Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Kalentereiden käyttö

Sähköposti Tulosta

 

Yleistä

Tapahtumakalenteri ja urheilukalenteri ovat yleisötilaisuuksia varten. Niihin ei ole tarkoitus laittaa seurojen sisäistä informaatiota.

Sisäisiä tapahtumia varten on Kokouskalenteri. Kokouskalenterin käyttäjäksi ryhtyminen edellyttää yhteydenottoa ensin toimitukseen sähköpostitse osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , jotta seuralle/yhdistykselle luodaan oma tapahtumaryhmä. Verkkonummen kalentereiden käyttö on avointa kaikille halukkaille, jotka noudattavat yleisesti hyväksyttyjä hyviä tapoja.

Kaikki kalenterit näkyvät julkisesti, mutta niiden kohderyhmissä on eroa.

Yhden tapahtumalajin (kokouskalenterissa yhdistyksen) tapahtumia pääsee tarkastelemaan klikkaamalla kalenterin alaosasta ko. tapahtumalajia.

Toivomme, että tapahtuman kuvauksissa kerrotaan tapahtuman sisällöstä ja mielellään aikataulusta, jos tietoja on. Ajatelkaa kalenterin käyttäjiä: informaation kätkeminen taas uuden linkin taakse ei ole käyttäjäystävällistä.

 

Tietojen syöttäminen

Ennen kuin pääset syöttämään tietoja mihinkään kalenteriin, sinun täytyy kirjautua palveluun sivun alaosan kirjautumislinkien kautta. Kirjautuminen on mahdollista vain rekisteröityneille käyttäjille, mutta rekisteröityminen on helppoa. Siitö on oma ohje.

Valitse tapahtumakalenteri valikosta klikkaamalla sivun yläosassa "Tapahtumat" ja sen jälkeen "Tapahtumakalenteri". Urheilukalenteriin tapahtumaa lisätessä valitaan valikosta ensin "Urheilu" ja sen jälkeen "Urheilukalenteri", tai vaihtoehtoisesti "Tapahtumat" ja sitten "Urheilukalenteri". Kokouskalenteriin pääsee vastaavasti valitsemalla ensin "Tapahtumat" ja sitten "Kokouskalenteri".

Tapahtumat -valikko

 

Tapahtumakalenterin yläosa näyttää tältä. Urheilukalenterin yläosa on samanlainen, ero on vain tekstissä. Ellet näe "Lisää tapahtuma" painiketta, et ole kirjautuneena palveluun.

Tapahtumakalenterin yläpalkki

 

Kun klikkaat "Lisää tapahtuma", saat seuraavan näkymän.

 

Kalenterin syöttölomakkeen yläosa

Tapahtuman otsikkona toivomme käytettävän yhdistelmää muotoa "Tapahtuman nimi - Tapahtumapaikka". Kokouskalenterin kohdalla toivomme, että yhdistelmänä käytettäisiin vastaavasti muotoa "Yhdistyksen nimi - Tapahtuma".

Tapahtumakuvaukseen on syytä laittaa myös tapahtumapaikka, sillä sille ei ole kalenterissa omaa kenttäänsä. Tähän kohtaan kannattaa laittaa yksityiskohtainen informaatio, mutta silti mahdollisimman lyhyesti. Mikäli tapahtumasta on enemmän kerrottavaa, kannattaa siitä kirjoittaa ns. puffijuttu, joka lähetetään toimitukseen sähköpostitse.

Syöttölomake on yhteinen eri kalentereille, ja siksi tapahtumakalenteri kohdasta on valittava oikea kalenteri.

Ellei sopivaa tapahtumalajia ole, valitse yleinen ja ilmoita ylläpidolle sähköpostitse osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , niin luomme uuden tapahtumalajin ja siirrämme tapahtuman oikeaan tapahtumalajiin. Erityisen tärkeää tämä on urheilukalenterin osalla, sillä "yleinen" tapahtumalaji näkyy vain muuta kuin urheilua koskevan tapahtumakalenterin puolella.

Tapahtumapäivä -kohdassa valitaan tapahtuman alkamisaika ja arvioitu kesto.

Tapahtumien syöttölomakkeen alaosa

Yhteystiedot tarkoittaa lisätietoja antavaa tahoa, ja tähän tarkoitukseen voi antaa myös Sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoiteet sivuillamme ovat salattuja, eivätkä näy niitä etsiville automatisoiduille roskapostiharavoijille.

www-osoite tarkoittaa tapahtuman www-osoitetta, jos sellainen on.

Toista tapahtuma. Ellei tapahtumanne ole toistuva samoilla ilmoitusteksteillä, tähän kohtaan ei tarvitse tehdä muutoksia. Vaikka tapahtumanne toistuisikin, mutta esim. otteluvastustaja vaihtuu eri kerroilla, kehotamme listaamaan tapahtumat erikseen.

Lopuksi valitaan "Lisää tapahtuma"

 

Mitä sitten? Tuliko virhe?

Tapahtuma menee nyt toimituksen tarkistettavaksi. Kompastusten välttämiseksi toimitus käy tapahtumat läpi ennen niiden julkaisua. Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, tapahtuma ilmestyy tarkistuksen jälkeen vielä samana päivänä julkiseen kalenteriin - ei siis heti.

Mikäli tapahtumatietoihin on tehtävä korjaus tai muu muutos, tee uusi ilmoitus kuten aiemminkin, ja lähetä asiasta sähköposti toimitukseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Sähköposti on tarpeen, jotta tietäisimme kumpi ilmoitus on tarkoitus pitää kalenterissa. Tarkistamme ilmoituksen, ja poistamme virheellisen sähköpostiohjeen mukaan. Olemme päätyneet tähän järjestelyyn siksi, ettei kukaan ulkopuolinen ei voisi poistaa/muuttaa toisen laittamaa ilmoitusta.

Muista kirjautua ulos.

Vielä kerran: Tapahtumakalenteri ja Urheilu kalenteri ovat tarkoitetut yleisölle ilmoittamiseen. Sisäisiä tapahtumia varten on Kokouskalenteri.

Viimeksi päivitetty ( 21.04.2010 09:51 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0685 sekunnissa.