Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Teatteri

Teatteri

Särkyneiden siipien korjaamo avaa taas ovensa

Särkyneiden siipien korjaamo avaa taas ovensa

Veikkolan yhteisöteatteri nostaa jälleen esiin välittämisen merkityksen, kun Veikkolan parantolan historiasta kertova näytelmä Särkyneiden siipien korjaamo aloittaa uusintakierroksen. Veikkolan entisen parantolan pihalla esitettävä näytelmä tuo esiin yhteisön merkityksen sekä entiselle että nykyiselle Veikkolalle.

Lue lisää...
 

Knut Pitkäjalka on ihana kauhea näytelmä

Knut Pitkäjalka on ihana kauhea näytelmä

Kiusaamista, kuolemaa, orvoksi jäämistä, hylätyksi tulemista, lapsikauppaa, orjatyötä, petoksia, varkauksia, ilkeyttä ja ylenkatsetta. Ei oikein kuulosta herttaiselta lasten musiikkinäytelmältä. Mutta kun siihen lisätään rakkautta, ystävyyttä, neuvokkuutta, huolenpitoa ja enkeli sekä joukko taitavia, laulavia lapsinäyttelijöitä, sekoituksesta tulee kuin tuleekin ihastuttava lastennäytelmä, joka varmasti innostaa myös pohtimaan suuria kysymyksiä.

Lue lisää...

Sylvi: 121 vuotta ja yhä nuori

Sylvi: 121 vuotta ja yhä nuori

Vuonna 1893 sovinnaisuus oli normi, seksuaalisuus tabu ja naisen oma tahto pelkkä myytti. 18-vuotias oli vielä lapsi ja naiset vailla oikeuksia päättää elämästään. Kun vanhempansa menettänyt tyttö naitettiin holhoojalleen, keski-ikäiselle korkealle virkamiehelle, häntä pidettiin onnekkaana ja miestä hyväsydämisenä ja kunnioitettavana.

Aikaansa edellä oleva suomen ensimmäinen sanomalehtinainen, yrittäjä, kirjailija ja seitsemän lapsen yksinhuoltaja Minna Canth ajatteli kuitenkin toisin. Teini-ikäisten tyttärien äiti näki, että myös nainen voi olla intohimoinen ja rakastaa tulisesti. Canthin näytelmä Sylvi kertoo, miten voi käydä, jos naisen rakkaus ja nuoruuden ehdottomuus ajautuvat vastakkain vallitsevan moraalikoodin kanssa. Canth asettaa kyseenalaiseksi sekä avioliiton pysyvyyden että miehen oikeuden omistaa nainen.

Viimeksi päivitetty ( 08.05.2014 12:46 )

Lue lisää...

Mielenilahdutusjuttu

Mielenilahdutusjuttu

Niille, jotka pahoittivat mielensä lukiessaan viikonlopun hienosta konsertista, jota eivät käyneet kuuntelemassa, Verkkonummi tarjoaa tällä kertaa kulttuuriartikkelin ajoissa: Bergåsassa Porkkalantiellä esitetään näkemisen arvoista ja erittäin ilahduttavaa teatteria vielä kolmen näytöksen verran. Järsön nuorisoseuran näytelmä Att vara vi on hieno ja hilpeä näytelmä nuorten aikuisten elämästä ja sen monimutkaisuudesta – eikä sen ymmärtämiseen edes tarvita täydellistä ruotsinkielen taitoa.

Viimeksi päivitetty ( 08.04.2014 14:04 )

Lue lisää...

Ajat ovat kovat myös Evitskogissa

Ajat ovat kovat myös Evitskogissa

Evitskogin kyläyhteisö on taas saanut valmiiksi vuotuisen ihmisten ilahduttamisprojektinsa. Evitskogs revy Hårda tidar saa nauramaan sille, mikä normaalisti saa suuttumaan tai ahdistumaan. Tällä kertaa uusien näkökulmien löytämistä säestävät Beatlesin musiikki ja livebändi.

Viimeksi päivitetty ( 28.01.2014 15:19 )

Lue lisää...
Sivu 1 / 6

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0634 sekunnissa.