Kumpulan kanaa

03.03.2012 13:38  Kirkkonummi
Tulosta

Kung po  - verkkonummi.fi

Viikonloppuna ei jaksa ajatella kunnallispolitiikkaa eikä kyläkouluja. On syytä keskittyää välillä johonkin mukavaan – niin kuin esimerkiksi herkuliseen ruokaan. Aurinko paistaa ja kevät solisee. Kävelylenkin jälkeen maistuu hyvä ruoka. Verkkonummen ruoka-asiantuntija Dick Lindertz tarjoilee meille tällä kertaa nopeaa ja herkullista kiinalaista kanaa, joka täyttää huoneen ruokahalua herättävällä tuoksulla.


Kung Po chicken

500g kananfileitä kuutioina (n 1x1 cm)

1 tl mineraalisuolaa

1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

2 munanvalkuaista

5 rkl maissitärkkelysjauhoja

Iso vihreä, punainen ja keltainen paprika

80g maapähkinärouhetta

5 rkl rypsiöljyä paistamiseen

2 tl seesamiöljyä paistamiseen

1 sipuli (tai purjo)

3 valkosipulin kynttä

1 tl inkivääritahnaa

1 tl chilikastiketta

1 rkl Balsamiviinietikkaa

3 rkl Hoi-Sin kastiketta

3 rkl Teriyaki kastiketta

Kääntele kanakuutiot soijakastikkeessa, valkuaisissa ja suolatussa maissijauhoissa. Kuumenna rypsi/seesamöljy sekoitus, ruskista kana niin että on kullankeltaista, ota pois pannulta. Kuutioi paprikat ja sipuli, paista niitä pähkinöiden kanssa n. 3 min. Lisää joukkoon kanakuutiot, inkivääritahna, balsamiviinietikka ja maustekastikkeet, paista kunnes on kypsää (n.5-10min).

Tarjoa korkealaatuisen riisin kanssa (esim. Basmati)

Kuva ja Teksti: Dick Lindertz

Viimeksi päivitetty ( 04.03.2012 11:40 )