Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka Classic Boeuf Bourguignon

Classic Boeuf Bourguignon

Sähköposti Tulosta

Boeuf Bourgignon - Verkkonummi.fi

Lihapatojen kuningas vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä mutta on sen arvoista! Pataruoka on myös loistava talvilomaruoka, sillä sen voi panna hautumaan ja lähteä vaikkapa hiihtämään siksi aikaa, kun liha pehmenee ja kaikki herkulliset maut sulautuvat yhteen. Kotiin palatessa upea tuoksu täyttää talon ja maltat tuskin odottaa riisin tai perunoiden kypsymistä.

 

 

 

 

Burgundinpataan tarvitset:

Noin 1kg naudan paistia kuutioituna 5cm paloihin

1 iso sipuli karkeasti silputtuna

1 porkkana paloina

2 murskattu valkosipulikynttä

5 dl punaviiniä

30g tomaattipyreetä

3 dl lihalientä

1 ½ tlk suolaa

½ tlk mustapippuria

1 laakerinlehti

1 tlk timjamia

1 ½ rkl vehnäjauhoja

Oliiviöljyä

200g paistettuja tuoreita herkkusieniä

Lämmitä oliiviöljy niin että vähän savuaa, lisää naudan kuutioit pari kolme keralla kuumaan öljyyn ja paista niin että pinta on ruskea (kuivaa palat ensin talouspaperilla niin ruskistuvat paremmin), laita kypsät lihat pataan. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanat lopuksi samassa öljyssä niin että saavat vähän väriä, lisää lihat pannuun, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää vehnäjauho, paista hetki. Lisää punaviini, lihaliemi ja tomaattipyree, kun on kiehuvaa siirrä pataan, lisää laakerinlehti ja tarkista maku, nestettä pitää olla sen verran että lihat peittyvät.

Laita 150 asteiseen uuniin ja anna hautua hiljalleen vähintään 3 tuntia on kypsää kun liha hajoaa haarukalla. Paista tuoreet paloitellut herkkusienet hyvässä margariinissa ja lisää ne pataan ennen tarjoilua.

Teksti ja kuva Dick Lindertz

(Perustuu löyhästi Julia Childin ohjeeseen)

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 16.02.2012 12:36 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0637 sekunnissa.