Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ulkoverkko Yhteisöllisyyttä ja kavereita netin avulla

Yhteisöllisyyttä ja kavereita netin avulla

Sähköposti Tulosta

lapselle kaveri - Verkkonummi.fi

Kirkkonummi on kavereita etsivien lasten kunta. Tänne muuttaa paljon pääkaupungin ahtaita asuntoja ja kalliita tonttihintoja pakenevia lapsiperheitä, joiden lapset etsivät uudelta asuinalueelta kavereita ja äidit hiekkalaatikkoseuraa ja kimppakyytikuljettajia.

Meillä on onneksi aktiivisia asukasyhdistyksiä, urheiluseuroja, vanhempainyhdistyksiä ja muita yhdistyksiä, joiden kautta voi vähitellen tutustua alueen muihin lapsiperheisiin, mutta niiden löytäminen ja toimintaan mukaan pääseminen vie aikaa. Ja lapsille lyhytkin aika on ikuisuus!

Samaa lapsiperheiden ongelmaa ovat pohtineet muutkin. Viime keväänä perustettu Suomen yhteisöpalvelu ry on kehittänyt mainion nettisivuston, josta voi vähitellen tulla apu monelle lapsiperheelle. Viime viikolla avattu Lapsellekaveri.fi on lapsiperheiden ilmainen kohtaamispaikka, jonka avulla voi etsiä lapsille ystäviä lähialueelta.

Palvelun idea on yksinkertainen: Sivustolle rekisteröidytään ja sinne annetaan kuvaus perheestä ja lapsista. Palveluun rekisteröityvät huoltajat ja tarkat yhteystiedot näkyvät vain ylläpidolle, joten lasten tiedot eivät päädy kaikkien nähtäviksi. Kun rekisteröityneitä on tarpeeksi, voi palvelun kautta tehdä kaverihaun ja löytää lähialueella asuvia, sopivanikäisiä ja sopivista asioista kiinnostuneita kavereita lapsille. Uusista rekisteröityneistä lähetetään tieto alueen muille rekisteröityneille.

Palvelu on aloittanut toimintansa vasta 17.8.2012, joten rekisteröityneiden perheiden määrä on tuskin vielä kovin suuri. Jos kirkkonummelaiset lapsiperheet aktivoituvat ja jättävät palveluun tietojaan, sivustosta saattaa kehittyä oiva apuväline paitsi ystävien etsimiseen myös lapsiperheiden yhteisten ongelmien ratkaisuun. Palvelun avulla voi vaikka etsiä kimppakyytiä jalkapallotreeneihin tai 100-senttisen kurahousuja hajonneiden tilalle tai perustaa iltapäivähoitorinki alueen lapsille.

Vaikka lapsillasi olisikin jo ystäviä, rekisteröitymistä voi harkita jo senkin vuoksi, että sillä tavalla voi olla tukemassa muita lapsiperheitä ja samalla tekemässä omasta kotikonnusta mukavaa ja yhteisöllistä asuinaluetta. Palvelu toimii myös englanniksi, joten sen avulla maahanmuuttajatkin voivat löytää ystäviä.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 20.08.2012 15:05 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.