettu!
Olen ymmärtänyt että edelisen kerran kun valmennuspäällikkö oli täällä valmentajana ja kun hän vaihtoi seuraa niin hän otti mukaansa joukkueen parhaimmat pelaajat.....naapuri kaupungin urheiluseurasta hän lähti kun hänen joukkue ei pärjännyt vaan tippui,mutta tällä hetkellä siellä on A junnuja,täällä ei!
Ja täältä lopetettiin koko joukkue sopivasti kun he tippuivat 4divariin eikä lopettanut sillon kun olisi pitänyt,eli hetii kun huomasi ettei talous ole kunnossa. Mutta niin kauvan kun hän rauhassa saa hääriä niin eiköhön jalkapallon peluu lopu kokonaan KyIF:ssä ja hän siirtyy HJK,ai niin mutta sielähän joutu tekemään yhteistyötä niin ei se sovi hänelle!
...
Kirjoittanut Onneksi on muita, 21.03.2014
Onneksi löytyy muita jalkapalloseuroja. Oma poikani vaihtoi juuri siitä syystä mistä sivusta seurannut kirjoitti kun harrasti monta lajia eikä halunut vielä valita vain yhtä lajia mutta onneksi vaihtamalla seuraa niin sai pitää molemmat harrastuksensa.
Koskakohan oli viimeksi A junnuja KyIF:ssä,olisikohan ennenkun ko valmennuspäällikkö palkattiin?
...
Kirjoittanut Edellinen kausi, 21.03.2014
Maksamatomat jäsemaksut ei ole edellisen kauden pelaajien syytä, vaan ajemmin oli jo vahinko tapahtunut mutta nyt vasta seurassa tehtiin jotain. Valitetavasti niin myöhässä että se maksoi koko edustusjoukkueen olemasa olon ja jos pitää löytää joku syypää ettei asiaa ole hoidettu ajemmin niin eiköhän se juuri ole valmennuspäälikön homma??
...
Kirjoittanut Lähempää seurannut, 21.03.2014
Kyllä seuraan perustetaan A-juniorijoukkue heti kun riittävä määrä oikean ikäisiä toimintaan sitoutuvia pelaajia + sitoutuneet taustajoukot löytyy. Se nyt vain on niin ettei n. 10-15 pelaajan ryhmä siihen riitä, voi olla että jokunen vuosi vielä joudutaan odottelemaan riittävää pohjaa. Sitoutuminen on siinä iässä vähän hankala asia...

Näitä asiattomia ja pääosin suorastaan valheellisia väitteitä valmennuspäälliköstä ei edes viitsi kommentoida. Fakta on että seurassa on pelaajia viime vuosina ollut enemmän (mukana paluumuuttajia niistä "muista seuroista") ja toiminta kaikilla mittareilla arvioituna korkeatasoisempaa kuin koskaan aikaisemmin, mistä yllä kuvattu sopimus on kyllä varsin konkreettinen osoitus.

Miesten edaria veti pari viime kautta ihan oman porukka, joten miesten joukkueen alasajosta on ihan turha syyttää valmennuspäälliköä tai muuta seuran johtoa, joilla löytyi pakon edessä ymmärrystä tehdä kipeitä ratkaisuja. Jos ei pelaajat hoida maksujansa ja (hyvää tarkoittanut) joukkueenjohto velvoitteitaan sponsoreita kohtaan, niin tässä on lopputulos. Mitä tulee parhaiden pelaajien muualle siirtymistä, niin tuskinpa 3-4 div pelaaminen kyläjoukkueessa on ollut kenenkään futaajan tavoite. Sitä korkeamman sarjatason toiminnasta on tämän alueen joukkueilla turha haaveilla, jo 2 div on nykyään niin kallista ettei siihen rahkeet sinikeltaisilla tule koskaan riittämään. Tämän on jo historia opettanut...
...
Kirjoittanut Onneksi on muita, 22.03.2014
Olet varmasti todellla pieni ihminen 'lähempää seurannut' koska minä en nähnyt sinua kun keskustelut valmennuspäällikön kanssa vuosia sitten käytiin....ihmisiä on monenlaisia mutta valitettavasti kirjoitukset eivät kylläkään ole valheellisia eikä asiattomiakaan koska sellanen hän on!!!
Mutta hän on varmasti hyvä jalkapallon parissa mutta muut sosiaaliset taidot mitä monen mielestä valmennuspäällikön kuuluisi osata ovat kylläkin pahasti hukassa.
...
Kirjoittanut Ei tähtipelaajaa, 22.03.2014
Hyvä että olette keksineet tavan jolla tähtipelaajat pysyvät ehkä KyIF:ssä! Toivottavasti vain muutkin huomioidaan kun tähtipelaajat koska niitä muita on huomattavast enemmän!
Mielenkiinnolla jään odotamaan miten jalkapallo uudistuu KiyIF:ssä ja onneksi Kirkkonummelta löytyy muita seuroja jossa voi harrastaa jalkapalloa vaikkei ole tähtiluokkaa niin ei tarvitse jalkapalloa lopettaa,harmi vain ettei Kirkkonummen suurin seura siihen pysty!
...
Kirjoittanut Kerard, 22.03.2014
Hyvin ja faktoilla kirjoitettu "Lähempää seurannut". Seuran tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisuus pelata omalla tasollaan. Siitä syystä on olemassa kilpa- ja harrastejoukkueita. Yhtenä tavoitteena on myös noudattaa kunnan lanseeraamaa ajatusta vauvasta-vaariin. Tällä hetkellä on paljon B-junioreita ja toivottavasti kohta on myös A-juniorijoukkuekin.
...
Kirjoittanut Höh, 22.03.2014
A-ikäluokan joukkue ei liity mitenkään aikuisiin. Pikemminkin haluun tappaa vanhemmat ikäluokat ja nostaa tilalle uudet nuoremmat. Mitä siitä, jos muutama ikäluokka kärsii tästä. Halukkaita ja mahdollisuuksia olisi ollut, mutta valmennuspäällikön linja on ollut selvä monta vuotta: ei A ikäluokkaa. Muun väittäminen on puppua. Jos ei usko niin kannattaa kysyä niiltä nuorilta, joille asia on kerrottu ja joille kerrottiin, että vauvasta alkaen voi pelata ja ehkä vaarina, mutta ei siinä välissä.
...
Kirjoittanut Jalkapallo fani, 06.04.2014
Totta on kaikki puheet valmennuspäälliköstä. Hän tekee hallaa koko Kirkkonummelaiselle jalkapalloilulle. Todella monta poikaa on Kyifistä joutunut valmennuspäällikön vuoksi lähtemään.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 21.03.2014 14:51 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0649 sekunnissa.