Chili con Tofu

02.02.2012 13:00  Kirkkonummi
Tulosta

chili con tofu - Verkkonummi.fi

Kun pakkanen paukku maistuu vahva ja täyttävä ruoka. Usein se valitettavasti tarkoittaa myös lihottavaa ruokaa, mutta ei välttämättä! Tofu on monipuolinen ja terveellinen vaihtoehto proteiinin tarpeelle, se maistuu siltä miltä kastikekin eli sopii erinomaisesti maustettuun ruokaan.

 

Chili con Tofu

 

350g tofua paloiteltuna pieneksi kuutioiksi

1 purkki papuja tomaattiliemessä

1 sipuli pilkottuna

4 valkosipulin kynttä pilkottuna

1 punainen chili pilkottuna

1 rkl härkäfondia

1 rkl liquid smoke lientä

1 rkl balsamiviini etikkaa

1 dl punaviiniä

1 tl mineraalisuolaa

2 rkl chilijauhetta

2 rkl paprikajauhetta

50g tomaattipyrettä

mustapippuria

persiljaa

oliiviöljyä

rypsiöljyä

vettä

Valuta Tofu ja kuivaa hyvin talouspaperilla, pilko pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon jossa oliiviöljyä, härkäfondia, liquid smoke lientä, punaviiniä, balsamiviini etikkaa ja mineraalisuolaa, anna vetäytyä hetken. Lämmitä rypsiöljyä kuumaksi pannussa, lisää tofuseos, paista kunnes tofu on paistetun porsaanlihan väristä, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, persilja, mustapippuri ja chili jatka paistamista kunnes sipulit saavat väriä. Lisää chili ja paprikajauhe, paista kokoon, lisää lopuksi tomaatipyre, pavut tomaattiliemessä ja vettä niin että on sopivan paksua. Tarjoile riisin, perunan tai pastan kanssa.

Teksti ja kuva: Dick Lindertz

Viimeksi päivitetty ( 02.02.2012 13:19 )