Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Musiikki Bändileirillä kaikki pääsevät nauttimaan musiikin tekemisestä

Bändileirillä kaikki pääsevät nauttimaan musiikin tekemisestä

Sähköposti Tulosta

Musiikin henget - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen nuorisotoimen ja Masalan Elävän Musiikin Unionin Melu ry:n perinteisellä bändileirillä pääsevät musiikkia tekemään kaikki musiikista innostuneet. Leirillä perustetaan useita bändejä leiriläisten oman soitinvalikoiman, taitotason ja musiikkimaun perusteella, joten kaikki pääsevät varmasti tekemään mieleistään musiikkia omien kykyjensä mukaan. Edes soitto- tai laulutaito ei ole välttämätön: kokeneiden ohjaajien avulla mikä tahansa tapa tuottaa ääntä voi muuttua musiikiksi.

Masalan monitoimitalolla 21.-23.11. pidettävän bändileirin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, ja mukaan mahtuu vielä. Päiväleirin muotoinen leiri on tarkoitettu 5-luokkalaisista 17-vuotialle nuorille. Mukaan pääsevät myös ulkopaikkakuntalaiset mikäli leiripaikkoja riittää, joten jos kitaraa on rämpytelty serkun tai kaupunkiin muuttaneen vanhan luokkakaverin kanssa, harrastusta voi bändileirillä jatkaakin yhdessä.

Mitä leirillä sitten tehdään paitsi tuotetaan ääntä erilaisissa kokoonpanoissa? No kaikkea, mitä bändeissä tehdään: opetellaan kappaleita, sävelletään, tehdään sovituksia, sanoitetaan ja lopuksi pidetään konsertti ystäville ja vanhemmille. Leirillä myös tutustutaan toisiin musiikista kiinnostuneisiin ihmisiin ja saadaan tuntumaa siihen, millaista musiikkia muut Kirkkonummella tekevät.

Bändileirin johtaja, Kantvikin nuorisotilan nuoriso-ohjaaja ja nuorisotilan äänitystilojen päällysmies ja muusikko Mikko Nissinen kertoo, että leirin tärkein tavoite on sytyttää musiikkiharrastamisen kipinä nuorissa. Jos musiikista – oli se vanhempien mielestä kuinka eksoottista, meluisaa ja outoa tahansa – tulee osa nuoren elämää, se kantaa eteenpäin ja antaa valtavasti taitoja ja voimavaroja ja välineitä nuoren elämään. Jos oikein hyvin käy, musiikki avaa tien toisten luo.

Kirkkonummen nuorisotoimi onkin kunnostautunut musiikin saralla: Kantvikin äänitysstudiolla on luotu paljon musiikkia ja sytytetty paljon kipinöitä. Osa syttyneistä liekeistä on loistanut maailmalle saakka.

Nuorisotoimen työntekijöiden lisäksi leirillä toimivat opettajina Tuukka Martiskainen ja Juhani Saari Melu ry:stä. Molemmat ovat kokeneita leiriopettajia, muusikkoja ja näyttelijöitä, joiden uskollisuus nuoria, Melua ja Masalan nuorisoteatteria kohtaan tekee tästä kunnasta rikkaamman ja mielenkiintoisemman paikan.

Bändileiristä ja sinne ilmoittautumisesta löytyy lisätietoja kunnan sivuilta

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0641 sekunnissa.