Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ulkoverkko Kattauksia ja puutarhanhoitoa yli kuntarajojen

Kattauksia ja puutarhanhoitoa yli kuntarajojen

Sähköposti Tulosta

Ritva Nygrenin kattaus - Verkkonummi.fi

Yleensä Verkkonummi esittelee vain kirkkonummelaisia yhdistyksiä, mutta nyt on hyvä syy poiketa säännöstä itään päin. Kirkkonummelainen Ritva Nygren nimittäin voitti Espoon Puutarhayhdistyksen pöytien kattamiskilpailun. Eikä Nygren ole ainoa espoolaisyhdistyksen kirkkonummelaisvahvistus: nimestään huolimatta yhdistys on houkutellut jäseniä lähikuntien lisäksi muualtakin Suomesta.

Ritva Nygren on muuten joskus kirjoittanut puutarhajutun Verkkonummeenkin, joten sitä suuremmalla syyllä toimitus onnittelee kilpailun voittajaa.

Nykyisin modernia ja kunnianhimoista kattausta ei voi enää tehdä ilman omaa puutarhaa tai vähintään kukkakaupassa töissä olevaa tuttua. Kasvit ovat siirtyneet sekä pöytäliinoille että lautasille. Siksi kattaukset luonnollisesti kiinnostavat puutarhaharrastajia. Ja on luonnollista, että ihminen, joka etsii kauneutta pihoillensa ja parvekkeillensa, mielellään koristelee myös juhlapöytänsä.

Hauskojen kilpailujen lisäksi Espoon Puutarhayhdistys http://www.espoonpuutarhayhdistys.fi/yhteydet.html tekee puutarhavierailuja sekä julkisiin että lähinnä jäsentensä yksityisiin puutarhoihin, järjestää luentoja yrteistä ja biodynaamisesta viljelystä ja monesta muusta mielenkiintoisesta aiheesta, järjestää kursseja, tekee ulkomaanmatkoja, hankkii yhteistilauksena siemeniä ja muuta tarpeellista, lähettää jäsenkirjeitä ja tarjoaa yhdistyksen jäsenille hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Satu Lindbom toivottaakin kaikki kirkkonummelaiset puutarhaharrastajat ja puutarhaa täysin harrastamattomat toimittajat ja muut peukalo keskellä kämmentä olevat mukaan toimintaan. Lindbom lähetti myös Verkkonummelle artikkelin kattauskilpailusta ja voitokkaasta kirkkonummelaisesta kattauksesta. Gladioluksia - Verkkonummi.fi

Katettujen Pöytien Näyttely

Espoon Puutarhayhdistys järjesti Haukilahdessa yleisölle arvosteltavaksi Katettujen Pöytien Näyttelyn.

Kuusi samanlaista pyöreää pöytää sai täksi illaksi uuden ilmeen. Kattaukset henkivät hyvin erilaisia tunnelmin. Ne keräsivät paljon katsojia. Kävijät valitsivat äänestyslipuilla mieluisimman.

Kilpailun voitti Ritva Nygren, yhdistyksen jäsen, Kirkkonummelta. Ritva oli kattanut aikuistuville lapsilleen illallispöydän otsikolla "Porsaita äidin oomme kaikki". Otsikkokuvassa puhuu äidin rakkaus lapsiinsa. Tummasävyisenä kattaus henkii voimaa, jota tarvitaan, kun ollaan elämässä uusien käänteiden edessä lasten vaiheittain siirtyessä aikuisuuteen ja kauemmas kodin helmoista. Kattajattaren ilme kuvassa kertoo kuinka tärkeästä viimeistelystä on kyse. Kattamisavustajana toimi nuorin tytär Saara. Valoketju pöydässä on erinomainen tumman kattauksen kirkastaja. Tästä voi napata ideoita vaikka omaan joulupöytäänsä.

Toiselle sijalle sijoittui jälkiruoka kattaus, jonka teki Minna Papinniemi. Herkkääkin herkempi kattaus vie ajatukset mukavaan iltaan ystävättärien kesken. Näinköhän tässä hedelmien ja vaaleiden, keveiden gladioluksen kukkien äärellä suunnitellaan tulevia suuria juhlia.

Keramiikkaa ja kattauksia - Verkkonummi.fi

Kolmannesta, keskiaikais-henkisestä tunnelmasta vastaa Julia Tallgren. Astiat ovat kaikki hänen omin käsin tekemiään. Materiaalina on Raku keramiikka ja siihen yhdistetty puu. Kattauksen hillitty maanläheinen väritys takaa harmonisen, rauhaisan tunnelman. Hedelmien kirkkaat värit tuovat tähän pöytään eloisuutta ja iloa ja pehmentävät astioiden rouheutta.

Teepöytä, puutarha-aiheisin astioin, klassinen viini-illallinen ja kekseliäin ideoin toteutettu lounas-kahvipöytä keräsivät kaikki yleisön ääniä. Kilpailun ulkopuolelle jäi ideapöytä, jonka ääressä käytiin vilkasta keskustelua, kun kävijät kyselivät miten ideoita oli toteutettu. Pöydän kukkakimput oli sidottu vain ja ainoastaan syötävistä kukista, vihanneksista ja lehdistä. Kattauksessa oli käytetty rahkasammalta ja jättitatarin varsia, pieniä koivupölkkyjä ja leskenlehden lehtiä. Omenien aikaan, myös pienet omenakranssit koristivat kattausta.

Kuvat: Matti Lahtinen, Ritva Tuomi ja Satu Lindbom

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 07.10.2012 18:15 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0646 sekunnissa.