Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Tapahtumat Tietoja tapahtumista Sarjakuvapajasta uusia ideoita ja näkökulmia

Sarjakuvapajasta uusia ideoita ja näkökulmia

Sähköposti Tulosta

Filippa Hella - Luckan Kyrkslätt - Vekkonummi.fi

Sarjakuvan ei tarvitse olla hauska. Se voi yhtä hyvin kertoa surusta, kiireestä, stressistä, koulusta, kodista, kavereista. Se voi olla päiväkirja tai matkakertomus. Sarjakuva voi olla poliittinen kannanotto tai villeintä scifiä. Sarjakuvan keinoilla voi tehdä vaikka historian koemuistiinpanot – ja taatusti muistaa!

Sarjakuvat ovat aina olleet tärkeä osa etenkin nuorten kulttuuria. Viime vuosina japanilainen manga on valloittanut maailman. Tästä on seurannut se, että kun aikaisemmin sarjakuvien piirtäminen oli lähinnä poikien harrastus, nyt mangan suurisilmäisiä ja söpöjä hahmoja piirtävät myös tytöt.

Sarjakuvilla on ihan oma kielensä, joka nauraa puhutun kielen rajoille ja rajoituksille. Sarjakuvataiteilija Filippa Hella on pitänyt kaksi kuvapajaa Kirkkonummen Luckanilla ja opettanut sarjakuvailmaisua lapsille. Ensimmäisellä kerralla mukana olivat Anna-Sofia (11) ja Iita (13), jotka tulivat saamaan uusia ideoita harrastukseensa. Kumpikin tyttö piti nimenomaan piirtämisestä, mutta tarinan kertominenkin viehätti heitä.

Anna-Sofia ja Iita kuuntelivat tarkkaan, kun Filippa Hella kertoi eri kuvakulmista: Sarjakuvaan saa elävyyttä vaihtelemalla etäisyyttä. Lähikuvat ja maisemakuvat sisältävät eri informaatiota ja jo kahdella kuvalla voi kertoa ihmeellisen paljon asioita. Mutta ennen kuin kuvakulmia ja sommitelmia aletaan pohtia, on syytä hahmotella idea luonnokseksi ja pohtia, montako ruutua tarinaan tarvitaan ja millaiset ruudut tuovat parhaiten esiin sen, mitä halutaan sanoa.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 10.12.2012 16:59 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0647 sekunnissa.