Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Pääkirjoitukset Haluan onnitella

Haluan onnitella

Sähköposti Tulosta

itsenäisyyskukat - Verkkonummi.fi

Toisen maailmansodan katastrofin muisteleminen on vain ahdistavaa. Hirveästi surua ja kärsimystä. Urheita ihmisiä ja turhia kuolemia rintaman molemmin puolin. Miksi maamme syntymäpäivän juhlinta keskittyy surullisimpaan osaan historiastamme?

Haluan toivottaa onnea Suomelle, joka onnistui luomaan itselleen hienon ja modernin perustuslain aikana, jolloin vanhat demokratiat vielä tarpoivat kaikenlaisen epätasa-arvon suossa.

Haluan onnitella maata, joka onnistui kansalaissodan jälkeen sammuttamaan hirveän vihan, ennakkoluulon ja katkeruuden kahden kansanosan välillä ja pyrkimään oikeudenmukaisuuteen ja keskinäiseen kunnioittamiseen. Se tosin oli osin maailmansodan kärsimysten ansiota – siitä voitaisiin itsenäisyyspäivinä puhua enemmänkin.

Onnittelen maata, joka käänsi häviön voitokseen ja nöyryytyksen voimavarakseen selättämällä nälän, luomalla teollisuuden ja suoriutumalla sotakorvauksista yhdessä, ylpeästi. Onnittelen isänmaatani siitä, että se huolehti valtavasta pakolaisongelmasta sellaisella kollektiivisella epäitsekkyydellä, ettei moista löydy muualta.

Toivotan onnea Suomelle, joka onnistui selviämään hyvin karikkoisesta diplomatiamerestä kahden kuohuvan virran välissä ja synnyttämään keskusteluyhteyksiä, jotka osaltaan auttoivat muutakin maailmaa selviämän vaikeista vuosikymmenistä.

Haluan onnitella maata, joka kehitti hienon terveydenhuoltojärjestelmän ja hämmästyttävän koulujärjestelmän. Onnittelen maata, jossa kehitysvammaisia kohdellaan kunnioittavasti ja lapsia kuunnellaan, koska lapset ovat viisaita. Kun vielä vanhuksia opitaan hoitamaan vähän paremmin, menee tosi hyvin.

Haluan onnitella maata, jossa media saa kirjoittaa mitä haluaa ja jossa poliitikot ajavat oman taitonsa ja ymmärryksensä mukaan pääosin maan etua eikä omaansa.

Haluan onnitella syntymäpäiväsankaria sitä uskomattomasta tuurista, että se on vailla omaa ansiotaan saanut lahjaksi niin kauniin luonnon ja onnistunut varjelemaan sitä melko hyvin. Ja siitäkin, että sen kansa vuodesta toiseen selviytyy hengissä marraskuusta ja kesän hyttysistä.

Haluan onnitella Suomea siitä, että tämänhetkisestä alakulosta huolimatta edessämme on hieno tulevaisuus, koska kansa on järkevää, oikeudenmukaista ja hyväntahtoista.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kommentit (2)Add Comment
...
Kirjoittanut JL, 07.12.2014
Saamme olla monesta kiitollisia, mutta työ jatkuu. Kiitos hyvästä artikkelista!
...
Kirjoittanut --Kari, 07.12.2014
Olipa hienosti sanottu, tuli tippa silmään lukiessa päivän päätteeksi!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0628 sekunnissa.