Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Teatteri Vanhempien seikkailut Ernien ihmemaassa

Vanhempien seikkailut Ernien ihmemaassa

Sähköposti Tulosta

Kuvitelmia - Masala - Verkkonummi.fi

Kun tylsä todellisuus alkaa ottaa päähän ja haluaisit paeta sitä edes hetkiseksi, on Masalan nuorisoteatteri etsimäsi paikka: saatat oppia karkaamaan todellisuutta paljon hauskempaan mielikuvitusmaailmaan ja saamaan ihmiset käyttäytymään mielikuvituksesi juonenkäänteiden mukaisesti. Tällä kertaa Masalan Ljusdalassa näyteltiin Alan Ayckbournin kirjoittama ja Varjostajat-ryhmän toteuttama Ernien uskomattomat tosikuvitelmat.

Tarina kertoo pojasta, joka sairastuu tosikuvitelmiin. No, mikäpä siinä, kyllähän lasten unelmoida kuuluu, mutta se, että nämä 10-vuotiaan pojanroikaleen villit kuvitelmat muuttuvat tosiksi onkin isompi pala vanhemmille purtavaksi. Vaikkei Ernie ole mielestään ollenkaan sairas – hänellähän on jopa hauskempaa kuin koskaan ennen – vievät lopen uupuneet vanhemmat hänet lääkärin vastaanotolle ja kertovat koko tarinan sairastumisesta lähtien; näin alkaa hulvaton näytelmä Ernien uskomattomista tosikuvitelmista. On mummoja, ninjoja, nyrkkeilijöitä, laiskoja kirjaston työntekijöitä, lattia täynnä ruumiita ja torvisoittokunta vaiko sittenkin lavatanssit...

Varjostajat on vuonna 2008 perustettu Masalan nuorisoteatterin ryhmä, joka koostuu 10-12-vuotiaista ihmeellisen lahjakkaista nuorista näyttelijöistä ja näyttelijättäristä. Verkkonummen aputoimittajat olivat yksimielisiä siitä, ettei parempaa paheksuvaa kirjastomummoa olla ennen nähty! Toimittajissa aiheutti ihailua ja ihmetystä myös nuorten repliikkilitanioiden virheettömyys. Myös äidin parhaan maton pilalle menon tuska välittyi hämmästyttävän selvästi viimeisellekin penkkiriville.

Näytelmän oli ohjannut Tintti Rossi, Varjostajien rempseä ryhmänohjaaja, joka ei valitettavasti itse päässyt ensi-iltaan mukaan kannustamaan. Myös lavastus, puvustus ja musiikit olivat näytelmässä oikein osuvasti suunniteltuja ja hyvin toteutettuja.

Teatterilaiset – kuten arvata saattaa – vastasivat hetkeäkään epäröimättä harjoittelun olleen "tosi kivaa" ja yhdistäneen porukkaa tehokkaasti. Teatterilaisena olo on niin mukavaa, ettei harjoittelu näyttelijöiden mielestä edes ehtinyt tuntua missään, vaikka ylimääräisiä harjoituskertoja olikin kertynyt ihan runsaasti. Harjoitukset oltiin aloitettu jo kuukausia sitten keväällä.

Vaikka aputoimittajat olisivat kernaasti katselleet näitä nuoria taitureita kaksi, kolmekin tuntia, oli noin 25 minuuttia kestänyt näytelmä haastateltujen mielestä juuri sopivan pituinen ryhmän ensimmäiseksi kokoillan näytelmäksi.

Valitettavasti tätä hilpeää näytelmää ei enää pääse näkemään, sillä kaikki näytökset on jo esitetty, torstaina 5. sekä lauantaina ja sunnuntaina 7. ja 8. syyskuuta. Teatterin ystävien kannattaa ehdottomasti seurata Masalan Nuorisoteatterin sivuja ja bongata ajoissa Varjostajien seuraava näytelmä.

Teksti: Helena ja Emma Myllynen
Kuva: Masalan Nuorisoteatteri

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0641 sekunnissa.