Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Sähköposti Tulosta

Makaronia Dickin tapaan - Verkkonummi.fi

Lihamakaronilaatikko on vain yksinkertaisesti hyvää, minkäs sille voi! Houkutus muuttaa perusohjetta on kuitenkin joskus suuri. Sen tuloksena on tosin liiankin usein kaino pyyntö ruokapöydästä: "Tämä on ihan hyvää mutta teethän seuraavalla kerralla ihan tavallista lihamakaronilaatikkoa."

Lihattoman version tekeminen on helppoa: Korvaa lihaliemikuutio kasvisliemikuutiolla ja jauhelihan tilalla voit käyttää ruskeata soijarouhetta (katso turvotusohje pussista).

 

 

 

 

1 pussi makaroneja (400g)
2 sipulia
400g jauhelihaa
3 kananmunaa
8 dl maitoa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl worchesterkastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 lihaliemikuutio
Rypsiöljyä
Keitä makaronit kypsäksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Kuutioi sipulit ja paista niitä pannulla rypsiöljyssä kunnes ne ovat vähän läpikuultavia, lisää jauheliha, mustapippuri, maustepippuri, suola, paprikajauhe, worchesterkastike ja soijakastike. Paista kunnes jauhelihaa on tasaisen harmaata (älä ruskista).

Valmista munamaito vatkaamalla kanamunat maitoon. Yhdistä sipulijauhelihaseos ja makaronit ja kaada ne isoon (min. 2.5l) kannelliseen uunivuokaan, kaada päälle munamaito (maidon pitää peittää jauhelihamakaroniseos kokonaan). Laita kannella peitettynä 175-asteiseen uuniin 45 minuutiksi, ota kansi pois ja nosta lämpötila 200 asteeseen ja anna kypsyä vielä n. 15 min. tai kunnes pinnassa on väriä.

Käyttämällä kannelista vuokaa vältyt siitä että lihamakaroninlaatikon pinta tulee kivikovaksi, mutta jos pidät kovasta pinnasta, kypsennä alusta asti ilman kanttaa (n.50 min.).

Kuva ja ohje
Dick Lindertz

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 05.08.2014 18:17 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0634 sekunnissa.