Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Jogurttijäätelö tuli meidänkin kesäämme

Jogurttijäätelö tuli meidänkin kesäämme

Sähköposti Tulosta

Jugurttijäätelöä - Verkkonummi.fi

Ulkona on ihanan lämmintä, vaikkei olla edes toukokuussa. Herkkujen syöminen on aina ajankohtaista, mutta tällä säällä on suorastaan pakko saada jäätelöä. Lukijat ja toimituksen vieraat ovat lähettäneet Dickille kiitoksia hyvistä resepteistä, ja toimitus uskoo, että jugurttijäätelöstä niitä tulee taas lisää.

Jogurttijäätelön läpimurto tapahtui lopulta viime kesänä. Nyt sitä saa jo marketin pakastealtaasta ja kesäjäätelön myyntipisteitä. Sitä tarjotaan usein kevyempänä vaihtoehtona kermajäätelölle. Sitä se useimmiten onkin, mutta jogurttijäätelön voi myös tehdä jogurtista, jossa on runsaasti rasvaa, joten kannatta vähän kysellä ja lukea mitä on ostamassa, jos haluaa kevyemmän herkun. Ja laittamalla päälle suklaarouhetta, kermavaahtoa ja karkkeja rupeaa keveys haihtumaan nopeasti.

Jos kotona on jäätelökone, on jogurttijäätelön teko tosi helppoa. Voit itse kontrolloida makeusastetta ja rasvan määrää. Varoituksen sanana kuitenkin, että koska jogurtti on hapanta, niin siihen joutuu laittamaan todella paljon makeata joukkoon, jotta sen maku olisi tavallisen jäätelön kaltainen. Pidän itse vähän happamasta jogurttijäätelöstä sillä hapanta ja makeaa yhdistelemällä saa aikaan upeita makuyhdistelmiä.

Perusohje jogurttijäätelölle

3 dl jogurttia
1 dl maitoa
3 tl hunajaa

Sekoita seos mielellään vatkaimella ja laita jäätelökoneeseen. Tämä perusohje on aika mautonta joten lisää seokseen valitsemasi makuaine, kuten vanilja, suklaa, hillo tms. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa sellaista aineosaa jossa on paljon vettä sillä se tekee seoksesta tosi nopeasti vesimäistä.

Kuvassa on jogurttijäätelö annos Sacherin tapaan: pallo vanilja ja toinen pallo kaakao –jogurttijäätelöä, aprikoosihilloa, kovettuvaa suklaakastiketta ja Wienernougat pähkinärouhetta

Ps.

Päätoimittajalla ei ole jäätelökonetta, mutta onneksi ruokatoimituksellamme oli neuvo siihenkin pulmaan:

Käyttämällä hyväksi glukoosisiirappia jäätelöä voi tehdä ilman jäätelökonettakin. Jäätelöön lisätään silloin 1/2 dl glukoosisiirappia ja annetaan sen olla pakkasessa 5 tuntia. Tulos ei ole yhtä jäätelömäinen mutta tosi lähellä sitä. Seosta kannattaa sekoittaa tunnin, parin välein niin kauan kuin se sekoittuu.

Jos ei halua tai voi käyttää glukoosisiirappia, seos laitetaan pakkaseen ja alussa sitä sekoitetaan vähintään puolen tunnin välein, kunnes seos alkaa olla niin paksua, että sitä on vaikea sekoittaa. Lopputulos on koostumukseltaan lähempänä sorbettia, mutta maku on hyvä. Valmistamiseen menee tässäkin tapauksessa vähintään se 5 tuntia. (Pakastimen lämpötila -20 astetta)

Kuva ja ohje: Dick Lindertz

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 26.04.2014 09:43 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0644 sekunnissa.