Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Teatteri Knut Pitkäjalka on ihana kauhea näytelmä

Knut Pitkäjalka on ihana kauhea näytelmä

Sähköposti Tulosta

Äiti sairastuu - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kiusaamista, kuolemaa, orvoksi jäämistä, hylätyksi tulemista, lapsikauppaa, orjatyötä, petoksia, varkauksia, ilkeyttä ja ylenkatsetta. Ei oikein kuulosta herttaiselta lasten musiikkinäytelmältä. Mutta kun siihen lisätään rakkautta, ystävyyttä, neuvokkuutta, huolenpitoa ja enkeli sekä joukko taitavia, laulavia lapsinäyttelijöitä, sekoituksesta tulee kuin tuleekin ihastuttava lastennäytelmä, joka varmasti innostaa myös pohtimaan suuria kysymyksiä.

Kirkkoharjun koulun kuudes musiikkiluokka esittää tiistaina Sirkku Peltolan musiikkinäytelmän Knut Pitkäjalka, jonka on ohjannut Satu Jämsä. Tarina kertoo yksinkertaisesta ja vilpittömästä Knutista, jonka aivan liian suuria jalkoja muut pilkkaavat - paitsi tanssiva kauppiaan Oili, joka on kiltti ja pitää Knutista.

Liian suuret tai liian karvaiset jalat - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Knutin äiti muuttaa taivaaseen ja Knutista tulee täysurpo. Siis orpo. Samaan aikaan Oilin velkaantunut isä myy tyttärensä oopperaan tanssijattareksi vastoin tämän tahtoa. Koditon Knut tutustuu neuvokkaaseen Keijo Karvaiseen, jolla "on kans toi orpohommeli", koska hänen vanhempansa ovat hylänneet liian karvaisen lapsensa ja lähteneet Amerikkaan. Yhdessä pojat lähtevät pelastamaan pulaan joutunutta Oilia. Ja kaikki päättyy hyvin, kun piparminttupurkkaa syövä enkeliäiti vähän avittaa lapsia.

Näytelmä on mukava, vakava ja hauska. Sitä kannattaa mennä katsomaan.

Kirkkonummi voisi mainiosti profiloitua teatterikunnaksi, jos siihen riittäisi halua ja ymmärrystä päättäjiltä. Meillä nimittäin on oikeasti hienoa teatteria useassa kylässä ja vielä oopperoita kaupan päälle.

Kiusaamista - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Verkkonummen toimitus on nähnyt useita musiikkiluokkien esittämiä hienoja näytelmiä, mutta tällä kertaa on syytä antaa erityistä tunnustusta: lapset näyttelevät todella hienosti. Etenkin pääosaa esittävä Aarni Hildén osaa eläytyä vaativaan rooliinsa upeasti. Hän ei kuulemma ajanpuutteen vuoksi näyttele muualla, koska hänellä on niin paljon muuta tekemistä, mutta ellei hän ole äärettömän lahjakas myös muissa harrastuksissaan, menetys on suuri: Aarni Hildénillä olisi edessään loistava ura näyttämöillä.

Näytelmän ainoa yleisölle avoin esitys on tiistaina 27.5. klo 18.30 Kirkkoharjun koulun A-salissa, jonne pääsee koulukeskuksen sisäpihalta.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Heli Järvinen, 28.05.2014
Aivan huikea esitys. Ylpeänä katsoin tyttäreni ( äidin rooli ) näyttelemista =) Kaikki nuoret olivat täysillä mukana ja eläytyivät rooleihinsa. Yleisöllä oli hauskaa.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.066 sekunnissa.