Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Teatteri Town of Masala on CBC

Town of Masala on CBC

Sähköposti Tulosta

Soutuveneellä Sointulaan - Verkkonummi.fi

Sointulan väki on tosiaan onnistunut viemään Masalan maailmalle. Tänään CBC eli Canadian Broadcasting Corporation lähetti uutislähetyksessään kymmenen minuutin mittaisen reportaasin Sointulasta, Matti Kurikasta ja Masalan Nuorisoteatterin syyskuussa tapahtuvasta vierailusta oikeassa Sointulassa. CBC on 30-luvulla perustettu kansallinen radio- ja tv-kanava, joka on Kanadan suurin tv- ja radioyhtiö. Sointulan ja Masalan saama näkyvyys on siis melkoinen.

"Dreams of Sointula" -niminen ohjelma on näkyvissä myös netissä ainakin tänään (30.7.13). Luultavasti se löytyy myöhemminkin CBC:n arkistosta.

Kanadalainen toimittaja Duncan McCue kävi kesäkuussa haastattelemassa teatterilaisia Masalassa. Hän vieraili myös Kanadan Sointulassa, jossa suomalaisista juuristaan ylpeä yhteisö valmistautuu vastaanottamaan kirkkonummelaisia vieraita syyskuussa. Kesä on kulunut talkoissa, kun vanhaa seuraintaloa on kunnostettu. Sointula-näytelmän ja vieraiden innoittamana Sointulassa järjestetään utopistisia yhteisöjä käsittelevä konferenssi, jonka yhteydessä näytelmäseurue esittää Sointula-näytelmän vielä kerran.

McCuen reportaasi kannattaa katsoa jo senkin takia, että sen kuvamateriaali on sangen kiinnostavaa: vanhat valokuvat oikeista sointulalaisista ja heidän jälkeläistensä haastattelut tuovat uusia paloja siihen historian palapeliin, jonka Masalan kesäteatterin loistavat näyttelijät meille rakensivat. CBC julkaisi mysö lyhyemmän uutispätkän Sointulan museosta ja sen kokoelmista.

Kommentit (2)Add Comment
...
Kirjoittanut Ope, 30.07.2013
Great!
Masalan nuorisoteateri voi olla ylpeä itsestään.
...
Kirjoittanut Y. Leisö, 01.08.2013
Go Masala Nuorisoteatteri! Olette ansainneet paikkanne maailmankartalta, esityksiänne on aina ollut ilo ja kunnia seurata. Uusia esityksiä innolla odottaen toivotan teille hyvää matkaa!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 30.07.2013 14:20 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0656 sekunnissa.