Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Pääkirjoitukset Kirje Verkkonummen lukijoille

Kirje Verkkonummen lukijoille

Sähköposti Tulosta

Toimitus - Verkkonummi.fi

Rakkaat lukijani, olen lykännyt tämän kirjeen kirjoittamista, mutta nyt se on tehtävä ja kerrottava, että Verkkonummi lakkaa ilmestymästä huomisen joulurunon jälkeen. Olen tavattoman kiitollinen lukijoilleni ja kaikille niille, joihin olen näinä viitenä vuotena tutustunut Verkkonummen artikkeleita kirjoittaessani. Kulunut aika on ollut ansiostanne hauska ja mielenkiintoinen. Nyt on kuitenkin aika keksiä jotakin uutta.

Verkkonummen lopettamiseen on monta syytä. Olisin luultavasti jatkanut vähän pidempään, ellei lama olisi vähentänyt mainostuloja dramaattisesti. Iso osa Verkkonummen mainostajista joutui lopettamaan toimintansa kiristyneen taloustilanteen vuoksi.

Muuttunut taloustilanne ei kuitenkaan ole ainoa syy lopettamiseen. Kulunut vuosi oli raskas, koska uutiset olivat huonoja. Olen tutustunut niin moneen ihmiseen, että lähes kaikki ikävät päätökset merkitsivät surua ystävilleni. Huomasin herääväni vihaisena. Muutenkin Kirkkonummen asiat lakkasivat olemasta minulle pelkästään mielenkiintoisia uutisia – niistä tuli aivan liian omakohtaisia. Sellainen työskentely käy raskaaksi. Toimittajan on onnistuttava pitämään etäisyyttä, mutta monet kirkkonummelaiset ovat sen verran mukavia, ettei etäisyyden pitäminen onnistunut minulta.

Yksi syy oli myös se, että moni mielenkiintoinen asia koskee laajempaa aluetta kuin Kirkkonummi. Vaikka ruohonjuuritason seuraukset näkyvät täällä, päätökset ja niihin vaikuttavat rakenteet ja ilmiöt ovat usein muualla. Haluaisin kirjoittaa asioista laajemmin, mutta Verkkonummi on vienyt minulta kaiken ajan. Ja se saturomaanikin on edelleen kesken. Nyt on aika lähteä etsimään uusia polkuja.

Lisäksi lähipiirini tarvitsee minua tällä hetkellä kipeästi,  ja olen jo vuosia sitten luvannut olla käytettävissä silloin, kun on sen aika. Ihmisen on yritettävä elää omien arvojensa mukaan.

Verkkonummesta luopuminen on kuitenkin hirveän vaikeaa. Minulle tulee sitä ikävä. Minulle tulee teitä ikävä.

Kokonaan lehteni ei katoa netistä ainakaan vielä. Kirjoitetut artikkelit jäävät lehteen, joten uimarantoja voi etsiä vastaisuudessakin ja poliitikkojen touhuihin voi palata vaalien lähestyessä googlen avulla. Myös blogit ja keskustelut pysyvät käytössä, jos niille löytyy käyttäjiä. Upea eräilytoimittajani Kari on luvannut julkaista kirjoituksiaan lähikeräilyblogissa ainakin toistaiseksi. Ja jos keskusteluissa tulee esiin jotakin kuntalaisten kannalta merkittävää tai kummallista, mikään ei estä minua haastattelemasta virkamiehiä ja poliitikkoja ja kirjoittamasta keskusteluihin sen, mitä saan selville.

Erityisen ylpeä olen ollut tapahtumakalenterista, joka oli upea, kunnes jouduin joulukuussa lomauttamaan avustajani. Loistavan avustajan ja Verkkonummen kehittämän hienon SYSTEEMIN ansiosta se oli erittäin kattava, informatiivinen ja aktiivisessa käytössä, ja jatkaisin sen tekemistä mielelläni, mutta se vie todella paljon aikaa. Olen tarjonnut tapahtumakalenteria kunnalle, mutta vielä en ole saanut vastausta - kunta kun ei paljon panosta tiedottamiseen.

Kun perustin Verkkonummen, kuvittelin perustavani portaalia, joka olisi paikallisten ihmisten ja yhteisöjen käytössä. Ajattelin, että vähitellen Kirkkonummen 300 yhdistystä löytäisi ilmaisen tiedotuskanavan ja haluaisi kertoa toiminnastaan. En todellakaan kuvitellut pyörittävänä paikallislehteä kutakuinkin yksin. Onneksi löytyi ruokatoimittaja Dick ja eräilytoimittaja Kari, joten sain joskus muutaman vapaapäivänkin.

Jos Kirkkonummelta löytyisi lisää kirjoittajia, jotka haluaisivat jakaa omaa asiantuntemustaan netissä, olen kyllä valmis käynnistämään Verkkonummen uudelleen: Olisi hienoa, jos Kirkkonummella olisi kollektiivinen, korkeatasoinen artikkelijulkaisu, jossa taiteilijat kirjoittaisivat taiteesta, kirjoittajat ja lukijat kirjoista, biologit luonnosta, ruokaihmiset ruoasta, Martat marttailusta, keksijät keksinnöistä, kunnan virkamiehet kunnan asioista ja muut halukkaat kaikesta muusta. Minä voisin pitää lehteä pystyssä ja poliitikkoja ja virkamiehiä terveellisessä jännityksessä.

Jos siis tunnet kutsumusta palkattomaan mutta suhteellisen sitoutuneeseen kirjoitteluun, lähetä viesti toimituksen sähköpostiosoitteeseen, joka toimii edelleen. (toimitus kissantassu verkkonummi.fi)

Tämä kunta on hidas, jäykkä, hierarkkinen ja haluton ja poliitikkomme ovat äärettömän puheliaita, mutta eivät aina tiedä, mitä ovat päättämässä. Meillä on kuitenkin myös virkamiehiä, jotka ovat täysin omistautuneita työlleen ja tekevät työtään taitavasti ja intohimoisesti. Meillä on huikeita palveluja ja upeita innovaatioita, joista kuntalaisen kannattaa olla ylpeä. Lisäksi poliitikkomme kyllä unohtavat välillä tärkeät päätökset kinatessaan merkityksettömistä asioista, mutta he tekevät valtavasti vapaaehtoista työtä mitättömällä korvauksella. Hienointa poliitikoissamme kuitenkin on se, että vaikka he ovat kiihkeän erimielisiä, he pitävät asiat asioina ja kohtelevat toisiaan kunnioittavasti ja sivistyneesti. Se on myös kuntalaisten etu, sillä se mahdollistaa yhteistyön kunnan hyväksi.

Hienointa kunnassamme ovat kuitenkin aktiiviset kuntalaiset, jotka tekevät upeaa taidetta, ilahduttavat meitä juhlilla ja konserteilla, pyörittävät hienoja urheilujärjestöjä, tekevät vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten kanssa, auttavat vanhuksia, kehitysvammaisia ja mielenterveysongelmaisia, järjestävät kesäleirejä, talvileirejä, viikonloppuleirejä ja muuten vain leirejä, pitävät kyliä ja asuinalueita vireänä, pelastavat kartanoita, perustavat hienoja yrityksiä ja ovat muuten vain suurenmoisia.

Olin rakastunut tähän kuntaan, kun aloitin Verkkonummen tekemisen viisi vuotta sitten. Silloin en edes tiennyt, miten hieno paikka tämä on. Jos tekään ette vielä tiedä, selatkaa Verkkonummen vanhoja artikkeleita. Ne ovat täynnä kertomuksia upeista ihmisistä.

Kiitos kaikille tästä kaikesta. Ja hyvää joulua.

Leena

Kommentit (15)Add Comment
...
Kirjoittanut Minna Hakapää, 22.12.2014
Kiitos Leena työstäsi! Se on ollut arvokasta ja kokoavaa koko Kirkkonummelle. Olit aina ja kaikkialla ja jos joku tuntee monipuolisesti Kirkkonummea niin se olet Sinä! Katsotaan, minne sinun ja Verkkonummen polut vievät. Johonkin uuteen hyvään?
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 22.12.2014
Täältäkin iso kiitos Leenalle hienoa työstä ja onnea uusien haasteiden kanssa.
Palattuani Kirkkonummelle n 3,5v sitten löysin Verkkonumen palvelun lähes välittömästi ihastuen laajaan sisältöön ja artikkeliehin joissa syvyyttäkin.

...
Kirjoittanut elp, 22.12.2014
Kiitos Leena, olet ollut "valona yössä", etenkin sen jälkeen kun kunta siirtyi säästölinjalle. Pakon edessä kylläkin, mutta aloitti säästön väärästä päästä irtisanomalla tiedottajan.
Sinun ansiostasi on perheemme löytänyt konsertit, näyttelyt, keskustelutapahtumat jne.
Ymmärrän, että jokaisen on noudatettava omia elämän arvojaan, ja jos aikaa vievä työ on este sille, siitä on luovuttava.

Toivon sinulle kaikkea hyvää. Kiitän kuluneista vuosista, oli myös ilo tavata sinut ja keskustella kanssasi. Olet virittänyt positiivista mieltä laman kynsissä nenä maassa ja kädet nyrkissä kulkeviin kuntalaisiin.

Hyvää joulua, onnellista uutta vuotta!


...
Kirjoittanut Dick Lindertz, 22.12.2014
Kiitos Leena! Vaikka päätöksesi on kipeä niin ymmärrän sinua hyvin.

5 vuotta sitten tällaisen paikallisen sähköisen portaalin oli pioneeri työtä ja olen ylpeä siitä että kunnassamme löytyi näin edistyksellistä toimintaa. Valitettavasti pioneereille käy liian usein näin, tiennäyttäjän rooli on kova etenkin sille joka sitä tietää siellä kärjessä raivaa.

Iso kiitos myös että että olen saanut olla mukana ja olen varma että äänesi kuuluu myös jatkossa!

Oikein rauhallista ja onnelista joulua sinulle Leena ja kotijoukoille!

t:Dick

...
Kirjoittanut Lehtisen Pirkko, 22.12.2014
Olipa ikävä uutinen, mutta kiitos kuluneesta viidestä vuodesta. Kuinka nopeasti aika kuluukaan! Olen tykännyt tavatstasi kirjoittaa pohdiskellen, kriittisestikin mutta ystävällisellä otteella. Hyvää jatkoa mitä sitten päätätkin tehdä.
...
Kirjoittanut Micke Gerkman, 22.12.2014
Suurkiitos arvokkaasta ja ennakkoluulottomasta työstäsi Leena! Toivottavasti vielä käyt meillä ja Veklahden kylässä. Samaa mieltä olen useimmiten ollut siitä mistä ja millä tyylillä olet kirjoittanut.

Stort tack och kram Leena till dej!
...
Kirjoittanut Bodil Lindholm, 22.12.2014
Hei Leena! Onnistuit tekemään verkkonummesta mielenkiintoisen. Toivottavasti löydät "jotain uutta" joka innostaa sinua jatkossa. Olet taitava kirjoittaja! Rohkea ja rehellinen!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
T. Bodil
...
Kirjoittanut Arto Valonen, 22.12.2014
Kiitos Leena hienosta työstäsi. Verkkonummi oli ensimmäisiä paikallisjulkaisuja, jonka löysin kun muutin Kirkkonummelle ja tämän avulla olen saanut tutustua Knummen asioihin. Kiitos ja rauhallista joulua.
...
Kirjoittanut TK, 22.12.2014
Kiitos sinulle Leena näistä vuosista ja lukuisista mielenkiintoisista kirjoituksista.
Kaikkea hyvää sinulle ja menestystä uusissa haasteissa.
Hyvää joulua ja loppuvuotta!
...
Kirjoittanut Viljo "Ville" Savolainen, 23.12.2014
Keskustelut kanssasi olivat aina antoisia tällaiselle sitoutumattomalle politiikkaa osaamattomalle noviisille.
Osasit antaa monesti toisen näkökulman, jos olin liian mustavalkoinen asioissa.
Toivotan Sinulle ja perheellesi Hyvää Joulua ja Menestystä vuodelle 2015.
Kiitos Leena
...
Kirjoittanut Tiina Karlsson, Yt-ryhmä, 23.12.2014
Tämä on surullinen päivä Kirkkonummelle sekä sen poliittiselle avoimuudelle. Ikävä kyllä edelleenkin on poliittisia tahoja joiden keinovalikoimassa uhkailu, kiristys ja lahjonta on arkipäivää. Pähkäilijä ja verkkokkonummi.fi koittivat osaltaan hillitä tällaista toimintatapaa. Toivottavasti muut viestimet ottavat tästä kopin ja koittavat täyttää näiden kahden toimijan jättämän aukon. Verkkonummi on ollut lahjomaton, eikä sille ole kelvanneet vaaliehdokkaiden rakennusliikkeeltä saamat mainosrahat. Rehellisyys maksaa, ja nyt se maksoi meille verkkonummen. Mutta varmasti Leenan kaltaiselle terävälle ja suoraselkäiselle journalistille löytyy mielenkiintoisempia töitä muualta. Häviäjä on tässä tapauksessa Kirkkonummi, ei Leena! Matka jatkuu....!
...
Kirjoittanut Kari Hujanen, 23.12.2014
Kiitos Leena asiantuntevasta osaamisesta paikallisten
asioiden esillituomisen osalta. Toivotan kaikkea hyvää
sinulle. Rauhallista joulua ja uusia haasteita
tulevalle vuodelle.
...
Kirjoittanut Mää vaan taas, 23.12.2014
Tiina Karlsson, olenpa hyvin samaa mieltä kanssasi. Missään en ole kohdannut tällaista oman edun tavoittelua ja puukkojen heilutusta, kuin politiikassa ja olen sentään mm. ay-liemissä ja muissa kylvetetty. Tuntuu kuin iso osa olisi hakeutunut politiikkaan vain parannellakseen jotain mielenterveysongelmaa, heikkoa itsetuntoa tms. Mutta Leenalle isot kiitokset ja menestystä tulevaisuuteen! Pidä pintasi, äläkä edelleenkään kyynisty, vaikka maailma nyt on tällainen. Aina välillä kuitenkin jostain joku inhimillinen ihmisen pilkahdus kuitenkin pääsee loistamaan ja se pilkahdus voi kantaa kauas. En uskoani, enkä toivoani ihmisten suhteen minäkään ole pois heittänyt.

Mää vaan niin taidan toistaa itseäni: Luottamustoimet voisi hyvin lakkauttaa, usein ulkona asioista olevat luottamusihmiset, joita ei juuri tunnu aina kiinnostavankaan (ehkä oma etu, no kuka mistäkin syystä on tiensä valinnut) yhteiset asiat, ovat kallis menoerä kunnalle. Viranhaltijoilta edellytetään sentään koulutusta ja samoista asioista voi lautakunnassa istua päättämässä kouluttamaton puhelinmyyjä, joka leijailee sfääreissään ja avaa esityslistan ehkä ekan kerran kokouksessa, jos silloinkaan.

Kaikesta huolimatta nyt on valkea joulu ja kirkastakoon se edes jouluksi ihmisten mielet!
...
Kirjoittanut lyhyesti, 13.03.2015
Verkkonummen kirjoitustyyli oli mahtava.
...
Kirjoittanut Krista Petäjäjärvi, 29.03.2015
Sääli, ettei Verkkonummea enää ole! Mutta pioneerityö on tyypillisesti hauras nojatessaan yhden ihmisen ohuille harteille. Työ ei kuitenkaan mene hukkaan. Katsotaan vaan, niin syttyy vielä Verkkonummi 2.0, jossain muodossa ja joskus - ja se ei olisi mahdollista ilman valtavaa pohjatyötä...

Nyt-liite julkaisi monen vuoden ajan "Valtuustovahti" nimistä artikkelisarjaa. Josko sellaiseen joku täällä vielä ryhtyisi, valtuuston toimia tulee kommentoida riippumattomasti ulkopuolelta.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 22.12.2014 12:30 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0645 sekunnissa.