Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Ruoka

Ruoka

Pizzaa voi valmistaa myös grillissä

Pizzaa voi valmistaa myös grillissä

Ystävämme Dick on palannut kesälaitumilta terveellisine resepteineen. Paitsi terveellistä, kesällä ruoan pitää olla myös helppoa, sillä lämpimällä säällä on parempaakin tekemistä kuin kuumassa keittiössä seisominen. Dickin grillipizza on juuri sopivaa kesäruokaa, jonka voi valmistaa pihalla tai vaikka rantanuotiolla, jos vain löytää sopivan paistoritilän jostakin.

Viimeksi päivitetty ( 31.07.2012 21:16 )

Lue lisää...
 

Raparperipiirakkaa ja remonttipölyä

Raparperipiirakkaa ja remonttipölyä

Verkkonummen ruokatoimittaja Dick on kesälomalla ja valmistaa epäilemättä ihania ja terveellisiä kesäherkkuja jossakin. Mutta onneksi Verkkonummeen bloggaava Muumimamma on keittiöremontin ja lasten kaitsemisen lisäksi onnistunut löytämään aikaa sekä raparperipiirakoille että kirjoittamiselle. (Toiset ovat raivostuttavan tehokkaita!) Niinpä tarjoilen teille "maailman mehevimmän raparperileivonnaisen" maustettuna keittiöremontilla ja muulla kesäisellä puuhastelulla.

Viimeksi päivitetty ( 09.07.2012 09:32 )

Lue lisää...

Vanha kesäjuhlan herkku

Vanha kesäjuhlan herkku

Keskikesällä on vietetty juhlia jo ennen kristinuskon tuloa Suomeen. Niiden ajankohta on vaihdellut vuosisatojen saatossa kylvösäiden ja työmarkkinapolitiikan mukaan, mutta sisältö on pysynyt suurin piirtein samana: on poltettu tulia ja kylvetty saunassa. Jopa yletön juovuttavien juomien käyttö on kuulunut juhannuksena asiaan jo 1000-luvun alussa.

Yhdessä suhteessa emme kuitenkaan noudata vanhoja perinteitä: ennen vanhaan juhannusjuhlilla ei grillattu. Liharuoat kuuluivat syksyyn, jolloin kesällä lihotetut eläimet teurastettiin. Juhannuksen aikaan ei vielä ollut nauriita nostettavaksi eikä uutispuuroa keitettäväksi, hedelmät ja marjatkin odottivat vielä kypsymistään. Sen sijaan maitoa oli yllin kyllin: lehmät olivat poikineet ja tuoretta ruohoa oli riittävästi. Juhannus olikin maitoherkkujen juhla.

Viimeksi päivitetty ( 25.06.2012 10:11 )

Lue lisää...

Pyhäpata kesäliikkujille

Pyhäpata kesäliikkujille

Pataruoat yhdistetään yleensä synkkiin syksyiltoihin tai pakkaskeleihin. Kesä voisi kuitenkin olla pataruokien luvattua aikaa aivan yhtä hyvin. Ihmiset näet liikkuvat kesällä huomattavasti enemmän kuin syksyllä tai kovilla pakkaskeleillä, ja liikkuessa tulee nälkä. Herkullinen lihapata täyttää vatsan iloisen uimaretken tai jalkapallomatsin jälkeen.

Liha ei ole tässä padassa se pääasia vaan kasvikset, maku on kuitenkin lihaisa ja täyteläinen.

Viimeksi päivitetty ( 07.06.2012 12:28 )

Lue lisää...

Canneloni, eli rullalasagne

Canneloni, eli rullalasagne

Pasta on aina takuuruokaa, kun lapsia on paikalla. Se voi olla myös mielenkiintoista ja herkullista ihan oikeaa aikuisten ruokaa, niin kuin Dickin terveelliset, mutta herkulliset cannelonit. Jos seurueen pienemmät ihmiset vierastavat kovin voimakkaita makuja, kannattaa aineet sekoittaa tulisuusjärjestyksessä ja täyttää pienimpien cannelonit jo ennen kuin viimeiset tipat tabascoa sekoitetaan mukaan.

Viimeksi päivitetty ( 27.05.2012 14:48 )

Lue lisää...
Sivu 6 / 12

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0642 sekunnissa.