Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Teatteri Monenlaista taikuutta

Monenlaista taikuutta

Sähköposti Tulosta

Noituutta - Porkkala - Verkkonummi.fi

"Tää on niin paras paikka!" Isla ja Alisa ovat asiasta yhtä mieltä. Ensi kesänä on pakko päästä uudelleen elokuvaleirille jo senkin takia, että Lohjalta ja Espoosta kotoisin olevat tytöt saavat taas olla yhdessä.

Ystävyksillä on onnea, sillä leirin vetäjillä, Kirkkonummen videoharrastajilla, on ollut leirillä vähintään yhtä hauskaa. Heidänkin on pakko päästä ensi kesänä uudelleen leirille, mikä tarkoittaa sitä, että leiri mitä luultavimmin järjestetään.

kaera käy - Porkkala - Verkkonummi.fi

Kunnan leirikeskuksessa Porkkalassa järjestetty leiri oli Kirkkonummen videoharrastajien ensimmäinen kesäleiri. Ajatuksen esitti syksyllä yhdistykseen liittynyt, Turusta Kirkkonummelle muuttanut Timo Aunio, joka oli Turussa vetänyt useita lasten videoleirejä. Kirkkonummen videoharrastajat innostuivat hankkeesta oitis. Kunta tuki leiriä vuokraamalla kesäsiirtolan yhdistykselle puoleen hintaan. Muut kustannukset yhdistys kattoi leirimaksuilla ja iloisella talkootyöllä.

Alisa ja Isla - Porkkala - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen videoharrastajien leirillä oli 18 lasta ja17 aikuista. Vain pari lapsista oli videoharrastajien omia lapsia tai lapsenlapsia: loput olivat nähneet ilmoituksen kuka missäkin. Islan ja Alisan äidit olivat löytäneet näyttelemisestä ja kirjoittamisesta kiinnostuneille tyttärilleen elokuvaleirin netistä.

Roolivaateita - Porkkala - Verkkonummi.fi

Alisan ja Islan on mahdotonta kertoa, mikä leirillä on ollut kivointa, sillä kaikki on ollut kivaa – paitsi teoriatunnit. Tytöt ovat oppineet paljon käsikirjoittamisesta, kuvakulmista, kuvakoosta, leikkaamisesta, maskeerauksesta ja animaatiosta. Kaikki elokuviin liittyvä on mukavaa, mutta jos olisi ihan pakko valita, niin ehkä näytteleminen tai maskeeraaminen voisi olla mukavinta.

Leirin aikuisetkin saavat lapsilta kiitosta: kaikki käyttäytyivät kiltisti ja mukavasti, mitä nyt öisin olivat vähän levottomia ja kävivät viattomasti rupattelevien lasten oven takana murisemassa. Mutta sekään ei kuulemma pelottanut, sillä oikeasti kaikki olivat ihan leppoisia.

maskeerausta - Porkkala - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen videoharrastajien leirillä tehtiin yhteistä elokuvaa, johon joukkokohtausten lisäksi lukuisia pienemmissä ryhmissä tehtyjä kohtauksia. Kokeneiden videoharrastajien ja lasten lisäksi paikalla oli ammattilaismaskeeraaja Minttu Lilja, käsikirjoittaja Anna Myllymäki ja tuottaja Kristiina Kulhelm opettamassa niin lapsia kuin aikuisiakin. Lainaksi saadut Kartanoteatterin vaatevarastot olivat mahtava inspiraation lähde. Leirin aikuiset kertovat lisäksi oppineensa myös lapsilta paljon luovuudesta, heittäytymisestä ja tekemisen ilosta.

Unitaika - Porkkala - Verkkonummi.fi

Elokuvan kehyskertomus on kutkuttavan inspiroiva: Lapset ovat tulleet musiikkileirille, jota vetää erinomaisen hajamielinen kapellimestari. Hän on taas kerran unohtanut tahtipuikkonsa jonnekin, mutta onneksi lapset löytävät sen. Valittavasti tahtipuikko ei olekaan tahtipuikko, vaan yksi keittiössä työskentelevien kolmen noidan taikasauvoista. Tietäähän sen, mitä siitä seuraa, kun hajamieleinen kuoronjohtaja heilauttelee taikasauvaansa lapsien keskellä: paljon hauskuutta elokuvantekijöille ja mitä luultavimmin myös katsojille.

Noitasiskot - Porkkala - Verkkonummi.fi

Elokuvaa työstetään ja sille pidetään syksyllä virallinen ensi-ilta, jonne toivottavasti pääsevät muutkin kuin leirin väki. Kaikki leiriläiset saavat lisäksi DVD-koosteen kuvatuista kohtauksista. Ja ensi vuoden leirillä ei ehkä ole edes ikärajoja. Tämän kesänä leiri oli tarkoitettu 9 – 13 -vuotiaille lapsille, mutta ensi kesänä myös vähän varttuneemmatkin päässevät mukaan.

Kuvat: Kirkkonummen videoharrastajat

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 12.07.2013 11:10 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0639 sekunnissa.