Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Musiikki Tähti tuikkii ja Verso kehittyy

Tähti tuikkii ja Verso kehittyy

Sähköposti Tulosta

  Tähti laulaa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Masalan Matteuksen kirkolle menee mielellään kuuntelemana kuoromusiikkia. Ilona Nyman valitsee Lapsikuoro Tähdelle ja Laulu- ja soitinyhtye Versolle yleensä kerrassaan mukavaa musiikkia. Tavallisesti luterilaisessa kirkossa soivasta musiikista on ilosanoma kaukana, niin malankolista se on, mutta Nyman tuo meille tuulahduksen milloin mistäkin – Afrikasta, Etelä-Amerikasta, tai niin kuin nyt, orjien puuvillapelloilta Yhdysvalloista.

Negrospirituaalit ovat kerrassaan hämmentävää musiikkia. Konsertti toi syksyiseen iltaan orjamusiikin ihmeellisen iloisuuden ja toiveikkuuden. Miten kurjaakin kurjemmissa oloissa eläneet ihmiset saivat musiikkiinsa ja runouteensa sellaisen ilon ja uskon parempaan? Mistä meille löytyisi samanlaista elämäniloa, voimaa ja luottamusta?

Lapsikuorot ovat aina ihania. Tähden laulussa ja esiintymisessä oli aitoa iloa ja sellaista intoa, josta aikuiset voivat vain haaveilla. Laulamisen riemu ja esiintymisen jännitys näkyivät ihastuttavalla tavalla pienten kuorolaisten kasvoilla ja taitava johtaja saa kuorosoittimestaan parhaimmillaan irti todella kauniin soinnin. Versoa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Verso on muuten hyvä kuoro, mutta mietin, onko sen nimi hieman epäasiallinen: kun versot kehittyvät, eikö niistä tule taimia? Tämä verso nimittäin ainakin on kehittynyt kovasti. Se soi kauniisti, sopraanot ovat heleitä ja alemmat äänet syviä ja sointuvia. Soittimet tekevät yhtyeen musiikista todella nautittavaa. Soinnin puhtaus on lisääntynyt huimasti muutaman viime vuoden aikana. Ja aikuiskuoroksi nämäkin kuorolaiset näyttivät poikkeuksellisen iloisilta ja eläytyviltä.

Ainoa asian, jota vielä toivoisin, on että Ilona Nyman sanoisi kuorolleen tiukasti, että "ensi kerraksi opettelette sitten laulut ulkoa". Voi kuitenkin olla, että Nyman on liian kiltti ja ystävällinen moiseen.

Kiitos taas kerran Versolle ja Tähdelle ja Ilonalle.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Antero, 21.11.2014
Hienoa, että toimittaja tuo esiin Nymanin upean työn lapsikuorojen vetäjänä. On aikakin huomioida tämän tasoinen kirkkonummelainen musiikkivaikuttaja.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 15.11.2014 19:37 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0651 sekunnissa.