Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Menee taas huijauksen puolelle

Menee taas huijauksen puolelle

Sähköposti Tulosta

kanttarelleja ja kasvispekonia - Verkkonummi.fi

Miten pekonia rakastava herkuttelija saadaan syömään terveellisemmin? Miten saadaan terveellistä ruokaa kammoava uskomaan, että terveellinenkin voi maistua epäterveellisen hyvältä? Ruokatoimittajamme Dick tietää keinot. Ruokaa ja herkuttelua harrastanut kirjoittajamme joutui laittamaan koko ruokavalionsa uusiksi saatuaan sydänkohtauksen viime keväänä. Hän ei kuitenkaan suostunut luopumaan mauista ja nautinnoista, vaan otti elämäntehtäväkseen kehittää terveellisiä ruokia, jotka terveellisyydestään huolimatta maistuvat, tuoksuvat ja näyttävät hyviltä. Näitä sallittuja huijauksia Verkkonummen lukijat ovat saaneet kokeilla syksystä lähtien. Tässä on taas yksi: kanttarellikasvispekoni-fusilli

Pekoni on hyvää mutta raskasta ja rasvasta. Hyvä vaihtoehto sille on kasvispekoni. Se, mistä pekonissa pidämme, on yleensä savun maku. Sen tuominen muuta kautta ruokaan antaa usein "pekonimaisen" säväyksen. Kasvispekonin ulkonäkö ainoastaan huijaa sisällämme asuvaa lasta: kun ruoka näyttää tutulta, se maistuu hyvältä.

Kanttarellikasvispekoni-fusilli

250g tuoreita kanttarelleja

1 sipuli pilkottuna

2 valkosipulin kynttä

100g Hälsans Kök kasvispekonia

250ml Flora Kevyt&Paksu valmistetta

1 rkl kanttarellifondia

Keiju juokseva Rypsi paistamiseen

Valkopippuria

Mineraalisuolaa

Vettä

Silputtua persiljaa

Paista kanttarellit, sipuli ja valkosipuli niin että neste häviää, lisää kasvispekoni, jatka paistamista kunnes saavat väriä. Lisää pippuri, suola, Kevyt&Paksu valmiste ja kanttarellifondi (jos liian paksua lisää vettä). Tarjoille täysjyväfusillin kanssa ja ripottele pinnalle persiljaa.

Resepti ja kuva: Dick Lindertz

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 29.03.2012 08:30 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0634 sekunnissa.