Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Tapahtumat Tietoja tapahtumista Tällä viikolla tapahtuu: tanssia ja laulua suljetuista kaduista huolimatta

Tällä viikolla tapahtuu: tanssia ja laulua suljetuista kaduista huolimatta

Sähköposti Tulosta

Tanssiva karhu - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Vappu tulee ja kevät ja katutyöt. Vappua juhlitaan perinteisin kirkkonummelaisin menoin, mutta juhlat tuntuvat jatkuvan Kirkkonummella vielä vapun jälkeenkin. Tosin toukokuussa tehdään myös tietöitä.

Vapunpäivä kannattaa aloittaa skoolaamalla Winellska skolanilla 45-vuotisen perinteen kunniaksi. 1.Maj Jippo on Winellska Skolanin koti ja koulu yhdistyksen perinteinen vappujuhla, jonne ovat tervetulleita ihan kaikki. Juhlat alkavat kello 11 ja päättyvät puoli kahdelta.

Vappujuhlista ehtii sopivasti kolmeksi seurakuntatalolle, jossa alkaa Kirkkonummen kamariorkesterin perinteinen vappumatinea. Ohjelmassa on iloista kevätmusiikkia melkein joka tyylilajissa.

Vapun jälkeen koittaa arki. Keskustassa liikkujat voivat varautua tietä etsiviin ja mahdollisesti harmistuneisiin autoilijoihin, sillä Ervastintien kirkonpuoleinen pää suljetaan liikenteeltä 2 – 9.5. katutöiden vuoksi. Kunnallistekniset työt liittyvät koko vuoden kesken olleeseen kadunrakennustyöhön, joka viimeinkin nytkähtää eteenpäin. Vaikka kiertoteiden etsiminen Ervastintiellä harmittaakin, kannattaa pitää mielessä, että töiden alkaminen tarkoittaa niiden loppumisen lähestymistä.

Lohtua voi hakea vaikka kunnantalon tansseista. Seniorit nimittäin tulevat kunnantalolle tanssimaan perjantaina 3.5. klo 10.00 ja kutsuvat mukaansa kunnantalon työntekijöitä ja kaikkia tanssimisesta kiinnostuneita. Tanssiminen on oivallinen liikuntamuoto ja mukavaa sosiaalista toimintaa. Jos kunnantalon työntekijät tanssisivat keskenään lounastauolla joka päivä 15 minuuttia, kunnan työtkin sujuisivat varmasti kuin tanssi.

Veikkolan ja keskustan senioritanssijat täyttävä kunnantalon aulan, joka sopii tarkoitukseen kuin valettu. Kunnan infotiskille pääsee parilla pyörähdyksellä, mutta hisseille mennessä tarvitaan ainakin viisi kuviota.

Ja jos tanssiminen ei ilahduta tarpeeksi, seuraavana päivänä voi kokoontua Babyloniin laulamaan kevätlauluja. Kide ry sponsoroi iloisia yhteislauluja 4.5. ja 18.5. klo 12 – 13. Kuntalaisia laulattavat Annukka Ahola, Pasi Saarelma ja Pekka Oksanen.

Lauantaina lauletaan ja leikitään myös Kirkkonummen koulukeskuksessa, jossa musiikkiluokat ja musiikkiluokkien tuki järjestävät klo 12 - 16 koko perheen kevätriehan, jossa riittää mukavaa tekemistä, katsomista ja kuulemista koko perheelle. Bändipajassa voi vaikka kokeilla basistin sointukuvioita tai rummunpäristystä ja mallia voi ottaa vaikka musaluokkalaisten vanhempien Hevisauhut-yhtyeestä. Vatsansakin saa täyteen hattaroilla ja makkaroilla ja muulla mukavalla ja epäterveellisellä ja pihalla voi grillin lisäksi tutustua motocross-pyöriin tai traktorikaivuriin.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 29.04.2013 19:25 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0667 sekunnissa.