Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Viiniä kerman tilalle

Viiniä kerman tilalle

Sähköposti Tulosta

kukkoa viinissä - Verkkonummi.fi

Tässä kotoinen versio ranskalaisesta klassikkoruoasta. Coc Au Vin kuulostaa vaikealta ja hienolta, mutta on tosi helppo ja hyvää vaihtelua kermapohjaisille kanaruoille. Tarjoile lisänä riisiä ja tuoretta leipää ja totta kai punaviiniä.

Vastoin yleistä käsitystä alkoholi haihtuu keittäessä hyvin hitaasti, joten useimmat ruoat, joissa on käytetty alkoholia raaka-aineena, sisältävät yhä syötäessä pieniä määriä alkoholia. Tämä on hyvä ottaa huomioon, mikäli joukossa on henkilöitä, jotka eivät voi ollenkaan käyttää alkoholia.

 

"Punkkukukko"

450g kananpojan fileesuikaleita

2 sipulia pilkottuna

150g herkkusieniä

4 valkosipulikynttä

3 dl punaviiniä

3 dl vettä

1 rkl hunajaa

1 ½ rkl kanafondia

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sitruunamehua

1 rkl Provencale yrttiseosta

½ tl Rakunaa

½ tl Timjamia

2 tl mineraalisuolaa

2 rkl kastikemaizenaa

Rypsiöljyä paistamiseen

Tuoretta Persiljaa pinnalle

Paista pannulla pilkotut sipulit, valkosipulit ja sienet kunnes ne saavat väriä. Lisää kananpojan fileesuikaleet, yrttiseos, rakuuna ja timjami, paista kunnes kana on saanut väriä. Lisää punaviini, punaviinietikka, vesi, sitruuna, hunaja, suola ja kanafondi. Kun kastike alkaa kiehua, lisää kastikemaizena, siirrä uunivuokaan ja anna hautua 40min 200 asteisessa uunissa

Ripottele persiljaa pinnalle ennen tarjoilua

Kuva ja teksti: Dick Lindertz

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 11.04.2012 16:47 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0635 sekunnissa.