Hannu Tihinen kannusti positiivisuuteen Hymykuoppa-turnauksessa

05.10.2012 08:47  Kirkkonummi
Tulosta

Hannu Tihinen - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

KyiF-02 järjesti yhteistyökumppaneiden tuella syyskuun viimeisenä viikonloppuna jalkapallon huipputurnauksen omalle ikäluokalleen. Hymykuoppa-turnaus 2012 Hyundai toi myös monet Suomen parhaista ikäkausijoukkueista Kirkkonummelle. Pelaajista suurin osa oli vuonna 2002 syntyneitä. Turnauksen kilpasarjan voitti Turun Nappulaliiga. Hopealle ylsi Kyif-02.

Palkinnot jakoi suomifutiksen legenda Hannu Tihinen. Hän oli vielä pari vuotta sitten Suomen maajoukkueen luotettava toppari. Lempinimi kertoo kaiken, Rautavuori.

Turnauksessa oli myös läsnä, isän vaativassa roolissa, maajoukkueen aiempi maalivahti Antti Niemi. Yhdessä miehet pitivät Suomen maalia puhtaana maailman parhaita pelaajia vastaan 2000-luvulla. Nyt molemmat huippupelaajat liputtavat lasten peli-ilon vaalimisen ja positiivisen palautteen puolesta.

"Ensisijaisesti pitää olla hauskaa. Tämänikäisistä pojista ei voi sanoa vielä, kenestä tulee huippupelaaja. Jalkapalloilijan kehityskaari on pitkä", Niemi selventää.

"Kun lapsi onnistuu, on siihen erityisesti kiinnitettävä huomiota. Alle 12-vuotiailla kaikki lähtee positiivisuudesta", Tihinen sanoo keskittyneesti. Täysin samoilla linjoilla on myös vieressä seisova Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen. "Positiivista palautetta", hänkin tiivistää.

Hannu Tihinen on paraikaa ehdolla myös Suomen Palloliiton puheenjohtajaksi. Mitä hän tekisi suomalaisen juniorifutiksen eteen? "Tarvitsemme päätoimisia ohjaajia ja valmentajia sekä hyviä kenttävuoroja, siitä se lähtee", Tihinen vastaa epäröimättä.

Teksti ja kuva: Matti Nieminen

Viimeksi päivitetty ( 05.10.2012 09:05 )