Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ulkoverkko Kitaratunteja netissä

Kitaratunteja netissä

Sähköposti Tulosta

Justinguitar.com

Nuorempana teki mieli kokeilla kitaransoittoa. Tuli rämpäytettyä muutaman lyönnin verran kaverin kitaraa, enempää kun ei osaamaton kehdannut. Ei ollut rahaa omaan kitaraan, eikä se ollut ihan päällimmäisenä toivelistalla muutenkaan.

Nyt vanhempana voisi kokeilla uudelleen, itsekseen, omaksi ilokseen. Kunhan vaan jostakin löytäisi hyvän ja halvan opettajan.

Netistä löytyy useampiakin ilmaisia tai edullisia itseopiskelukursseja aloittelevalle kitaristille. Yksi parhaista on justinguitar.com. Sivusto on entisen Hobartin tasmanialaisen, nykyään Lontoon Chiswickissä asuvan Justin Sandercoen perustama. Sivusto ilmestyi verkkoon jo 10 vuotta sitten; silloin sen tarkoituksena oli tukea Justinin ammattia, kitaransoiton opetusta. Vuodesta 2006, Youtuben lyötyä läpi, Justin on tuottanut sivuille opetusvideoita ja muuta (ajatonta) materiaalia. Nykyään sivusto on melkoinen oppimiskeskus yli 600 opetusvideolla, ja lisää tulee. Eikä maksa oppilaalle mitään. Sivusto saa tulonsa pääasiassa lahjoituksista.

Justinguitar.com on luonnollisesti englanninkielinen, ja Justinin rennot kotinsa olohuoneessa tehdyt videot ovat tietysti englanniksi. Silti jopa huonosti tuota nykymaailman lingua francaa osaava voi seurata ainakin aloittelijan kurssia, sillä suurin osa videoista on translitteroitu lukuisille kielille, mukaan lukien suomeksi! Ei siis ihme, että justinguitar.com'illa on yli 51.000 facebook-fania ja sivuston videoilla jopa yli 100 miljoonaa youtube katselua yhteensä; päivittäin sivuilla käy yli 20000 kävijää.

Se mikä justinguitar.comin erottaa monesta muusta aloittelijan kurssista on, että Justin näyttää yhä ymmärtävän, mitä kitaransoiton aloittaminen on, vaikka onkin itse soittanut jo yli 30 vuotta. Justin käy läpi monet eri virheet, joita voi matkan varrella tehdä, ja neuvoo miten välttää niitä. Justin myös kertoo, mitä kannattaa tehdä oppimisen helpottamiseksi ja mitä ei kannata tehdä (netistähän löytyy myös huonoja neuvoja). Ja jotenkin ote on innostava ja ymmärtävä. Justinin sivuston laadusta kertoo myös se, että se on saanut ylistystä monelta kitarataiturilta, joukossa Steve Vai, Brian May ym..

Justin Sandercoe

Justin Sandercoe on ollut jo vuosia aikamoinen kuuluisuus Briteissä. Hänestä ja sivustosta on julkaistu useita juttuja Brittien suurimmissa lehdissä, (mm. The Independent, The Metro, ...), televisiossa, radiossa ja jopa ison veden tuolla puolen USA:n koko maan kattavalla radiokanava NPR:llä... Justinin omiin oppilaisiin kuuluu myös Katie Melua, jonka Justin opetti soittamaan alkeista alkaen. Nyt Melua on yksi brittipopin keskisuurista nimistä, ja myös Justin on kiertänyt hänen yhtyeessään ympäri maailmaa. Justin on myös opettanut mestariluokkaa The Institute of Contemporary Music Performance:ssa.

Sivustolta löytyvät opastukset moniin tunnettuihin riffeihin, sekä kuhunkin opetusjakson tasoon sovitettuja opastuksia tunnettujen kappaleiden soittamiseen. On runsaasti erilaisia tekniikkaharjoituksia eri tasoisille soittajille, skaaloja, näppäilyä, jne. Tyylisuuntien opastuksia löytyy - kunhan alkeet on opeteltu - blues, folk, rock & metal, jazz. Jokaisen oppitunnin perässä on linkki foorumiin ko. oppituntia koskevaan kohtaan foorumilla, jolla voi kysyä neuvoa tai opastusta kitaroinnissa, jos apua kaipaa.

Ei kun känsät sormenpäihin ja menoksi.

Kuvien copyright Justinguitar.com

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut PeTe, 31.07.2013
Olen itse aloittanut nelikymppisenä kitaraharjoittelun nollasta ja vaikka se ei helppoa olekkaan ja turhautuminen ja luovuttaminen ovat olleet välillä lähellä olen vain sitkeästi puurtanut hiljakseen eteenpäin.

Kaikenlaisia kitara-sivustoja on tullut kokeiltua, maksoin jopa muutaman kuukauden erään amerikkalaisen sivuston jäsenyyttä. Justinguitar.com on oma suosikki ja sai luopumaan muiden sivustojen käytöstä suurelta osin. Olen toki tukenut Justinin sivustoa muutamilla tuoteostoilla, koska tuo on mielestäni todellakin sen arvoinen.

Harkitsen tosin edelleen oikeita tunteja ihan läsnäolevan opettajan kera.


Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 24.07.2013 10:12 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0664 sekunnissa.