Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Tapahtumat Harrastekurssit Avoimet ovet sunnuntaina 29.8.: Nykytanssia, lastentanssia, balettia, dance MTV, MiDance® LatinShow...

Avoimet ovet sunnuntaina 29.8.: Nykytanssia, lastentanssia, balettia, dance MTV, MiDance® LatinShow...

Sähköposti Tulosta

Kirkkonummen tanssiyhdistys - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen tanssiyhdistys aloittaa syksyn toiminta avoimella ovella Köpas -talossa Masalassa. Silloin jokaisella on mahdollisuus kokeilla MiDancea, lastentanssia, nykytanssia, balettia, dancea MTV kun tanssiyhdistyksen opettajat ovat paikalla opettamassa uudessa peilisalissa. Syksyn opetus jatkuu Kirkkonummen lisäksi myös Siuntiossa. Veikkolan koululla järjestetään tanssinopetusta myös tänä vuonna. Pojilla on ikiomat breakdance ja streetdance -ryhmät. Opettajina jatkavat mm. Taija "Taya" Hinkkanen, Mira Koivisto, Pauliina Ruhanen, Leena Porri, Teemu Korjuslommi, Katja Törmälä ja Susanna Calcagno. Tiiviskurssit viikonloppuisin jatkuvat tänä syksynä. Koko lukujärjestys löytyy osoitteella www.kirkkonummentanssiyhdistys.fi.

Toimisto ja pieni tanssisali

Tanssiyhdistys aloittaa syksynsä aivan uudessa paikassa. Köpas -talosta on vuokrattu toimistotilat ja pieni tanssisali, johon tulee opetusta myös päiväsaikaan. Köpas -talo on upea vanha keltainen puutalo, joka sijaitsee aivan Masalan keskustan tuntumassa osoitteella Sepänkyläntie 1. Sunnuntaina 29.8. järjestetään avoimet ovet ja silloin voi tutustua kurssitarjontaan osallistumalla ilmaiseen kokeilutuntiin uudessa peilisalissa. Tutustu koko päivän ohjelmaan kotisivuilla. Ovet ovat auki klo 12-16.
Lauantaina 28.8.Kirkkonummi päivien aikana kaikki showtanssiryhmät esiintyvät torilla. Silloin esitetään "Viettelys, Valta, Pelko, Rakkaus, Ilo ja Toivo". Musiikkina soi Slumdog Millionaire elokuvan musiikki. Katja Törmälä on tehnyt koreografian. Esiintymässä ovat noin 25 tanssijaa.

Showtanssin oppilaat estraadilla

Capoeira, akrobatia ja MoveMix tämän syksyn uutuudet

Capoeira on Afrikasta Brasiliaan tuotujen orjien kehittämä taistelulaiji. Katsojalle se on tanssia, taistelua, teatteria, leikkiä, akrobatiaa, musikkia ja laulua. Capoeirassa on vaikutteita vanhasta Afrikalaisesta kulttuurista josta on kehittynyt ainutlaatuisen tavan yhdistää taistelua tanssiin ja musiikkiin. Kurssilla tutustutaan liikkumiseen ja rytmiin, tanssiin ja lauluun sekä rytmisoittimiin. Akrobatialla on capoeirassa keskeinen osa ja harjoitellaan kaikkea
pää- ja käsiseisonnasta eri hyppyihin ja kärrynpyöreihin. Alex Högström toimii opettajana. Järjestämme myös aikuisten tiiviskursseja syksyn aikana.

MoveMix tarjoaa mahdollisuuden oppia tanssin perus tekniikkaa, jonka lisäksi tunneilla rakennetaan pidempiä koreografisia sarjoja. Tunnilla luovuus, uteliaisuus ja tanssin ilo ovat painopisteenä uuden oppimisessa. Tunneilla liikutaan laajasti eri tanssin tyylisuunnissa, musiikkilajeissa sekä tunnelmissa. Tanssipedagogi Pauliina Ruhanen toimii opettajana.

Showtanssi - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi Showtanssin oppilaat estraadilla

Streetdance ja Locking

Monivuotinen opettajamme Teemu Korjuslommi opettaa sekä Streetdancea että Lockingia.. Pojilla (8-12 v.) on omat ryhmät. Isompien (13v ->) ryhmät sopivat sekä pojille että tytöille. Nämä ryhmät tanssivat Kartanonrannan koululla torstai iltapäivisin. Teemu oli Will Funk For Food (WFFF) -ryhmänsä kanssa mukana viime vuoden Talent Suomi -finaalissa. Tänä vuonna hän voitti SM-kultaa Locking -sarjassa.

Breakdance ja Hip hop

Taija "Taya" Hinkkanen aloitti breakdancen 1997 ja on toiminut vuodesta 2000 tanssinopettajana ja koreografina eri tanssikouluissa sekä tehnyt lukuisia workshoppeja ympäri Suomea ja Eurooppaa. Taija tanssi myös vuosina 2000-2003 menestyneen suomalaisbändin Bomfunk MC's yhtyeen taustalla eri puolella maailmaa. Taija kilpailee yhä Flow mo crew -ryhmänsä kanssa eri puolella maailmaa. Taija on yksi suomalaisen katutanssikulttuurin pioneereja ja on breakdance ammattilainen. Taija opettaa sekä Hip Hopia että Breakdancea. Pojilla (6-8 v) on ikiomat ryhmät!

Jazz ja Afrojazz

Nuorten jazz -tunteja pidetään keskiviikkoisin Köpas -talon uudessa peilisalissa ja opettajana toimii yhdistyksen monivuotinen tanssipedagogi Leena Porri. Hän opettaa myös aikuisten afrojazzia, joka on rytmistä tanssia, jossa afrikkalaiseen musiikkiin yhdistetään tanssillinen liikunta. Selkä- ja hartiaseudun vaivat saavat kyytiä, ja kunto kasvaa siinä sivussa. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita.

Dance MTV ja showdance

Dance MTV tunnit pidetään maanantaisin Kirkkonummen uimahallin tanssisalissa. Dance -tunnilla keskitytään tanssimiseen ja painotetaan tyyliä ja esittämistä. Dance -tunnilla tekniikkaa painotetaan show-tuntia vähemmän. Tanssisarjoissa voidaan yhdistellä eri tyylejä: showtanssia, hip hoppia, jazzia, balettia. Musiikkina soi tämän päivän pop. Tunnit sopivat sekä pojille että tytöille.

Yhdistyksen monivuotinen opettaja Katja Törmälä valmentaa mm. yhdistyksen showtanssin kisaryhmää. Ryhmä on jo monta kertaa osallistunut Showtanssin SM-kisoihin. Showtanssiryhmiä löytyy eritasoisia 11 -vuotiaista. Sunnuntaisin tanssii myös aikuisten Dance Ladies -ryhmämme. Kaikki Katjan kevään oppilaat esiintyvät Kirkkonummi päivien aikana torilla lauantaina.

MiDance® LatinShow ja MiniLattarit®

MiDance® LatinShow ja MiniLattarit® ovat latinalaisrytmien tahdissa tanssittavia tunteja, joihin voi osallistua
3 kk:n iästä aina seniori-ikään saakka! MiDance tunteja järjestetään myös Siuntiossa.
MiDance -tunneilla tanssitaan vauhdikkaiden latinalaisrytmien tahdissa MiDance -koreografioita. Tansseina mm. samba, salsa, merengue, jive ja cha cha cha. MiDance -tunnit tarjoavat monipuolista tanssiliikuntaa kaikenikäisille 3-vuotiaasta senioreihin asti. Tunneilla tanssitaan yksin, ilman paria. Aikuisilla on oma lattari ryhmänsä
MiniLattarit® (3kk-6v) on iloista aikuinen-vauva ja aikuinen-lapsi -tanssiliikuntaa latinalaisrytmien parissa. Tansseina tunneilla on mm. samba, salsa, merengue, jive ja argentiinalainen tango. Vauvat iältään 3-12 kuukautta tanssivat ryhmässä vanhemman sylissä. Lapset iältään 1-6 vuotta tanssivat vanhemmalta mallia ottaen. MiniLattareissa lapsi tanssii aina yhdessä aikuisen kanssa, jolloin saadaan yhdessä kokemisen riemua ja hyvää mieltä!

Lastentanssi

Lastentanssi (3-4 v ja 5-6 v) tutustuttaa kokonaisvaltaiseen tanssi-ilmaisuun jonka ensisijaisena tavoitteena on tanssin ilo, lapsen oma luontainen tapa liikkua sekä ryhmään kuulumisen elämys ja haasteet. Keväällä esittivät lastentanssi- ja nykytanssiryhmien oppilaat "Sinä osaat jo" -produktion mm. Eerikinkartanon upeassa salissa.

Nykytanssi

Tunnit sisältävät tanssiteknisiä harjoitteita keskilattialla sekä liikkuvia sarjoja että koreografista työskentelyä. Nykytanssitunnilla haetaan kehon kokonaisvaltaista liikettä ja hallintaa sekä improvisaation kautta omaa liikettä että yhdessä työskentelyä. Tunti kehittää mm. koordinaatiota, elastisuutta sekä luovuutta. Opettajana toimii tanssipedagogi Pauliina Ruhanen. Syksyn aikana järjestämme myös nykytanssin tiiviskursseja.

Ny6kytanssia - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi Nykytanssia Eerikinkartanon upeassa salissa (Kuva: M. Borg-Karlsson)

Esteetön tanssi

Tanssiyhdistyksen tanssinopettaja Pauliina Ruhanen on käynyt DanceAbility opettajakoulutuksen. DanceAbility on postmoderni, kontakti-improvisaatioon pohjaava tanssin muoto. Sen perusajatus on, että tanssi kuuluu kaikille ikään, kokoon, sukupuoleen, tanssitaitoon, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. "If you can breath, you can dance!" on menetelmän kehittäjä Alito Alessi kiteyttänyt filosofiansa. Järjestämme tiiviskursseja syksyn aikana.

Method Putkisto

Method Putkisto on sinulle joka haluat todellisia tuloksia: energisen olon, nostetun ja tuetun ryhdin sekä oppia uuden terveen tavan liikkua! Method Putkisto tasapainottaa koko kehoa; pidentää lyhyet, kireät lihakset ja vapauttaa kehon sen neutraaliin asentoon, nostaa ryhtiä, tehostaa hengitystä ja opettaa oman kehon tuntemusta. Vahvistaa ja hoitaa kehoasi tehokkaasti ja tarkasti. Solakoidut, notkistut ja vahvistut. Marja Putkiston kehittämä kansainvälisen maineen saavuttanut kehonhallintamenetelmä Method Putkistoa saavat ohjata vain lisenssöidyt ja rekisteröidyt ohjaajat. Jonna Bäckman ohjaa Method Putkistoa. Peruskurssin käyneet voivat osallistua harjoitustunteihin.

Klassinen baletti ja lattiatanko

Susanna Calcagno, yhdistyksen monivuotinen klassisen baletin opettaja, opettaa myös lattiatanko-tekniikka. Klassisen baletin ryhmiä löytyy ihan aloittelijoiden ryhmästä (7 v) ylöspäin. Aikuisilla on omat ryhmät, sekä alkeis- että jatkotason. Lattiatanko on tekniikka joka auttaa löytämään tanssille olennaisia lihasryhmiä, parantamaan keskustan voimaan, ja opettaa parempaa auki kierron käyttöä. Koska suurin osa liikkeistä suoritetaan lattialla maaten, niin ettei vartalon paino ole nivelien päällä, tunti sopii hyvin myös niille, joilla on erilaisia loukkaantumisia tai ongelmia (esim. polvi-, nilkka- tai selkävaivoja). Tunti sisältää myös venyttelyä. Balettitunnit sekä Kirkkonummen keskustassa että Masalassa.

Klassinen baletti - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi Klassinen baletti

Tiiviskurssit viikonloppuisin

Tiiviskurssien ajankohdat löytyvät kotisivulta. Mm. Jenny Silfver toimii opettajana ruotsinkielisellä hip hop kurssilla. Muut lajit ovat akrobatia, aikuisten capoeira, break ja cheerleading.

Syksyn lukujärjestys

Tanssiyhdistyksen koko tuntivalikoima löytyy kotisivuilta www.kirkkonummentanssiyhdistys.fi.
Ilmoittautuminen tapahtuu kotisivun kautta. Syksyn tunnit alkavat 2.9. Ilmaiseksi voi kokeilla pari kertaa vaikka useampi ryhmä syyskuun aikana. Yhdistyksen sähköpostiosoite on Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Tervetuloa tanssimaan!

Lisätietoja: Maria Borg-Karlsson, puh. 050 306 2624

Kuvat: Aali Alikoski

Teksti: Maria Borg-Karlsson

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 01.11.2012 18:56 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0642 sekunnissa.