Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka

Ruoka

Sallittuja Huijauksia: Pika Masala

Sallittuja Huijauksia: Pika Masala

Kirkkonummelaisena aina hymyilyttää intialainen sana masala (joka tarkoittaa maustesekoitusta), joten oli pakko tehdä ruoka jonka nimessä esiintyy Masala.

Lue lisää...
 

Muita herkkuja: makeaa hemmottelua

Muita herkkuja: makeaa hemmottelua

Jälkiruuat ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota: ruoasta pitää tulla hyvä olo ja hyvä mieli. Hyvä jälkiruoka kruunaa jopa keksinkertaisen pääruuan. Jälkiruokien syömisestä huolimatta välillä iskee makean nälkä. Herkuttelua ei saa unohtaa, sillä liika kieltäytyminen voi johtaa siihen, että koko terveellinen ruokavalio muuttuu ahdistavaksi.

Viimeksi päivitetty ( 08.10.2011 13:59 )

Lue lisää...

Herkkuja ja herkuttelijoita: sukusalaisuus

Herkkuja ja herkuttelijoita: sukusalaisuus

Kirkkonummi. Verkkonummen alkuperäinen ruokasarja on väistynyt Dick Lindertzin paljon terveellisempien reseptien tieltä. Nyt , kun metsissä vielä on puolukoita, on kuitenkin pakko julkaista vielä yksi resepti: maailman ylivoimaisesti parhaimman puolukkahillon ohje. Se on kulkenut parkanolaisessa sukuhaarassani ainakin sata vuotta, mutta sukuun naitu isäni väittää, että samaa hilloa on tehty muuallakin Satakunnassa ja Hämeessä. Niin tai näin, kieputushilloa maistanut ei voi enää syödä muita puolukkahilloja.

Viimeksi päivitetty ( 03.10.2011 11:28 )

Lue lisää...

Muita herkkuja: Paholaisen jauhelihakeitto

Muita herkkuja: Paholaisen jauhelihakeittoSyksyllä tarvitsee välillä lämmitellä myös sisäisesti. Tämä on jo yli 20 vuotta vanha ohje ja kestosuosikki, maistuu heti mutta paranee vain uudelleen lämmitettynä sillä umami-maut vain syvenevät hauduttaessa.

Viimeksi päivitetty ( 22.09.2011 12:38 )

Lue lisää...

Sallittuja huijauksia: Kippari Kallen Kalakukko

Sallittuja huijauksia: Kippari Kallen Kalakukko

Kalakukko on hyvin tehtynä hyvää mutta raskasta. Tällä ohjeella voi tehdä terveellisen "kalakukon", joka maistuu koko perheelle ja on arkiruokaa. Kalaruoka on tärkeää terveyden kannalta ja sitä pitäisi syödä 2-3 kertaa viikossa.

Ongelmaksi saattaa kuitenkin kotioloissa muodostua variaation puute, sillä moni kala on arkiruuaksi aivan liian arvokasta. Tästä syystä arkisissa kalaruoissa ei ole paljon vaihtelua. Reseptin kalakukko saa ehkä Savosta kotoisin olevat lukijat ahdistumaan, mutta aidon kukon voi säästää juhlaruoaksi.

Viimeksi päivitetty ( 13.09.2011 16:14 )

Lue lisää...
Sivu 10 / 12

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0644 sekunnissa.