Vartin 'Bolognese' spagetti kahdelle

15.03.2012 12:19  Kirkkonummi
Tulosta

 

Spagetti bolognese  Verkkonummi.fi

Oikea herkullinen Ragu alla Bolognese valmistetaan pitkään hauduttamalla ja myös se voidaan valmistaa sydänystävällisesti. Tässä kuitenkin lounas versio joka valmistuu samalla kuin spagetti kypsyy. Ideana on pitää kastike tosi raikkaana ja siksi tomaattimurskaa ei keitetä vaan lämmitetään kuumaksi.

 

 

 

 

Bolognesea varten tarvitset:

200g Paistijauhelihaa (rasvaa 7-10%)

1 keskikokoinen sipuli

1 keskikokoinen porkkana

1 purkki tomaattimurskaa

3 valkosipulin kynttä

1 tl sitruunamehua

2 tl punaviinietikkaa

2 rkl Pizzamaustetta

Mustapippuria

Mineraalisuolaa

Spagettia

Salaatinlehtiä

Oliiviöljyä

Laita spagettivesi kiehumaan, paista karkeasti pilkottu sipuli oliiviöljyssä kunnes pehmeää, lisää pilkottu valkosipuli, raastettu porkkana ja paista kokoon, lisää jauhelihaa, paista kunnes harmaata. Lisää mustapippuri, mineraalisuola ja pizzamauste. Kypsennä kunnes spagetti on valmista, lisää tomaattimurska, sitruunamehu ja punaviinietikka ja kun kuumaa (ei kiehuvaa) lisää joukkoon spagetti ja sekoita.

Tarjoille salaatinlehtien päällä niin salaatti ei unohdu ja ripottele päälle persiljaa.

 

Teksti ja kuva Dick Lindertz

Viimeksi päivitetty ( 16.03.2012 23:56 )