Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Musiikki Kanttula Rock 2010

Kanttula Rock 2010

Sähköposti Tulosta
Biotechin kitaristin kädet
Kantvik.
Kirkkonummella on useita bändien harjoitustiloja, jotka ovat ahkerassa käytössä. Se näkyi ja kuului kirkkonummelaisten bändien omilla rock-festareilla Kantvikin koululla 20.4.2010.

Ensimmäinen keikka oli 80-luvun Suomi-rockia soittavalla Mex Tex  Cowboy

Mex-Tex Cowboylla. Valitettavasti yleisöä ei ollut vielä ehtinyt paikalle kuin kourallinen. Mex-Tex Cowboy on harjoitellut yhdessä noin vuoden. Lähinnä bändi soittaa covereita, mutta omaakin tuotantoa on tulossa.

Seuraavana vuorossa oli enimmäkseen masalalainen Just Us

Just Us, jonka muusikot ovat yläasteella. Just Us soitti yhden kappaleen verran myös omaa tuotantoaan, ja lisää omaa on kuulemma tulossa, mikä on hyvä, sillä oma biisi oli hieno. Pojat harjoittelevat kahdeksan tuntia viikossa: soitosta tasosta päätellen he tekevät myös töitä hauskanpidon lisäksi.


Yllättäen lavalle ilmestyi myös Biotech. Alunperin bändin Biotech

pitikin kyllä esiintyä, mutta basisti juuttui tuhkaan ja odottelee edelleen Barcelonassa lentoa kotiin. Rumpali, kitaristi ja laulusolisti vetivät kuitenkin parin biisin keikan lainakamoilla. Olosuhteista huolimatta musiikissa ja bändin taidoissa ei ollut mitään valittamista. Toivottavasti saamme pian kuulla koko bändin soittavan jossain!Neljäntenä esiintyi punk-bändi Rat and the Rat and the Troublemakers

Troublemakers. On arveluttavaa korostaa esiintyjien sukupuolta, mutta koska bändi itse on ylpeä asiasta, mainittakoon, että basisti Minna Hallipelto oli koko konsertin ainoa naisartisti. Bändi pitää omien puheittensa mukaan lähinnä metallista, mutta laulusolisti on jotenkin onnistunut samaan kaikki soittamaan ja kuuntelemaan punkkia. Ja myös säveltämään ja sanoittamaan, sillä bändi soitti vain omia biisejään. Käskivät kertoa olevansa tekemässä uutta punkvallankumousta.
Seuraavaksi lavalle nousi nuorisotyöntekijä Mikko Nissisen oma Ikuisen  Vaivan ktaristi

bändi Ikuinen Vaiva, jolla on 22.4.2010 keikka myös Tavastialla. Muukalaiset pääsivät lavalle, koska yksi alkuperäisistä bändeistä joutui perumaan keikkansa. Ammattilaisuus kuului Ikuisen Vaivan soitosta, mutta yleisö ei oikein lämmennyt. Itseasiassa yleisö oli niin uskollista omalle paikkakunnalleen ja ilmeisesti myös ikätovereilleen, että se käytännössä katosi paikalta ja ilmestyi takaisin vasta, kun päästiin taas takaisin asiaan, eli kirkkonummelaisen Anthem Life -bändin esiintymiseen.Anthem Life on soittanut nykyisessä kokoonpanossa Anthem Life

vasta tämän vuoden alusta, mutta soittajat ovat olleet toistensa kanssa tekemisissä kukin tahoillaan. Viimeisin kitaristi tosin löytyi netistä, kun hän etsi itselleen kirkkonummelaista bändiä. Yhteistyö tuntuu toimivan erinomaisesti. Artistit evät halunneet määritellä musiikkiaan mihinkään lajityyppiin, koska vaikutteita tulee usealta taholta, enimmäkseen kyllä metallimusiikista. Sanoitukset ja sävellykset ovat bändin omia.
Ainoa kritiikki lähtee miksaajalle, joka nosti volyymin sen verran Anthem Lifen rumpali

lujalle, että korvatulpat oli tungettava korviin. Ne puurouttavat äänen vääjäämättä, ja soundista katoaa osa jonnekin. Silti selvisi, että joukossa on erittäin taitavia muusikoita ja että bändien yleinen taso oli huimasti korkeampi kuin olisi voinut kuvitella. Lavalla oli pelkkiä oikeita bändejä, ei yhtään bändiksi vasta yrittävää kokoonpanoa. Myös Kantvikin äänitysstudiota hoitava nuorisotyöntekijä Mikko Nissinen piti bändien tasoa kovana. Soitossa ja biiseissä kuului kunnioitettavan kova työ ja hurja luomiskyky, jota toivottavasti ymmärretään vaalia ja viedä eteenpäin.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Steve, 07.05.2010
Tohon loppupuolen miksauskritiikkiin vähän kommenttia :

Keikka betonibunkkerissa armottomalla reverbillä on mahdoton miksata hyvänkuuloseksi, toisekseen kun kitarat eivät olleet mikitettyjä niin on mahdotonta ajaa laulua ja basaria yhtään hiljempaa koska muuten sitä ei kuulu , soitan itse neljässä bändissä ja miksaan usein muita bändejä muilla keikoilla. jos ääni puuroutuu keikalla voi syyttää liian halpoja korvatulppia jotka ei ole tehty kunnolla.

eli : hiljempaa soivat rummut->kitarat hiljemmalle->laulu hiljemmalla jos pannut tulee yli nii tulee kaikki muukin taas sen verran paljon lujempaa.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 21.04.2010 15:03 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.067 sekunnissa.