Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Hiihtoloman herkullinen pataruoka

Hiihtoloman herkullinen pataruoka

Sähköposti Tulosta

Pippuripossu oluessa - Verkkonummi.fi

Porsaanliha, olut, pippuri ja porkkanat sopivat makujen suhteen erinomaisesti yhteen, vaikka ei ehkä heti siltä kuulostakaan. Huomasin tämän yhdistelmän kun olin olutmaistiaisissa, joissa oluen kanssa tarjottiin näitä aineksia sisältäviä ruokia. Maut sopivat hienosti yhteen, ja seuraavana päivänä tein samoista aineksista pataruuan. Ruoka saavutti maistajien keskuudessa heti suuren suosion, joten kokeilu ei jäänyt viimeiseksi kerraksi.

Kermaista pippuripossua oluessa

400g vähärasvaista porsaan palapaistia
3.3 dl mietoa olutta
1 sipuli pilkottuna
1 ½ porkkanaa viipaloituna
2 ½ dl rypsikermaa (tai vastaavaa)
3 tl viispippuria (tai eri pippureita sama määrä)
1 tl paprikajauhetta
1 ½ tl suolaa
2 rkl kastikemaizenaa
ripaus vahvaa chilipulveria
oliiviöljyä paistamiseen

Kuullota sipuleita kevyesti isolla paistinpannulla tai wokissa, siirrä ne uunipannuun tai pataan. Ruskista palapaistipaloja kolmessa erässä paistinpannulla niin että saavat pintaan kauniin värin. Siirrä sipulit ja paistipalat takaisin paistinpannuun, lisää pippuri, chili ja paprikajauhe, paista hetki. Lisää olut, suola ja pilkottu porkkanat. Kun neste kiehuu, lisää kastikemaizena.

Kun kastikemaizena on sekoittunut tasaisesti kiehuvaan nesteeseen, laita seos takaisin uunipannuun tai pataan ja hauduta uunissa noin 1 ½ tuntia 175-asteessa. Lisää kerma ja tarkista paksuus, lisää vettä tai kastikemaizenaa tarpeen mukaan, kunnes seos on sopivan paksuista. Anna hautua vielä n. 20min uunissa.

Kuva ja teksti: Dick Lindertz

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Made in Heaven, 22.02.2014
Nuo aineksethan on jo kuulemalta "made in heaven":)

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0625 sekunnissa.