Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ulkoverkko Pähkäilijöiden pähkäilyjä Pähkäilijästä

Pähkäilijöiden pähkäilyjä Pähkäilijästä

Sähköposti Tulosta

Pähkäilijät - kirkkonummi - verkkonummi.fi

Kirkkonummi. Verkkonummen toimitus lähetti pähkäilijöille kysymyksiä Pähkäilijästä ja sen olemassaolon tarkoituksesta - elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Teknopähkäilijä välitti ystävällisesti kysymykset eteenpäin Yli-, Vara- ja Sivupähkäilijälle, ja tuloksena syntyi haastattelu, josta lukijamme saavat nyt lukea melkein kaiken, mitä ikinä ovat halunneet pähkäilijöistä tietää. Siis melkein: Verkkonummen toimituskaan ei tiedä, keitä he ovat.

Miten Pähkäilijä sai alkunsa ja miksi?

Vara: Vahingossa, niin kuin useat meistä.

Yli: Tarkennetaan hieman. Pari kuukautta ennen vuoden 2008 kuntavaaleja Varan kanssa järkytyimme siitä, miten törkeän yksipuolisesti Mediamafia suosi omia suosikkejaan. Vahinko taitaa olla se, että tämä on jatkunut niin pitkään. Vai mitä Vara ?

Vara: Totta. En osaa tarkalleen sanoa, kun en asunut Kirkkonummella Porkkalan miehityksen aikaan.

Onko Pähkäilijällä esikuvaa?

Vara: Ei varsinaisesti, mutta sontatunkio minulla on aina mielessä kun kirjoittelen. Sontatunkiolla on näet sellainen ominaisuus, että mitä enemmän sitä tonkii, niin haju vaan pahenee. Miettiköön kukin mikä rinnastus sillä on kuntahallintoon ja paikallispolitiikkaan.

Yli: Vara aina mässäilee tunkioilla. Mutta ainakin minulla on esikuvia; Asterix, Robin Hood, Nelson Mandela, josta olemme muuten kirjoittaneet useasti. Mies, joka kansakunnan yhdistämisen jälkeen osasi luopua vallasta. Niin ja työelämässä monia hienoja naisia.

Sivu: En tunnista Omakohtaisesti esikuvia, mutta jos ehtisi asiaa enemmän miettimään, niin varmasti niitä löytyisi sanavapauden puolustajien joukosta.

Kuinka monta pähkäilijää kirjoittaa juttuja?

Vara: Vaihteleva joukko. Pähkäilijöitä on tullut ja mennyt. Osa aktiiveista ei koe olevansa hyviä kirjoittajia, jos meistä kukaan. Toisille vaan kynnys kirjoittaa on korkeampi kuin toisille.

Sikäli hyvä kysymys, että omastakin mielenkiinnostamme Tekno kävi hiukan historiaa läpi ja päätyi lukuun 16. Aktiivikirjoittajia tällä hetkellä on kolme ja semiaktiiveja toiset kolme. Teknoa ei lasketa, kun hän kirjoittaa vaan tekniikasta ja syynää meidän muiden juttua lakikirja kourassa.

Sivu: Itse asiassa emme taida tietää kukaan, kuinka monta meitä kaiken kaikkiaan on. Kaikki meistä käyttävät omaa verkostoaan aiheiden etsinnässä, taustatietojen keräämisessä ja juttujen kirjoittamisessa.

Yli: Pomon ja Aatun "Pisan maisemissa" juttua oli kirjoittamassa kymmenen eri ihmistä, joista vain puolet on Teknon listalla. Jos on joku hyvä juttu, niin se kerää tekijöitä.

Alkoiko Pähkäilijä yhden ihmisen toimesta, vai oliko teitä useampia jo alunperin? Voiko pähkäilijäksi ryhtyä kuka vain?

Yli: Yleensä yksi hullu ei riitä tällaisen homman aloittamiseen, vaan tarvitaan kaksi tai useampia. Niin myös Pähkäilijän tapauksessa – aluksi meitä oli neljä (joista yksi on sittemmin henk. koht. syistä lopettanut).

Vara: Me Ylin ja Teknon kanssa joskus kiistelemme siitä, kuka tämä hullutuksen aloitti. Siis että kuka sanoi ensiksi pähkäilijä.

Totta kai pähkäilijäksi voi ryhtyä kuka vaan. Sivuille voi rekisteröityä ja kirjoittaa juttujaan. Se on jopa erittäin suositeltavaa, terapeuttista ja yleensä hauskaakin.

Tekno: Kun kirjaudutte uudeksi käyttäjäksi sivuillemme, niin sallikaa minulle pari päivää, kunnes saatte tarvittavat oikeudet ja voitte kirjoitella juttujanne. Tämä siksi, että valvon laillisuutta ja siksi, että vahingolliset verkkoaktiivit pysyvät loitolla.

Yli: Ei suositella tosikoille, vaikka asiaahan tässä yritetään kirjoittaa.

Vara: Jotta voi ryhtyä Pähkäilijäksi, täytyy osoittaa olevansa Pähkäilijä. Helpoin tapa on esittää kannanottonsa yhteisistä asioistamme esim. yleisönosastokirjoituksin, kommentein tai muuten osoittamalla aktiivisuuttaan. Sitten se kutsu käy, kuten maajoukkueeseen konsanaan, vaan ei aktiivipoliitikoille.

Yli: Me kovasti kaipailemme myös naisjoukkuetta, siis pähkäilijättäriä, mukaan sisäpiiriin. Jutut ovat valitettavan äijämäisiä. Ehkä meidän pitäisi katsoa peiliin sen suhteen... mutta minä olen aika huono kirjoittamaan päivähoidosta tai vanhusten asioista.

Sivu: Itse liityin mukaan noin vuoden päästä Pähkäilijän aloittamisesta. Komppaan Yliä siinä, että kaipaisimme suuresti naisnäkökulmaa lisää mukaan.

Vara: Jos me jullit jatketaan meidän kokoontumisajojen järkkäämistä savusanoissamme, niin turha sinne on naisia mukaan odotella muuten kuin virtuaalisesti.

Kuinka usein Pähkäilijään tulee uusia juttuja?

Vara: Silloin kun siltä tuntuu, kuten olette huomanneet. Joskus tulee viisi juttua päivässä ja joskus ei viiteen viikkoon mitään. On demand, on kai nykyaikainen termi.

Yli: Joo, vuoristorataa on, monesta syystä. Tekno on aina paniikissa ennen tiimipalaveria, koska sen jälkeen sille tulee yleensä kymmenen juttua, kaikki superurgent. Tiimissä kun hulluus tiivistyy, ja ideoita tulee ihan mielettömästi.

Toisaalta paljon juttuja jää ns. telineisiin, kun on hyviä ideoita, myös kavereilta tai keittiöstä, mutta sitten vaan ei ole aikaa ja ajatus katkeaa tai katoaa. Pakko tehdä muutakin, siis leipänsä eteen.

Vara: Joistakin jutuista aika ehtii ajaa ohi ennen kuin se saa kaistanleveyttä kalenterista ja Teknolta.

Pähkäilijä saa selvästi melko tarkkaa tietoa kunnan päätöksenteosta ja hallinnosta, mistä voi päätellä, että ainakin joku pähkäilijöistä on mukana kunnan poliittisessa tai hallinnollisessa organisaatiossa. Onko pähkäilijällä puoluekantaa?

Vara: On. Niitä on lähes yhtä monta kuin on kirjoittajaakin. Ihan oikeasti. Meillä on vihreä, sossu, kokkari (ei kun kaksi) ja kiintiökepulainenkin löytyy. Tai en mä oikeastaan niiden puoluekirjoista mitään juurikaan tiedä. Onks sillä väliä?

Tekno: No on sillä. Alussa me sovittiin, ettei poliitikkoja oteta Pähkäilijöiksi. Jos minusta on kiinni, niin ei oo, ei tuu!

Yli: Joo, kenties noin tai sitten ei, mutta ei sillä ole merkitystä. Me keskitymme asioihin ja kohtelemme kaikkia tasavertaisesti. Kiitellään, jos on tarvetta. Tai sitten jotain päinvastaista.

Mitä tulee tiedonsaantiin, niin pähkäilyllä on pitkä historia, kymmenisen vuotta eri muodoissaan. Sen aikana on kertynyt melkoinen määrä kontakteja eri tahoille, kyky ottaa selvää ja nykyisin tulee tietoa sisään keittiön kautta ihan pyytämättäkin. Pähkäilijä on läsnä joka puolella, jokaisessa meissä on hieman pähkäilijää väittäisin .....

Vara: Kun lukee sivuille tulevia kommentteja, niin sitä pähkäilijää on joskus tosipaljonkin.

Yli: Myös kunnan päätöksenteon kotisivut ovat todella hyvät, jos niitä jaksaa kaivella. Siellä on paljon tietoa, jota pitää osata lukea, mutta ne eivät kerro kaikkea, siksi lukijoiden vinkit ovat tärkeitä. Ongelma joskus on pitää tieto hallinnassa, koska mukana on myös väärää tietoa. Viimeistään Tekno vetää maton jalkojen alta... ilonpilaaja.

Sivu: Itse olen sitoutumaton. Pähkäilijöiden arvomaailmassamme on varmasti edustettu kaikkien puolueiden arvot, kuten aikanaan siitä kirjoitin.

Jos joku muukin saa lähettää pähkäilyjä sivuillenne, millaisilla poliittisilla tms. kriteereillä valitsette, mitä julkaisette? Voiko Pähkäilijässä kirjoittaa terävästi kenestä vain koheltavasta päätöksentekijästä, vai rajoittuuko kritiikki tiettyihin puolueisiin ja toimijoihin?

Yli: Mitä tarkoittaa poliittinen kriteeri ?? Meillä on vain asioita... Juttuja tehdään sellaisista teemoista, jotka ovat tärkeitä ja joista mielestämme pitää kirjoittaa, koska esim. Mediamafia ei halua kirjoittaa. Me kritisoimme tai kiitämme tasapuolisesti puoluekantaan katsomatta. Jos niin ei ole, niin siitä voi antaa palautetta.

Tekno: Ainoa kriteeri on lainsäädäntö. Pähkäilijä ei ole yhdistys ja siten minä vastaan henkilökohtaisesti julkaisuista ja moderoin ne kaikki. Jos en juttua julkaise, niin sitten en julkaise. Roolini on kuitenkin täysin tekninen, enkä lue juttuja muutoin kuin lain näkökulmasta.

Vara: Se nyt vaan on niin, että toiset ihmiset ovat häikäilemättömämpiä kuin toiset. Toiset ovat pyyteettömästi meidän kaikkien asialla ja toiset eivät. Tai sitten on käynyt niin, että on hämärtynyt se ymmärrys tai katsontakulma, jossa todella ajetaan kuntalaisen etua. Voihan tällä olla korrelaatio puoluekantaankin, mutta meille sillä ei oikeasti ole väliä.

Tekno: Koko Pähkäilijän kolmivuotisen urakan aikana olen joutunut hylkäämään neljä juttua ja viisi kommenttia. Olemme saaneet uhkauksia oikeusjutuilla, joista jonkun olen muistaakseni julkaissutkin, kun se tuli kommenttina sivuston kautta. Moisen homman voisi lopettaa tarpeettomana.

Pähkäilijän kirjoitukset ovat lasten leikkiä suhteessa valtakunnan medioihin, viihteelliseen radiotoimintaan ja jopa Ylen asiaohjelmiin lain mukaisuuteen suhteutettuna. Kaikki henkilöihin liittyvät jutut ovat jo aiemmin julkaistuja tai viranomaistietoihin liittyvää faktaa. Ani harvoin lieviä arvauksia.

Voisitteko perustella lukijoille, miksi pähkäilijä on nimetön? Siksikö, että siten voitte olla teräväkielisempiä kuin mitä muuten voisitte olla?

Vara: Helposti. Yhteisien asioiden hoidossa ei pitäisi olla merkitystä sillä kuka niitä hoitaa. Jos valitut tekevät parhaansa, niin se riittää. Jos eivät hoida YHTEISIÄ asioita, vaan tekevät jotain muuta, niin ei käy.

Onhan se kivaa räksyttää aidan takaa, muttei se ole tarkoituksemme. Jos tekisimme sen nimillämme, niin se kuitattaisiin muutaman kylähullun höpinöillä, mutta nyt asioihin kiinnittävät huomiota tuhannet ihmiset ja se saa kaikki meidät miettimään asioita ja päätöksentekoa itsessään uudestaan. Hyvä niin.

Yli: Nyt Verkkonummi ei ole tehnyt kotitehtäviään. Tämä on selitetty sivuillamme moneenkin kertaan. Politiikka on liikaa puolueitten tai ihmisten välistä peliä, jossa hyvätkin ideat ammutaan alas sen mukaan, kuka ne esittää. Me yritämme tuoda koko homman ytimeen itse ASIAT ja saada aikaan keskustelua niistä. Toisaalta meidän nimemme tai vielä enemmän kuvamme sivuilla olisivat vain itse asioille pahaksi.

Sivu: Joudumme tosiaan nostamaan paljon esille epäkohtia mm. kuntahallintomme päätöksenteon puutteista. Useimmin ne liittyvät siihen, kuinka asioita viedään suljettujen ovien takana ilman avointa keskusteluja tai kuinka tietyt tahot jätetään huomioimatta kun ajetaan lautakuntiin hakeutuneiden yksilöiden ja sidosryhmien etuja häikäilemättömästikin. On parempi pysyä anonyyminä, jottei keskustelu siirry Pähkäilijöiden persooniin. Tämä toki edellyttää hyvin suurta vastuunkantoa Pähkäilijöiltä, ja kiinnitämme siihen paljon huomiota.

Mikä Kirkkonummella on pahiten pielessä?

Vara: Kunnan nopeasta kasvusta johtuvat kasvukivut, joita hoitamassa on vanha "Hyvä Veli" porukka. Oikeudenmukaisuus, tasavertaisuus ja ennen kaikkea avoimuus täytyy olla se pitkäjänteinen rakentava malli. Nyt sitä ei ole ja sen näkevät kaikki, joilla silmät ja korvat ovat auki.

Yli: Just näin. Joka ei usko, niin käyköön katsomassa Hilan kraateria tai muutamaa muuta kohdetta.

Vara: Kuka sinne Hilaan uskaltaa mennä. Siinähän voi käydä kuten sille hirvelle Pomon louhoskatselmuksen aikaan.

Sivu: Mielessä päällimmäisenä on edellisessä kohdassa luettelemani seikat. Muitakin löytyy, mutta tällä hetkellä energia ei riitä laajentamaan "maailmankuvaa".

Jos te saisitte päättää (yksin), minkä asian ensimmäisenä korjaisitte ja miten?

Vara: Jos me yksin/yhdessä päättäisimme, niin olisiko se oikeudenmukaista, tasavertaista tai avointa? Tuskin, mekin ollaan vaan ihmisiä!

Sivu: Aivan, me Pähkäilijät emme varmasti yksin osaisi ratkoa kukaan kunnan ongelmia, mutta uskon, että osaisimme vaatia avointa keskustelua ja asioiden riittävää puolueetonta selvittämistä. Eli avoimuutta lisäämällä.

Yli: Jos Vara saisi yksin päättää tämän kunnan asioista, niin se olisi täydellinen katastrofi. Me satsaamme siihen, että tässä kunnassa asioista päätetään nimenomaan yhdessä ja avoimesti. No, jos nyt saisi ihan itse päättää, niin eräät hyvä-/isoveljet voisivat siirtyä ansaitulle eläkkeelle, vaikkapa heti ellei jo eilen.

Mistä olette Kirkkonummella iloisia?

Vara: Luoja paratkoon! Onko sinulla tilaa tälle kaikelle? Vedetään poikkeuksellisesti lyhyen kaavan mukaan.

Luonto Kirkkonummella on mahtava. Ja me haluamme että siitä pidetään huolta, eikä sitä pilata upottamalla talouskasvun jätteitä luontoomme. Tällä hetkellä olemme koko pääkaupunkiseudun harmaan talouden kaatopaikka.

Ihmiset ovat ihania pääsääntöisesti. He tietävät miksi ja minne ovat tulleet – tai sitten eivät.

Kunnan monimuotoisuus/moninaisuus. Meillä on luontoa, maanviljelyä, hitusen pienteollisuutta, palvelutuotantoa, merellistä maisemaa ja aktiviteetteja ... Pitäisi vain rakentaa tälle pohjalle, eikä ajaa meitä johonkin muuhun suuruudenhulluusmuottiin, niin kuin näyttäisi olevan käymässä.

Yli: Jontten kyläkauppa, joka edustaa mielestäni yrittäjyyttä ja innovatiivisuutta sekä sopeutumista omaan toimintaympäristöönsä.

Kissahotelli Hyrinä on hyvin samankaltainen kuin Jonttekin.

Porkkalanniemen kalliot, niin kauan kuin RKP:n tai Kokoomuksen tukemat grynderit eivät pääse niitä tuhoamaan.

Vara: Pääkaupunkiseudun läheisyys, kunhan vaan osataan huolehtia sen tuottamista eduista, eikä taistella sitä vastaan ja nähdä sitä vihollisena..

Sivu: Todellakin tähän saataisiin loputon lista. Mutta mainittu monimuotoisuus monella tapaa. Merellinen luonto, maalaisidylli taajamien ulkopuolella ja yhtä lailla sopivan kokoiset taajamat. Kaikki tämä yhdistettynä lyhyeen matkaan pääkaupunkiseudun ytimeen tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän.

Vara: Ei ole aikaa tehdä tätä listaa loppuun saakka, mutta lisätään kesä ja kärpäset sekä kylien jäätelökioskit ja mahtavat maalaismaisemassa kiemurtelevat paikallistiet. Käykääpä itse koeajamassa.

Mikä on Pähkäilijän merkitys kunnalle omasta mielestänne?

Tekno: Meidän levikki kun on maailmanlaajuinen, niin on vaikea sanoa vaikutuksista kunnalle. Joka tapauksessa lukukertoja sivustolla on n. 130 000 vuodessa, joka on mielestäni paljon huomioiden suppeahkon sisältömme sekä anti-kaupallisuus.

Jotkut jutut ovat saavuttaneet 2000 lukukerran rajan ja viime aikoina luetuimmat jutut ovat ylittäneet 500 lukijan rajan kahdessa/kolmessa kuukaudessa.

Vara: Arvioikoon kuntalaiset itse. Me toivomme, että voimme tuoda uusia näkökulmia kuntalaisten pohdittavaksi. Tunnemme itsemme kovin vajaaksi ja kykenemättömäksi.

Yli: Niinpä, hommia olisi paljon enemmän kuin pystymme tekemään. Jos joku päätös on mennyt meidän takiamme oikein, niin sitten tällä on merkitystä. Me tiedämme, että meitä luetaan paljon, mutta emme tiedä kuka lukee... Toivon mukaan ovat kuntalaisia.

Vara: Jos yksikin kuntalainen herää Pähkäilijän kautta miettimään asioita hiukan Mediamafiaa (=Kirkkonummen Sanomat) syvällisemmin ja perehtyy tietoihin, joita löytyy Verkkonummesta, kunnan verkkosivuilta tai Pähkäilijästä, niin homma toimii.

Yli: Haasteena on löytää kaikesta tietomäärästä se olennaisin.

Vara: Yksi ihminen kertoo viidelle naapurille, jotka kertovat viidelle uudelle. Näin se tiedon jakaminen toimii ja ajatuksien jalostaminen myös.

Yli: Mutta niin harvat ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita kunnan asioista, kunnes ns. homma kaatuu itsellä päälle, ihan omalla kohdalla. Niin se kävi meidänkin kohdallamme kauan sitten. Oli ikään kuin pakko puolustautua ja koota jengi kasaan.

Vara: Se on niin tavattoman säälittävää, etteivät poliitikot ymmärrä kuntalaisia vahvuutena vaan kokevat heidät uhkana. Miten sen voikin nähdä niin kuin he sen tekevät? Ei mitenkään muutoin, kuin siksi, ettei tavoite ole kuntalaisen etu vaan jonkun muun tai joidenkin muiden.

Yli: Hans Hedberg on pariin kertaan ilmoittanut meille, että ei lue juttujamme, koska ei tunne Pähkäilijää. Hei haloo! On yksi hailee kuntalaisten kannalta, jos Kirkkonummen Hanks ei lue Pähkäilijää, mutta jos kuntalaiset lukevat ja kokevat, että Pähkäilijällä on jotain lisäarvoa, niin hyvä sitten.

Vara: Tai sitten Hans ei osaa käyttää nettiä. Toi on vain tekosyy.

Sivu: Aivan varmasti olemme saaneet niitä asioita esille, joista on esitetty ainoastaan yksipuolinen näkemys päätöksenteossa ja Mediamafian kirjoituksissa. Uskoisin myös, että olemassaolomme on pakottanut Mediamafiaa parantamaan linjaansa ja ainakin pohtimaan puolueettomuuttaan. Pähkäilijä on myös avoin kanava muille julkaista ajatuksiaan ja kokemuksiaan.

Vara: On se toiminut niinkin tehokkaasti, ettei Mediamafia julkaise enää juurikaan mitään muuta kuin lukijoidensa kirjoittamia raportteja kissanristiäisistä ja kirjoittajien omien intressiensä ylistyksiä kaupallisten mainoksien seassa. Niin ja tietenkin Haapaniemen kuvia. Mediamafia on täysin tarpeeton asiallisessa tiedotusmielessä.

Mikä on Pähkäilijän merkitys itsellenne?

Vara: Harrastus (kuten ajankäytöstä ajoitellen huomaa), henkireikä paineiden purkamiseksi ja vaihtoehtoinen ja todella puolueeton tiedotuskanava Kirkkonummen mainosjulkaisua (=Mediamafiaa = Kirkkonummen Sanomat) vastaan.

Yli: On se myöskin terapiaa, jota siivittää naiivi usko, että tällä voisi olla jotain merkitystä. Tiimin kesken on päätetty jatkaa 2012 kunnallisvaaleihin saakka. Toisaalta tässä voi ilmaiseksi harjoitella kirjoittamista, koska sitä tarvitaan työelämässä.

Kai tämä on taiteenkin tekemistä ja on hauskaakin. Erityisesti P&A-osio, josta Tekno alkoi raapustaa jo kirjaa, on kuulemma yli 80 sivua jo kasassa. Jos Alivaltiosihteerikin teki sen, niin miksei mekin....

Suurin osa jutuistamme on kirjoitettu yömyöhällä. Eikä meillä ole promillerajaa. Se näkyy juttujen laadussa, hyvässä ja pahassa.

Vara: Verkkonummi syntyi Pähkäilijän jälkeen, joten asemointimme mediakentässä ei ole vielä täysin stabiloitunut. Hattua nostaen kunnioitamme Verkkonummen edesottamuksia, eikä tämä ole maksettu mainos (meiltä niitä ei saa).

Yli: Totta on. Verkkonummi on todella hyvä ja tarpeellinen. Joskus vain hieman totinen, mutta senkin ymmärtää.

Sivu: Pähkäilijä on ollut kanava vaikuttaa ja tuoda asioita esille. Pähkäilijä-porukasta on saanut kannustusta ja tukea. Välillä on ollut hirmu hauskaakin, erityisesti Pomo&Aatu juttuja kirjoitellessa, toivottavasti saamme joskus vielä aikaa ja energiaa niiden jatkamiselle.

Oletteko huomanneet, onko pähkäilijöiden kriittisellä kirjoittamisella ollut mitään vaikutusta kunnalliseen päätöksentekoon?

Vara: Untahan voi nähdä sekä päivällä että yöllä. Me Pähkäilijät emme keskity lopputulokseen. Tärkeintä ei ole lopputulos vaan matka. Jos voimme vaikuttaa tuohon matkaan, niin sillä on pysyviä seurauksia. Vaikuttamalla yhden asian lopputulokseen on tilapäistä häirintää.

Yli: Muutamat kärkipoliitikot ovat polttaneet päreensä ja pyydelleet sitten jälkikäteen korjaaman kommenttejaan. Koska Tekno on psykobyrokraatti, niin hän vain lakonisesti totesi, ettei eilistä lehteä voi kerätä aamukahvipöydistä takaisin.

Vara: Kirkkonummen kunnan kehittäminen ei ole päämäärä, vaan se on matka, joka meidän kuntalaisten on kuljettava. Me olemme itse sen päätöksen tehneet kuntaan muuttaessamme.

Yli: Johan on Varalta ihme juttua. Jos lukee kunnan mainosjutut ja vertaa todellisuuteen, niin härre god.... Haluan rahani takaisin. Potentiaalia on, mutta todellisuus on aika lailla rankempaa. Muista palkata oma juristi, kun muutat Kirkkonummelle.

Sivu: On ollut vaikutusta, ehdottomasti! Mutta ei vielä riittävästi eli jatkoa tulee.

Mitkä ovat Pähkäilijän tulevaisuudennäkymät?

Sivu: Toivottavasti verkostomme laajenee. Olemme avoimia erilaisille kehityssuunnille ja mahdollisuuksille.

Vara: Erittäin hyvät. Pähkäilijät ovat taasen hyvässä hapessa, mitä nyt töiltään ehtivät hengittää. Pähkäilijä on niin nuori, ettei sukupolvenvaihdosta vielä tarvita, vaikkei paheksuttaisikaan.

Yli: Joo, nuori ja korskea keski-ikäinen. Mutta on sovittu, että vuoden 2012 vaaleihin asti ainakin mennään. Sitten jatko on auki. Naisia pähkäilemään kaivataan. Joskus pitäisi ehtiä miettiä, miksi me oikeasti teemme tätä. Jos vaikka tänä kesänä ehtisi miettiä.

Vara: Verkkonummi täyttää osan Pähkäilijän alunperin täyttämästä Kirkkonummen mediatyhjiöstä, joten voihan se olla niin, ettei Pähkäilijää tulevaisuudessa edes tarvita.

Yli: Totta on. VN täyttää osan tyhjiöstä, mutta kun pitäisi saada aikaan myös keskustelua ja haastaa ihan oikeasti. Tässä kunnassa jonkun pitää vahtia koko ajan.

Vara: 2012 kunnallisvaaleihin aletaan jo valmistautua. Puolueiden (ja ennen kaikkea nokkahenkilöiden) näkyvyyttä Mediamafiassa aletaan seurata jo vuoden alusta alkaen. Toinen painopiste on meidän ainoan kansanedustajan Raija Vahasalon paikalliset edesottamukset (yleensä edesottamattomuudet) suhteessa Timo Haapaniemen paikallis-/aluepoliittisiin välistä vetoihin. Timon vetäytyminen ehdokkuudestaan takasi Raijan läpimenon eduskuntavaaleissa.

Haluatteko vielä sanoa jotain muuta, jota en ole keksinyt kysyä?

Vara: Sopeutuisiko Verkkonummi Pähkäilijän julkaisulinjaan, jos Pähkäilijät kirjoittaisivat Verkkonummeen?

Mikä pähkäilyssä on vaikeinta ??

Yli: Se, kun Vara on joskus iltamyöhällä saanut jonkun kuningasajatuksen ja tekee jutun ihan lonkalta kielellä, joka on suomea, mutta jossa on englannin lauserakenne. Ensin pitää selvittää, mitä hän haluaa sanoa ja sitten kirjoittaa juttu käytännössä uusiksi. Piinallista hommaa.

Vara: Tosiaan. Sitten kun sen Ylin uudelleen kirjottaman jutun lukee, niin ei itsekään enää ymmärrä mistä tuli alunperin kirjoitettua. Hah, hah, hah ...

Tekno: Ylin jutuissa on se haaste, kun se tekee niistä useita versioita päivässä tai parissa. Hillitön homma löytää se tuorein, kun löytyy milloin minkäkin sahköpostiotsikon alta. Mutta aina on homma hoitunut. Ainakin lähes aina.

Yli: Niin ja homman suunnittelu. Sitä kun ei ole, vaan homma vain valuu eteenpäin. Kerran Vara teki "rategian", jossa oli missio ja visio ja vaikka mitä. Se luettiin saunaillassa kerran läpi ja unohdettiin saman tien. Toisaalta meillä on projekteja kuten mediamafian seuranta, kuntaliitos (jota kohta kaivellaan), Hila, vaalirahoitus... Olisi tätä mukava tehdä tosissaan, mutta ongelmana on se, että itse kukin on ajoin poissa viikkoja. Joskus jutut juuttuvat teknon postilaatikkoon viikoiksi ja ehtivät happanemaan.

Sivu: Ajan löytäminen. Nytkin kirjoittelen työmatkalla hotellissa ja muut ryhmästä odottavat aulassa.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 02.06.2011 09:07 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0633 sekunnissa.