Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Pääkirjoitukset Verkkonummella ennätysmäärä lukijoita

Verkkonummella ennätysmäärä lukijoita

Sähköposti Tulosta

Naakat - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kulunut viikko on ollut Verkkonummen lukijatilastojen kannalta mielenkiintoinen: kun normaalilla viikolla lukijamäärät ovat tähän asti vaihdelleet vajaasta 5000 lukijasta noin 7000 lukijaan, kuluneen viikon aikana Verkkonummen sivuilla käytiin peräti 18 420 kertaa.

Kirkkonummen kunnallispolitiikan tavallista jännittävämmät kiemurat kiinnostivat ihmisiä ja toivat uusiakin lukijoita Verkkonummen sivuille. Vielä enemmän lukijatilastoihin vaikutti kuitenkin lähes kolme vuotta sitten kirjoitettu artikkeli, joka yllättäen lähti leviämään Facebookissa.

Verkkonummen toistaiseksi luetuimmaksi artikkeliksi kiipesi juttu Kirkonkylän koulun lukihäiriöiden hoidosta. Tamperelaisen ylilääkärin Tapani Rahkon havainto siitä, että hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoito vähentää osalla potilaista myös lukihäiriötä, on herättänyt Suomessa paljon ristiriitaisia tunteita: toiset epäilevät ja toiset parantuvat.

Kiinnostus Verkkonummen artikkelia kohtaan saattaa johtua koulukuntaristiriidoista – tai sitten vain lukihäiriöstä kärsivien halusta löytää vaivaansa apua. Artikkelia on joka tapauksessa luettu muutamassa tapauksessa jopa google-käännösten avulla, vaikka pääosa lukijoista onkin ollut Suomesta ja näistäkin suuri joukko Kirkkonummelta. Toivottavasti siitä on ollut apua.

Verkkonummen kävijäseuranta perustuu tekniikkaan, joka ei laske lukuihin mukaan erilaisia botteja ja hakukoneita. Verkkonummen tilastojen kävijät ovat todellisia ja käyttävät tunnettuja selaimia. Todennäköisesti luvut ovat jonkin verran todellisia kävijämääriä pienemmät, sillä kävijäseuranta toimii vain jos vierailijan selain sallii javascriptien käytön. Tätä eivät kaikki kuitenkaan tee, syystä tai toisesta.

Kommentit (5)Add Comment
...
Kirjoittanut kunta nukkumalähiönä, 03.02.2013
Nolona täytyy tunnustaa, että yli kolmekymmentä vuotta kunassa asuneena kävin ensimmäisen kerran kunnanvaltuuston kokousta seuraamassa viime viikolla. Samaten löysin tämän Verkkonummen parisen viikkoa sitten. Ehkä passiivisuuteeni on vaikuttanut se että paikallinen ilmaisjakelulehti on antanut niin yksipuolista kuvaa kunnan tapahtumista. Kieltämättä nytkin minut sai liikkeelle tämä tapaus Haapaniemi. Verkkonummeen tutustuttuani huomaan että kotikunnassani olisi kyllä mielenkiintoistakin seurattavaa, joten ehkä minut nähdään useinkin istumassa valtuuston lehterillä.
...
Kirjoittanut Ihana, kamala Verkkonummi, 03.02.2013
Olen lukenut Verkkonummea suunnilleen sen alusta saakka.
Minusta toimittajan tekstit ovat erinomaisia, niitä lukee ihan huvikseen vaikkei aihe aina kiinnostakaan.
Toisaalta tätä kautta on saanut tietoonsa sellaisia asioita, jotka suunnattomasti ärsyttävät. Tieto kun lisää yleensä tuskaa, niinkuin tässäkin tapauksessa. Mutta kiitokset silti Verkkonummelle, parempihan se on tietää mitä kunnassa tapahtuu tai on tapahtumatta, kuin asustaa täällä säkki päässä :)
...
Kirjoittanut Woody, 04.02.2013
Suuret kiitokset Verkkonummelle. Se antaa myös kunnan politiikasta jokseenkin objektiivisen kuvan ja auttaa ihmisiä ymmärtämämään, mitä ja ennen kaikkea miksi jotain on tapahtumassa. Ilmaisjakelulehti voidaan nykyisin jättää omaan arvoonsa, vaikka onkin jälleen kerran kunnan virallinen tiedotuskanava. Jatkakaa samaan malliin.
...
Kirjoittanut Kati Kettunen, 04.02.2013
Minusta tämä Verkkonummi on oiva osoitus siitä, kuinka pienellä panostuksella saadaan näinkin suuri lukijamäärä tavoitettua. Tämä on erittäin hyvä kanava tavallisen kuntalaisenkin saada äänensä kuuluville. Toivoisin kuitenkin enemmän kuntalaisilta rakentavia, innovatiivisia kehitys ehdotuksia. Valituksen ja rutisemisen taidon osaa jokainen, mutta kenellä olisi taitoa ja tietoa parantaa asioita? Varmaan monellakin kuntalaisella. Kuntalaisten kuuleminen on tärkeää kaikille päättäjille. Pitää vain löytää ne oikeat kanavat, jossa kuntalainen saa äänensä kuuluville. Verkkonummi on siitä hyvä osoitus, että asiaa on kuntalaisilla laidasta laitaan ja hyvä niin. Täytyy myöntää, että löysin Verkkonummen itsekin vasta noin puoli vuotta sitten. Ihan vahingossa :)
...
Kirjoittanut tuula, 14.01.2014
Suurkiitos verkkonummelle!! Ilmaisjakelulehti on niiiin puolueellinen kertomaan kunnan päättäjien mielipiteistä ja päätöksistä. Täällä saa asioista selvää paremmin, kuin kunnan nettisivuilta. KIITOS.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 03.02.2013 13:46 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0637 sekunnissa.