Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ulkoverkko Kännykkäopas palveluksessanne

Kännykkäopas palveluksessanne

Sähköposti Tulosta
Dan Idman - Raasepori - Verkkonummi.fi
Kirkkonummi.
Tiesitkö, että kivikautisia kalliomaalauksia löytyy vain Kirkkonummen keski- ja pohjoisosista, mutta rauta- ja pronssikautisen asutuksen jäljet löytyvät etelämpää? Soittamalla numeroon 019-1069133 tai käymällä mobiguide.fi -nettisivulla saat selville, että tämä johtuu rantaviivan ja sen mukana ihmisasutuksen siirtymisestä aikojen kuluessa etelämmäs.

Puhelimessa ja nettivideolla kolmella kielellä puhuva ystävällinen ja rauhallinen miesääni kuuluu Dan Idmanille, jonka monet ovat tavanneet Raaseporin linnan raunioilla opastamassa ja järjestämässä keskiaikaisia turnajaisia. Idmanin esittelee Kirkkonummen historiaa, Porkkalan Parenteesia, Ragvaldsia ja Porkkalanniemen ulkoilualueita.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen kännykkäopas. Västnyländska kultursamfundetin mobiilipalvelussa esitellään Kirkkonummen lisäksi myös Hankoa, Tammisaarta, Karjaata, Raaseporin linnan historiaa, Inkoota ja Siuntiota sekä Pohjaa ja ruukkeja.

Esittelytekstit on koottu ja toimitettu kuntien kulttuuritointen ja oppaiden voimin. Suurin osa teksteistä perustuu olemassa oleviin esittelyteksteihin, mutta ne on toimitettu muotoon, joka on luonteva ja sopivan pituinen myös puhuttuna.

Paikallishistorian uudet tuulet -projektin ideoi Västnyländska kultursamfundet ry:n toiminnanjohtaja Annette Ström jo yli kolme vuotta sitten. Ensimmäisenä pilottihankkeena valmistui mobiiliopastus Raaseporin linnasta pari vuotta sitten. Projektiin saatiin EU-rahaa sekä Uudenmaan TE-keskuksen, Svenska Kulturfondenin, Konstsamfundetin ja Karjaan-Pohjan Säästöpankkisäätiön rahoitusta.

Projektista vastannut Annette Ström kertoo, että kustakin kunnasta on materiaalia 10-17 minuuttia. Hankkeen tavoite oli taata matkailijoille ja kotiseudustaan kiinnostuneille opastus myös turistisesongin ulkopuolella.

Kännykkäopastus maksaa puhelinmaksun verran, mutta netin ja älypuhelimien kautta palvelu on ilmainen. Sillä onkin ollut jo tuhansia käyttäjiä. Annette Ström kertoo, että palvelusta saatu palaute on ollut positiivista.

Puhelimessa muuten kerrottiin, että jo vuonna 1538 Porkkalassa ja sen lähikylissä oli 35 luotsitilaa, jotka auttoivat Suomenlahden kapeimman kohdan ylittäneitä Virosta tulevia tai sinne menossa olevia purjehtijoita pääsemään turvallisesti rannikkovesien vaarojen ohi. Tilat saivat suorittamistaan palveluista korvaukseksi osittaisen verovapauden.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 01.11.2012 18:46 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0679 sekunnissa.